Kevin Kouassivi-Benissan on HJK-RoPS-yhteyden tuorein kasvo – “Tykkäsin siitä, että pääsin Helsingin hälinästä pois”

RoPS ja Rovaniemi on viime kausien aikana tutuksi tullut yhdistelmä useammalle HJK:n junioritaustan omaavalle pelaajalle.Viimeisimpänä elokuun alussa rovaniemeläisten riveihin siirtyi lupaava Kevin Kouassivi-Benissan loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Lassi Lappalainen, Timo Stavitski, Saku Ylätupa, Lucas Lingman, Leo Väisänen, Kalle Katz… Siinä nimiä, joita yhdistää paitsi HJK:n junioripolku myös siirtyminen peliajan perässä Rovaniemelle. Hyvästä yhteistyöstä huolimatta helsinkiläisillä on ensisijaisesti tahtotila päästää pelaajat pohjoiseen lainapesteillä. Ensimmäisessä aallossa vapaalla siirrolla Rolloon suunnanneen Stavitskin kohdalla HJK:lle jäi luu käteen, kun lupaava peluri myytiin sievoisella summalla pohjoisesta Ranskan liigan Caeniin. Tämän jälkeen HJK tiukensi linjaansa, Ylätuvan ja myöhemmin Lappalaisen myynnistä saadut eurot kilisivät helsinkiläisten kassaan.

Kaiken kaikkiaan siirto- ja lainayhteys seurojen välillä on ollut Suomen mittakaavassa poikkeuksellista. Viimeisimpänä peliaikaa RoPSista lähti hakemaan Kouassivi-Benissan. Hän kertoo Byyrille, että lainapestin tultua alkukesällä ajankohtaiseksi oli suunta melko nopeasti selvillä.

– RoPS oli aika selkeä ykkösvaihtoehto. Täältä ovat monet ponnahtaneet eteenpäin, lainapestit ovat olleet toimivia. Uskon sen toimivan myös minulle.

Kouassivi-Benissan painottaa etenkin peliajan ja sen myötä kertyvän kokemuksen merkitystä.  Alkukaudesta hänelle kertyi HJK:n nutussa minuutteja kahdeksassa ottelussa. Lainapesti sai erinomaisen alun, kun nuorukainen syötti debyytissään Ilvestä vastaan Lingmanin avausmaalin. Maalisyöttö oli hänelle liigauran ensimmäinen. Avausmaali antaa vielä odotuttaa itseään, mutta potentiaalia löytyy myös viimeistelyn saralla. Viime kaudella Ykkösessä pelanneen Klubi 04:n riveissä maalisaldo näytti seitsemää.

Toisen ottelunsa RoPSin kokoonpanossa hän aloitti vaihdossa, tullen energisesti sisään maalittomana päättyneessä kamppailussa SJK:n vieraana. Hyvän alun uudessa seurassa on mahdollistanut nopea sopeutuminen uuteen porukkaan.

– Olen päässyt hyvin mukaan joukkueen toimintaan kentällä ja sen ulkopuolella. Täällä oli paljon entuudestaan tuttuja pelaajia joilta olen saanut tarvittaessa apua.

Helsingissä kasvaneelle nuorelle miehelle muutto napapiirille ei tullut suurena shokkina. Vaikka Rovaniemi ei tarjoa samassa mittakaavassa nähtävää ja tehtävää, arvostaa Kouassivi-Benissan irtaantumista tutuista ympyröistä.

–Tykkäsin siitä, että pääsin Helsingin hälinästä pois. Tuntui, että kaipasin jotain muuta maisemaa asuttuani koko ikäni siellä, hän toteaa.

Peliaika ja RoPSin säilyminen syksyn agendalla

RoPSin kausi on ollut alusta asti haastava. Hitaasti kiiruhtaen pisteitä kerännyt joukkue on kirinyt tätä kirjoitettaessa neljän pisteen kaulan karsijan paikalla majailevaan KPV:hen. Sarjapaikan säilyttämisen takaamiseksi koko joukkueen fokuksen on pysyttävä loppuun asti vahvana. Kouassivi-Benissan odottaa mielenkiintoista loppukautta. Hän uskoo myös omien tehojensa kasvavan syksyn mittaan.

– Peliajan perässä olen totta kai tänne tullut. Luotan siihen, että tehoja tulee hyvien peliesitysten myötä.

Säännöllinen peliaika myös kasvattaa odotuksia. Jo ensimmäiset ottelut ovat osoittaneet, että RoPS-valmennus Pasi Tuutin johdolla luottaa Kouassivi-Benissaniin. Voitokas VPS-kamppailu jäi laitapelaajalta kolhun takia väliin, mutta SJK:ta vastaan luottoa tuli taas puolikkaan jakson verran. Kokonaisuutena alku RoPS-paidassa on ollut hyvä, joten pelaaja itse odottaa syystäkin vastuuta tulevan myös loppukaudella.

– Olen nyt täällä ja tyytyväinen tilanteeseeni. Rakastan pelaamista ja haluan tässä vaiheessa vain saada pelejä alle mahdollisimman paljon, nuorukainen linjaa.

RoPS pelaa vielä kahdesti ennen alemman loppusarjan alkamista. FC Lahti saapuu Rovaniemen keskuskentälle sunnuntaina 25.8 ja viikko tästä RoPS matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi.

Kuva: Arno Hämäläinen