Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.


A-lohko: JIPPO – JäPS lauantaina 24. elokuuta 17:00
Parissa edellisessä vieraspelissä tasapeliin jäänyt JIPPO oli viime viikonloppuna voitokas Lahdessa ja saavutti jo kauden yhdeksännen nollapelinsä. Erinomaisesti kaudella pelannut joensuulaispuolustus pääsee huomenna kovaan testiin, kun se saa vastaansa lohkon toistaiseksi tehokkaimman hyökkäyksen.

31 maalia 16 ottelussa tehtaillut JäPS on jäänyt tällä kaudella nollille ainoastaan kerran – kotonaan JIPPO:a vastaan. Kron Rexhepi on ollut erityisen tehokas ja kärkimies johtaa lohkon maalipörssiä kymmenellä osumallaan. Kauden heikosti aloittaneet järvenpääläiset ovat kuntopuntarin kärkipaikalla ja vain neljä pistettä JIPPO:n perässä.

A-lohko: MP – Reipas lauantaina 24. elokuuta 18:30
Sarjakärki MP joutui yllättävän tiukoille lohkojumbon vieraana. Vain Reetu Räsäsen upea maali pelasti mikkeliläisille pisteet Kouvolasta.

Reilut 270 minuuttia ilman päästettyjä maaleja pelannut MP sai eilen torstaina ikäviä uutisia, kun Palloliiton kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja määräsi brassitähti Lucas dos Santoksen kolmen ottelun pelikieltoon taannoisen JIPPO-pelin lyönnistä.
Reippaan kahdeksan ottelun pituinen tappioton putki päättyi viime kierroksella, mutta joukkue taistelee yhä tosissaan sijoituksesta neljän parhaan joukossa. Reipas kohtaa loppukaudella päävastustajistaan sekä Klubi 04:n, JäPS:n ja PEPO:n, mutta Mikkelistäkin olisi hyvä saada ainakin yksi piste.

MP on juhlinut tällä viikolla 90-vuotista taivaltaan, ja juhlat huipentuvat Reipas-peliin. Tänään perjantaina pidetään torijuhla, johon on myyty noin 3 000 ennakkolippua. Mikkelin derbyä todisti 2 726 katsojaa – miten lähelle tätä päästään?

C-lohko: KuFu98 – FCV sunnuntaina 25. elokuuta 15:00
Hienoa kautta pelaavat kuopiolaiset saivat alkuviikosta mukavia uutisia, kun 16-vuotias puolustajalupaus Tony Miettinen siirtyi tanskalaiseen FC Nordsjaellandiin. Miettinen edusti aikuisten peleissä ainoastaan KuFu:a, ja siirto Kakkosesta kirkkaampiin valoihin antaa varmasti uskoa sekä joukkuetovereille että muille nuorille.

C-lohkon neljän kärki näyttää melko selkeältä, kun lohkovitonen GBK on jäänyt JBK:sta jo kuusi pistettä. KuFu ja RoPS/2 sen sijaan ovat yhdeksän pistettä sarjakärki SJK/Akatemian perässä, joten jommankumman lohkovoitto vaatisi myös SJK:n sulamista.

FCV päätti reilu kuukausi sitten neljän ottelun tappioputkensa, ja on kerännyt neljästä viimeisestä koitoksesta kymmenen pistettä. Etenkin hattutempun viime kierroksella mättänyt Peetu Lintinen on löytänyt todellisen huippuvireen. Viime kaudella kolme maalia tehnyt Lintinen on onnistunut tällä kaudella 12 kertaa, kun koko joukkue on tehnyt 12 osumaa.

A-lohko: MiPK – VJS sunnuntaina 25. elokuuta 18:30
Kummankin joukkueen leirissä kirottiin torstai-iltana, kun Kiffen kaatoi PEPO:n kotonaan. Helsinkiläiset karkasivat näin kolme pistettä viimeisen säilyjän paikalla majailevan MiPK:n edelle, johon VJS:llä taas on kolme pistettä takamatkaa. VJS:llä on yksi ottelu vähemmän tilillään, ja edessä on klassinen kuuden pisteen ottelu.

Viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden voittanut kissalauma koki kenties kauden pahimman nöyryytyksensä viime kierroksella, kun NJS oli tyly isäntä lukemin 6–2. Varsin kapealla rungolla operoiva MiPK menetti tällä viikolla luottomiehensä Jarkko Heimosen Kolmosen FC Blackbirdiin. Siirto aiheuttaa paljon kysymyksiä seuran taloudesta ja edustusjoukkueen tilasta.

VJS oli lähellä toista peräkkäistä voittoaan edellisviikolla, mutta Klubi 04 nousi loppuhetkillä tasapeliin kahden maalin takaa. Vantaalaiset ovat olleet nousujohteisessa vireessä, ja kauden mittaan vaikeuksia aiheuttanut maalinteko on alkanut sujumaan, eikä se ole enää pelkästään kuusi osumaa iskeneen Liridon Islamin vastuulla.

B-lohko: GrIFK – EPS sunnuntaina 25. elokuuta 18:30
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, GrIFK:lla oli 12 ottelun jälkeen kasassa vain yksi voitto. Kurssi on kääntynyt viime viikkoina etenkin kotikentällä, jossa se on voittanut kaksi viimeistä peliään. Viime viikonlopun piste lohkokärjen vieraana oli hyvä osoitus joukkueen venymiskyvystä – GrIFK on iskenyt pelin loppuhetkillä kolmessa neljästä viime ottelusta.

Sarjanousija EPS käväisi putoamisviivan alapuolella, mutta 1–0-voitto KäPa:sta nosti joukkueen lohkon kymmenelle sijalle. Täysi pistepotti oli espoolaisille ensimmäinen sitten kesäkuun alkupuolen GrIFK-voiton. Putoamiskamppailu lienee B-lohkon osalta kolmen – eli EPS:n, GrIFK:n ja KäPa:n – kauppa, ellei TamU tee ihmenousua taulukon hänniltä.