Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

A-lohko: NJS – MiPK lauantaina 17. elokuuta 17:00

Nurmijärveläiset kärsivät viime kierroksella kirvelevän tappion yhdelle pääkilpailijoistaan, kun kotijoukkue VJS punnersi toisella jaksolla tasoihin ja ohi. Tappio nosti vantaalaiset taistelemaan sarjapaikastaan toden teolla – MiPK:lla, NJS:lla sekä Kiffenillä on kasassa 16 pistettä, yhden ottelun vähemmän pelanneella VJS:lla 12.

NJS teki viime kaudella vähiten maaleja A-lohkossa (25), ja tällä kaudella osumia on syntynyt alle maali per peli. MiPK piti Palokärjet nollilla viime kohtaamisessa, jossa isännät voittivat varsin halvalla maalilla. Kummankaan joukkueen loppuohjelma ei ole helppo, joten jaossa on tärkeät pisteet.

A-lohko: Reipas – JIPPO lauantaina 17. elokuuta 17:00

Sarjanousija Reipas osoitti tiistaina taistelutahtoaan tekemällä lisäaikatasoituksen Kiffenin vieraana. Loppuhetkien maalit ovat tulleet lahtelaisille tutuksi tällä kaudella, ja moni piste on tarttunut mukaan näiden myötä. Joukkue on kärsinyt edellisen tappionsa kesäkuun alussa, ja matkaa kakkossijalle on enää kaksi pistettä.

Jos Reippaan tappioton sarjaotteluputki on komea, JIPPO:n saldo on lähes mieletön – joukkue on hävinnyt viimeksi 18. elokuuta 2018. JIPPO palasi voittojen tielle viime kierroksella kaadettuaan Sudet rutiininomaisesti. Viime kauden maalitykki Miko Mäkirinne ei ole aikaansaanut tällä kaudella odotettuja tehoja, mutta joukkue saattoi löytää uuden ratkaisijan Miika Vainikaisesta, joka pyssytti hattutempun ja nousi sisäisen maalipörssin kärkipaikalle.

Suora lähetys ottelusta on katsottavissa JIPPO:n uutiskirjeen tilaajille.

B-lohko: EPS – KäPa lauantaina 17. elokuuta 17:00

A-lohkon putoamistaistelu on äärimmäisen jännittävä, mutta samaa voi sanoa B-lohkostakin. Alkukaudella kyntänyt GrIFK on ryhdistäytynyt hienosti ja nousi viime kierroksen päätteeksi pitkästä aikaa putoamisviivan yläpuolelle. Tämä tarkoitti sarjanousija EPS:lle sitä, että joukkue tippui toiseksi viimeiseksi.

EPS pelaa seuraavat ottelunsa juuri pahimpia kilpakumppaneitaan KäPa:a ja GrIFK:ta vastaan. Espoolaisten kohtuullisen hyvin alkanut kausi on muodostumassa haastavaksi, kun niukat tappiot ja tasapelit eivät kerrytä joukkueelle tarpeeksi pisteitä. Nyt joukkueella on oiva sauma iskeä, kun kolmen matsin tappioputkessa kulkeva KäPa vierailee Espoonlahdessa. Mikäli Granin nousukiito jatkuu, tämä ottelu voi nousta todella suureen arvoon putoamistaistelussa.

Mahdollinen suora lähetys ottelusta on katsottavissa EPS:n YouTube-kanavalla.

C-lohko: GBK – KuFu98 lauantaina 17. elokuuta 17:00

GBK koki viime kaudella kuusi pistemenetystä, mutta tällä kaudella niitä on tullut jo yhdeksän. Joukkueen epätasaisesta suorittamisesta kertoo se, että kauden ainoa voittoputki on toukokuulta, jolloin kokkolalaiset voittivat kaksi ottelua peräkkäin. 2018 GBK porskutti parhaimmillaan kahdeksan ottelun voittoputkessa, mutta tämän kauden kompastelu on kasvattanut eron kärkeen jo 15 pisteeseen.

Kuopiolaisten viime viikon 6–0-voiton takuumies oli 17-vuotias Tuukka Partanen. KuPS:n B-juniori takoi Herculeksen verkkoon komeat neljä maalia, jotka olivat hänen ensimmäisensä miesten peleissä.

Nuorukaisella oli alle kymmenen minuuttia peliaikaa KuFu-paidassa, ja moni muukin tuore kasvo sai vastuuta. KuFu on murskajaisten jälkeen tehnyt eniten maaleja lohkossa SJK/Akatemian ja RoPS:n ohella (42).

B-lohko: FC Honka/Akatemia – Ilves/2 sunnuntaina 18. elokuuta 18:30


Yksi koko sarjatason kauden suurimmista yllättäjistä, Ilves/2, jatkoi loisto-otteitaan kaatamalla KaaPo:n viime viikonloppuna. Nuori ryhmä on voittanut heinä-elokuun viisi otteluaan maalierolla 19–5, vaikka vastassa on ollut hyvin puolustavia joukkueita.

Sunnuntain pelissä nähdään varmasti monta pelaajaa, jotka tulevat tulevaisuudessa esiintymään seurojen edustusjoukkueissa. Edareilla on tärkeät pelit viikonloppuna, mutta etenkin siirtoikkunan aikana vahvistunut Honka saattaa antaa minuutteja kokeneemmille pelimiehille.