Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

C-lohko: VIFK – RoPS/2 perjantaina 19. heinäkuuta kello 18:30

VIFK sai katkaistua viime kierroksen derbyvoitollaan tasapelien ja tappioiden jakson, ja nosti itsensä kauemmas putoamisviivasta. Henkisesti voitto oli todella iso siksi, että kahdessa edellisessä ottelussa joukkue menetti tärkeitä pisteitä lisäajan takaiskumaaleilla.

Lohkokärki SJK/Akatemia murskasi RoPS:n pari viikkoa sitten, mutta sitä ennen rovaniemeläiset olivat huippuvireessä – neljästä ottelusta tuli yhtä monta voittoa, ja maaleja syntyi yhteensä 18. VIFK sai kokea RoPS:n hyökkäysvoittoisuuden kauden alussa, jolloin lukemat olivat 5–0 – saavatko vaasalaiset pidettyä tällä kertaa 11 maalin Jarkko Luiron ja kumppanit aisoissa?

B-lohko: EPS – FC Espoo lauantaina 20. heinäkuuta kello 17:00

Espoon derbyssä kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka ovat kokeneet viime aikoina haasteita. Viimeisen säilyjän paikalla majaileva EPS tarvitsee pisteitä erityisen kovasti, sillä putoamisviivaan on enää neljän pisteen matka. Kotiyleisön tuesta menestys ei jää kiinni, ja aurinkoisessa Espoonlahdessa nähtäneenkin lauantaina hieno yleisömäärä.

Kauden loistavasti aloittanut FC Espoo on hyytynyt viime viikkoina, ja kolmen ottelun tappioputkelle haetaan päätöstä paikalliskamppailusta. Joukkue saa otteluun takaisin Altin Zeqirin, joka hölmöili itselleen neljän ottelun pelikiellon Gnistan-tappiossa. Sinipaitojen hyökkäyspeli on takkuillut viime aikoina, mutta mahdollisesti siirtoikkunan aikana maisemaa vaihtava nuorukainen tuo hyökkäyksiin nopeutta ja arvaamattomuutta.

Mahdollinen suora lähetys ottelusta katsottavissa EPS:n YouTube-kanavalta.

B-lohko: KaaPo – Gnistan lauantaina 20. heinäkuuta kello 17:00

Kaarinalaisten kotisaldo on todella vakuuttava – kuusi peliä, joista neljä voittoa ja kaksi maalitonta tasapeliä. Yhteensä nolla päästettyä maalia. Nyt lohkokakkonen saa vieraakseen Gnistanin, joka ei ole jäänyt tällä kaudella maaleitta kertaakaan. Joukkueiden välinen ero on tällä hetkellä viisi pistettä helsinkiläisten eduksi.

Gnistan koki kauden toistaiseksi ainoan tappionsa juuri KaaPo:lle, kun Oulunkylässä päädyttiin lukemiin 1–2. Sittemmin jälki on ollut odotetun vakuuttavaa lukuun ottamatta derbytasapeliä, joka katkaisi seitsemän ottelun voittoputken. Kun ennakkoon pahimmiksi haastajiksi povanneiden SalPa:n sekä GrIFK:n koneet ovat yskähdelleet, KaaPo on astunut vahvasti esiin – kotivoitto toisi syksylle paljon jännitettävää.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa isäntien YouTube-kanavalta.

C-lohko: FC Vaajakoski – JBK lauantaina 20. heinäkuuta kello 17:00

Isännillä on mukava ero takanaan hankalat kolme ottelua lohkon kärkipään joukkueita vastaan, eikä se saanut niistä kerättyä pistettäkään. Vieraat kokivat viime kierroksella ruman tappion Kuopiossa, mutta joukkue on yhä sarjan neljännellä sijalla yli kaikkien odotusten.

Kohtaamiseen tuo lisäjännitettä se, että JBK nuiji FCV:n kotonaan peräti 7–1. Alku oli tyrmäävä, sillä JBK johti neljällä maalilla jo 23 minuutin pelin kohdalla. Kotijoukkueella riittänee näyttöhaluja lauantaina myös siksi, että edellinen – ja toistaiseksi ainoa – kotivoitto on toukokuulta.

B-lohko: TamU – GrIFK sunnuntaina 21. heinäkuuta kello 18:30

Pelin henki on selvä – kumpikin tarvitsee voiton, muuten putoamisuhka kasvaa merkittävästi. Kummassakin joukkueessa nähtiin talvikaudella suurta vaihtuvuutta, eikä peli ole asettunut uomiinsa – TamU on voittanut tällä kaudella kaksi ja GrIFK vain yhden ottelun.

Isännät saivat kesäkuun lopussa lohtua, kun joukkue nappasi kolme pistettä KaaPo:lta. Edellinen voitto oli juuri GrIFK:sta, joka ei ole vieläkään tiedottanut uudesta päävalmentajastaan. Selvästi eniten maaleja lohkossa päästänyt GrIFK koki viime viikonloppuna tappion Tampereella, ja siihen sillä ei ole tällä kertaa varaa.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa TamU-TV:stä.