Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

B-lohko: KaaPo – Pallo-Iirot perjantaina 12. heinäkuuta kello 18:30

Viime kauden sarjanousija isännöi tämän kauden sarjanousijaa, kun joukkueet palaavat tositoimiin parin viikon tauolta. KaaPo on ollut kauden alkupuoliskolla odotetun vahva, ja yhä iskuetäisyydellä sarjakärki Gnistaniin, vaikka kaarinalaiset kärsivätkin viime kierroksella yllätystappion TamU:lle. Etenkin KaaPo-puolustus on ollut rautaa, ja päästänyt selvästi vähiten maaleja B-lohkossa.

Selkeää Gnistan-tappiota lukuun ottamatta Pallo-Iirot on ollut paha vastus sarjan kärkiporukoille. Etenkin perättäiset voitot FC Espoosta sekä SalPa:sta olivat raumalaisilta kova suoritus, ja kahdeksan pisteen kaula putoamisviivaan tässä vaiheessa kautta on positiivinen yllätys. Joukkue saa tämän päivän otteluun pari täsmävahvistusta, kun Waltteri Riihimäki ja Aleksi Leppänen saapuvat lainalle Ykkösen MuSa:sta.

Suora lähetys ottelusta osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UC8Zpx4tELhL9Ka04JyZw0rg

A-lohko: MP – FC Viikingit lauantaina 13. heinäkuuta kello 17:00

Derbyvoittoa 2 726 katsojan edessä juhlinut MP-leiri oli varmasti mielissään, kun sarjakärjen pahimmat haastajat pelasivat tasapelin viime viikonloppuna. MP on päästänyt sarjassa vain viisi maalia, ja puolustus on toiminut etenkin kolmessa viimeisessä ottelussa, jotka ovat päättyneet nollapeleihin.

Viikingit isännöi mikkeliläisiä ensimmäisessä kotiottelussaan, joka päättyi vierasjoukkueen 1–2-voittoon. Tuon häviön jälkeen Viikingit on pelannut yhdeksän ottelua tappioitta, ja joukkueesta on löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta – peräti 14 eri pelaajaa on vastannut helsinkiläisten 19 maalista.

A-lohko: Sudet – MiPK lauantaina 13. heinäkuuta kello 17:00

Sudet otti viime viikonloppuna avausvoittonsa ja osoitti, että joukkue taistelee sarjapaikastaan täysillä. Kouvolalaisten ketsuppipullo aukesi kunnolla, kun kymmenessä ensimmäisessä pelissään viisi osumaa tehnyt joukkue mätti jopa neljä rysää VJS:n verkkoon.

Jos Sudet on osoittanut piristymisen merkkejä, samaa ei voi sanoa MiPK:sta. Vieraiden viimeinen voitto on kesäkuun alusta, ja kolmen ottelun tappioputki on suistanut joukkueen putoamistaistoon. Alemmassa keskikastissa on viisi joukkuetta kolmen pisteen sisällä, ja Sudet voisi voitolla sekoittaa pakkaa.

Suora lähetys ottelusta osoitteessa www.kouvolansanomat.fi

B-lohko: Ilves/2 – GrIFK lauantaina 13. heinäkuuta kello 17:00

GrIFK on totuttu näkemään Kakkosen kärkikahinoissa, mutta tämä kausi on ollut Kauniaisten ylpeydelle täyttä tervanjuontia. Kuusi pistettä kymmenestä ottelusta pitävät joukkueen sarjan hännillä, ja paremmasta ei ole ollut tietoa, sillä viimeinen voitto on toukokuun lopulta. Päävalmentaja Kimmo Kantola sai lähteä kesäkuussa, ja nyt vetovastuussa on puolustaja ja fysiikkavalmentaja Lassi Luoto.

Kun Ilves vajaa kuukausi sitten murskasi Pallo-Iirot, näytti sarjataulukossa erittäin hyvältä, mutta kaksi peräkkäistä tappiota ja paikalliskilpailija TamU:n voitto viime kierroksella tarkoittavat sitä, että joukkueen tulee olla varuillaan.

B-lohko: FC Jazz – SalPa sunnuntaina 14. heinäkuuta kello 18:30

Vaikka ”Ikuisen tuulen stadionilla” riittää jännitettävää illan loppuun saakka, ottelun koskettavimmat hetket nähdään varmasti ennen alkuvihellystä. Porilainen jalkapalloperhe sai kuulla viime viikolla suru-uutisen Aleksi Nurmisen poismenosta, ja miehen muistoa kunnioitetaan ennen ottelua.

Itse ottelussa kohtaavat joukkueet, joilla on allaan komeat voitot. Etenkin Jazzin vire on ollut varsin vakuuttavaa, ja joukkue on noussut putoamistaistosta neljän joukkoon. Pisteistä ei ole vähiten kiittäminen Jussi Aaltoa, joka on tehnyt viidessä viimeisessä ottelussaan jopa kahdeksan maalia. Porissa nähdään kahden maaliruiskun kohtaaminen, sillä vieraiden paidassa viilettää lohkon maalipörssiä yhdeksällä osumalla johtava Elmo Heinonen.