Joel Perovuo iloitsi HJK:n kaadosta: ”Ensimmäinen voitto oli täällä iso juttu!”

Pitkään espoolaisjoukkuetta edustanut Perovuo oli onnellinen kolmen pisteen potista vanhan seuransa vieraana.

”Ensimmäinen voitto oli täällä iso juttu! Tämä oli ensimmäinen voitto mulle ja Hongalle liigahistoriassa täällä”, kiteytti Joel Perovuo omansa ja kaikkien espoolaisten tunnelmat tuoreeltaan heti ottelun jälkeen.

Erityisen ilahtunut Perovuo oli siitä, että HJK jätettiin maaleitta sen kotinurmella.

”En muista koska olisi pidetty HJK ilman maalipaikkoja koko ottelussa. Ei niillä tainnut olla kuin yksi pusku ja joku kaukoveto. Puolustuspelimme oli tänään vahvaa ja pystyimme luomaan itse muutaman vaaranpaikan ja yhdestä tehtiin”, kävi Perovuo läpi ottelun kulkua.

”Olimme katsoneet hyvin mihin HJK pyrkii hyökkäämään ja tiesimme Koskelan Tonin tavat RoPSista. Näillä tiedoilla meillä oli hyvä pelisuunnitelma, kun tiedettiin mihin he hyökkäävät ja mihin meillä on tilaa hyökätä. Se toimi hyvin ja kaikki pelaajat jaksoivat toteuttaa sitä loppuun asti”, Perovuo kartoitti Hongan otteluun valmistautumista.

Omaan peliinsä Perovuo oli myös varsin tyytyväinen.

”Mun mielestä oma pelini kulki tänään kivasti. Pääsin pelaamaan ensimmäistä kertaa nyt omassa roolissani liigassa ja pysyin mielestäni kyydissä hyvin”, Perovuo ruoti omaa otteluaan.

Honka mestaruustahdissa

Voitto HJK:sta nosti Hongan 20 pisteeseen ja tasapisteisiin kärkipaikalla majailevan Interin kanssa. Veikkausliiga on jo osoittanut kimuranttiudensa, sillä monet kärkipään joukkueet ovat menettäneet myös tasaiseen tahtiin pisteitä heikommilleen. Esimerkiksi juuri Honka hävisi maaottelutauon alla kotonaan KPV:lle.

”Kyllä luulen, että tämä koko sarja tulee menemään vähän tällä tavalla. Täällä on monta jengiä tasaisesti mukana kärkipäässä. Sitten kun se loppusarja alkaa, niin niissä viimeisissä peleissä varmasti aletaan katsomaan missä mennään, kun henkinen vaikutus alkaa tulemaan mukaan peleihin. Se on uusi systeemi ja saa nähdä mitä se syksy tuo sitten tullessaan, mutta tämä 22 pelin rykäisy tulee olemaan varmasti todella tasainen”, pyöritteli Perovuo Töölön stadionin uumenissa.

”Tällainen voitto antaa uskoa varmasti myös meidän kannattajillemme, että olemme yhä siinä mestaruusvauhdissa”, Perovuo jatkaa.

Seuraavaksi Honka ja Joel Perovuo keskittyvät juhannuksen viettoon, mutta tauko on pelaajille varsin lyhyt. Seuraava ottelu on jo tiistaina Tapiolassa RoPSia vastaan.

”Tässä on nyt tämä lakisäätäinen pieni vapaa, mutta fiksusti pitää juhannus ottaa ja ihan alkuun saada tämän ottelun rasitus pois. Hyvä omatoiminen treeni ja sunnuntaina palataan sitten jo harjoituksiin”, Perovuo avaa jalkapalloilijan juhannusta.

Artikkelikuva: Arno Hämäläinen