Huuhkajat maailmalla: Simon Skrabb – Norrköpingin Ole Gunnar Solskjaer

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille. 

Roope Riski

Missä menee Riskin veljeksistä nuorempi? Itävallan liigan St. Pöltenissä pelaava Roope Riski pommitti maaleja liukuhihnalta alkusyksystä, mutta sittemmin ruuti vettyi pahasti. Ennen viikonloppua Riskin viimeisin liigamaali oli helmikuulta, ja penkkiminuuttejakin oli päässyt kertymään.

Sunnuntaina nähtiin kuitenkin ripaus sitä Veikkausliigastakin tuttua maalitykkiä, kun tunnin kohdalla sisään tullut Riski tälläsi nuoren ja lupaavan Robert Lbujicicin syötöstä St. Pöltenin 0-2-johtoon Admira Wackerista. Ottelu päättyi näihin lukemiin.

St. Pöltenin kausi jatkuu vielä, kun joukkue karsii sarjapaikastaan Wiener Neustädtiä vastaan. Riskin sopimus kattaa vielä ensi ja sitä seuraavan kauden.

Jere Uronen & Simon Skrabb

Nuoret huuhkajat intoutuivat viime viikolla maalintekoon useammassakin suunnassa.

Edeltävällä viikolla Jere Urosesta tuli isä, ja nyt puolustaja oli mukana viemässä Genkiä Eurooppa-liigan karsintoihin. Alejandro Pozuelo teki esityön, ja Uronen jatkoi leikittelemällä pallon ohi puolustajien sekä MM-kisoissa 2014 mukana olleen belgialaismaalivahti Sammy Bossutin. Genk voitti Zulte-Waregemin 2-0, ja lopputuloksena niin Genk kuin mitä todennäköisimmin Uronenkin nähdään ensi kaudella eurokentillä!

Simon Skrabb puolestaan onnistui keskiviikkona maalinteossa kolmannessa peräkkäisessä Allsvenskan-ottelussa. Simon Thernin alustus oli hyvä, eikä Skrabb erehtynyt. Svenskafans-sivustolle hän kommentoi maalinsa olleen “helppo, mutta tärkeä”.

Skrabb on pelannut jonkin verran wingbackina, mikä on yllättänyt monet, jotka ovat tottuneet näkemään pietarsaarelaisen ennemminkin hyökkäyspäässä. Mies itse kommentoi samaa asiaa Svenskafansille.

“En ole oikein tuntenut sitä [wingbackia] omaksi paikakseni. — Ei ole väliä, olenko vasemmalla, keskellä, vai oikealla, mutta hyökkäystriossa olen kotonani ja siellä olen koko urani ollut”, Skrabb sanoi.

Supersubin tehot kirvoittivat eräältä kannattajalta myös aikamoisen vertauksen.

Kahdet juhlat

Puolalaisessa Legnican kaupungissa biletettiin viikonloppuna railakkaasti. Petteri Forsellin Miedz Legnica varmisti nousunsa ensi kaudeksi Puolan liigaan. Forsell itse ei ollut kevätkaudella aivan sellainen tähtipelaaja, jota hänestä odotettiin, eikä maaleja syntynyt kuin yksi, mutta sitä suuremmalla syyllä nälkä lienee ensi kaudella kova. Odotamme innolla!

Tanskan liigan mestaruuskamppailu oli tänä vuonna todella dramaattinen, ja sen voittajaksi selvisi lopulta FC Midtjylland. Joukkueen suomalaiskolmikosta runkopelaaja Tim Sparv ilmoitti jatkaneensa sopimustaan Midtjyllandin kanssa vuoteen 2020. Myös debyyttinsä huhtikuussa tehneen, lähinnä reserveissä keväällä pelanneen Kaan Kairisen sopimus jatkuu vielä useamman kauden.

Markus Halsti on puolestaan jäänyt pienelle vastuulle. Sopimus loppuu kesällä, ja Halstin onkin spekuloitu olevan esimerkiksi HJK:n kiikarissa.

Yhtä kaikki, Byyri onnittelee koko kolmikkoa hienosta Tanskan mestaruudesta!