Huuhkajat maailmalla: Suomalaislupaus on Englannissa joukkueensa kovin maalintekijä – maalivahdit nollasivat Union Berlinin ja Udinesen

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Marcus Forss

AFC Wimbledonin 20-vuotiaan Marcus Forssin viikko League Onessa sujui ryminällä!

Tiistaina Forss upotti pilkun Coventry Cityn verkkoon, ja lauantaina Forss teki maalin Bristol Roversin Anssi Jaakkolan selän taakse. Vain 212 minuuttia lainaseurassaan pelannut Forss on jo nyt sarjapeleissä joukkueensa kovin maalintekijä.

Valitettavaa on, että lauantain Bristol-ottelussa Forss otti kaksi keltaista korttia – ensimmäisen fanien halailusta maalia tuulettaessa, toisen kovasta taklauksesta – ja lensi ulos kentältä. Anssi Jaakkola ei päästänyt enempää maaleja, ja Wimbledon hävisi lukemin 1-3. Valmentaja Wally Downes puolusti South London Newsissä suojattiaan voimakkaasti ja syytti kortteja aiheettomiksi.

Syksyn maaotteluissa on turhan paljon peleissä, mutta kenties sen jälkeen voi jo huudella – maajoukkueeseen?

Simon Skrabb, Joni Kauko, Benjamin Källman

Maalitehtailua harrastettiin myös Pohjoismaissa!

Ruotsin pääsarjassa IFK Norrköpingin Simon Skrabb viimeisteli kaksi maalia Örebrota vastaan. Kumpaiseenkin esityön teki Montenegron 20-vuotias maajoukkuemies Sead Haksabanovic. Norrköping voitti lukemin 3-0, vastapuolella Albin Granlund pelasi täydet minuutit.

Tanskassa kyläseura Esbjerg kohtasi suurseura Brøndbyn, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Pyry Soiri syötti yhden maalin, Joni Kauko puski yhden ja Markus Halsti johti puolustusta, ja Esbjerg voitti 3-1. Ikävänä asiana loukkaantuminen pakotti Kaukon kentältä vaihtoon jo reilun puolen tunnin jälkeen.

Eikä kahta ilman kolmatta: Norjassa 21-vuotias Benjamin Källman teki avausmaalinsa Viking FK:n paidassa. Vålerenga taipui yhteensä lukemin 4-0. Tommy Höiland on edelleen joukkueen ykköskärki, mutta Källman on nyt saanut pään auki!

Tobias Fagerström & Lassi Lappalainen

19-vuotias Tobias Fagerström jatkaa maalitehtailua Saksan Regionalligassa. Tällä kertaa HSV II:n nuorukainen iski osuman Eintracht Norderstedtin verkkoon. Maali on jo kuudes kauden yhdeksään otteluun. Valitettavasti Fagerström lensi kuitenkin ottelussa kahdella keltaisella ulos, mistä valmentaja Hannes Drews antoi ottelun jälkeen mediassa aiheellista kritiikkiä.

USA:ssa Lassi Lappalainen teki viidennen maalinsa Montreal Impactin paidassa! Ottelussa LA Galaxya vastaan Lappalainen teki siis toisin sanoen yhtä monta maalia kuin vastapuolen Zlatan Ibrahimovic. Tuuletuksen perusteella Lappalainen ei antanut arvoa vastustajan puuhastelijoille.

Nollapelejä

Samaista Montreal Impactia edustava Jukka Raitala oli sivussa Zlatan-ottelussa, mutta pelasi vielä torstaina laitapakkina Kanadan mestaruusturnauksen finaalin avausosassa Torontoa vastaan. Myös Lappalainen pelasi 75 minuuttia. Lopputulos 10 807 katsojan edessä oli 1-0-voitto Montrealille.

Hollannin divarissa Leo Väisäsen Den Bosch voitti Urho Nissilän Maastrichtin 4-0. Väisänen pelasi koko pelin, Nissilä vaihdettiin pois 53 minuutin jälkeen. Huuhkajienkin rinkiin päässyt Väisänen on joukkueessaan ehdoton avauksen pelaaja, jonka poissaolo näkyy heti – kun viime kierros jäi välistä pelikiellon takia, Den Bosch hävisi 5-1.

Ja Huuhkajien maalivahtitilanne, se on mainio! Lukas Hradecky ja Jesse Joronen pitivät nollat Union Berliniä ja Udinesea vastaan. Maaleitta jäivät siis esimerkiksi Kevin Lasagnan ja Sebastian Anderssonin kaltaiset miljoonamiehet. Voisi mennä huonomminkin!