Huuhkajat maailmalla: Pukki aloitti heti tuplalla

Sarja palaa kesätauolta! Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Teemu Pukki

El Puki teki viime kaudella Brøndbyn riveissä yhteensä 17 liigamaalia. Erinomainen kausi ei jäänyt huomiotta, ja jo pitkään odoteltu siirto takaisin isompiin saappaisiin oli selviö. Huhuissa pyöri tutun Saksan lisäksi myös esimerkiksi kreikkalainen AEK ja Serbian Crvena Zvezda, joka tiettävästi teki Pukille sopimustarjouksen. Kotkalaisen valinta osui kuitenkin Championship-joukkue Norwichiin.

Kanarianlintujen kannattajat saivat ensimmäiset näytteet Pukin viimeistelytaidoista viime maanantaina harjoitusottelussa Paderbornia vastaan. Teme tuli puoliajalla kärkeen kollegansa ja kilpakumppaninsa, pitkänhuiskean saksalaisen Dennis Srbenyn rinnalle. Pian syntyikin kaksi todella komeaa osumaa.

Pukin ja Srbenyn lisäksi paikasta joukkueen kärkipelaajana taistelee ainakin 99 Championship-maalin lainapelaaja Jordan Rhodes. Rosteriin kuuluu myös Portugalin maajoukkueesta ja Benficasta tunnettu Nélson Oliveira, joskin häntä on siirtohuhuissa viety pois Norwichista. Pukilla on joka tapauksessa kaikki saumat lunastaa paikkansa avauksen pelaajana Valioliiga-nousua tavoittelevassa joukkueessa!

Petteri Forsell & Marcus Forss

Seuraa triviakysymys: Kuka teki Puolan liigan kauden 2018-2019 avausmaalin? Oikea vastaus on Petteri Forsell. Joukkueensa Miedz Legnican mukana liigaan noussut Forsell on jälleen pääsarjatasolla, eikä miestä missään nimessä tule unohtaa Huuhkajat-spekulaatioista.

Kyvyistä saatiin muistutus perjantaina ottelussa Pogon Szczecinia vastaan. Forsell tuli kentälle 65 minuutin kohdalla. Lisäajalla joukkueen kapteeni Wojciech Lobodzinski antoi esityön, Forsell otti rinnallaan haltuun ja sijoitti pallon upeasti takaylänurkkaan. Maali jäi ottelun ainoaksi.

U19-maajoukkue taisteli urhoollisesti EM-kisoissa, mutta joukkueen kärkipelaaja Marcus Forss joutui ilmeisesti seurajoukkueensa tahdosta jättäytymään pois. Uran kannalta ratkaisu ei kuitenkaan välttämättä ollut täysin toivoton.

Viime kausi oli Brentfordin reservijoukkueessa huippumenestys, eikä ole ihme, että nyt Forss on saanut pre-seasonilla näytönpaikkaa myös edustusjoukkueen riveistä. Ottelussa Shrewsburya vastaan Liverpoolin ja Barcelonan kasvatti Sergi Canós pelasi suomalaisen läpi, eikä Forss erehtynyt. Viileä viimeistely näki päivänvalon.

Myös Rasmus Schüller onnistui maalinteossa, kun Minnesota United nuiji Los Angeles FC:n 5-1.

Siirtokuvioita

Kesä on parhaillaan vilkkaimmillaan myös siirtoikkunan ollessa auki suurimmassa osassa Eurooppaa.

Toistaiseksi suurimmat suomalaissiirrot eivät tapahtuneet viime viikolla, mutta mainittava on lupaavan 19-vuotiaan Juhani Pikkaraisen siirtyminen Itävallan divarin sisällä Wacker Innsbruckin kakkosjoukkueeseen. Pikkarainen pääsee kilpailemaan peliajasta esimerkiksi Itävallan U21-maajoukkueen toppari Manuel Marandan kanssa.

Huhumylly sen sijaan käy helteisen kuumana. Maalivahtirintamalla Niki Mäenpää on tiettävästi vakuuttanut Bristol Cityn testissä, ja Anssi Jaakkola puolestaan on lähellä sopimusta Scunthorpeen.

Kesän kenties kovinta siirtoa odotetaan viime vuodet Panathinaikosia edustaneelta Robin Lodilta. Eri maiden mediat yhdistivät Lodin viime viikolla kahteen hieman yllättäväänkin kohteeseen: Lodin edustajien kerrottiin käyneen keskusteluja Espanjan divarijoukkue Gijonin kanssa, mutta toisaalta HJK-kasvattia huhuttiin myös Hollannin liigan Feyenoordiin.