Huuhkajat maailmalla: Paulus Arajuuri vauhdissa – myydään silti kesällä pois?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Paulus Arajuuri

Kahden pelin viikko! Tanskan liigan Brøndby taisteli viikkoon lähdettäessä liigan kolmossijasta ja suorasta paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin. Brøndby voitti pelinsä sekä maanantaina että lauantaina, mutta joutuu tyytymään nelossijaan ja karsintaan UEL-karsintapaikasta. Kolmossijan nappasi lopulta Joni Kaukon ja Markus Halstin Esbjerg.

Toppari Paulus Arajuuri kellotti maanantain pelissä noin tunnin ja lauantaina täyden ysikymppisen. Maanantaisessa Midtjylland-voitossa Arajuuri sai syöttöpisteen puskettuaan kulmasta pallon hyökkääjä Kamil Wilczekille, joka jatkoi pallon edelleen päällään maaliin. Lauantaina Brøndby puolestaan voitti OB:n 0-2, joten Arajuurelle ja islantilaiselle topparipari Hjörtur Hermannssonille voidaan jakaa tunnustus nollapelistä.

Lisäksi Arajuuri äänestettiin 3 Point-sivustolla Brøndbyn parhaaksi pelaajaksi arvosanalla 8,37, ja myös joukkuekaveri Mikael Uhre yltyi ylistämään topparia.

– Hän ei luovuta, taistelee joukkueelle ja pelaa sydämellä, jolla koko joukkueen pitäisi pelata, Uhre suitsutti.

Brøndbyn europaikan ratkaiseva ottelu pelataan Randersia vastaan tänä perjantaina 31. toukokuuta.

Entäs Arajuuren tulevaisuus? Sopimusta olisi jäljellä vielä puoli vuotta, mutta BT:n tietojen mukaan talousvaikeuksista kärsivä Brøndby haluaa myydä Arajuuren. Saksalaistoppari Benedikt Röcker on toisaalta kertonut lähtevänsä seurasta, ja nuori Joel Kabongo on vielä pitkään poissa loukkaantumistensa takia. Kirkossa kuulutettua ei siis ole, etteikö Huuhkaja-toppari voisi jatkaa Kööpenhaminan laitamilla myös ensi kaudella.

Robert Taylor ja kumppanit

Norjan liigan suomalaisseura Tromsø keräsi sunnuntaina Moldea vastaan toisen voittonsa liigakauden kymmenennessä ottelussaan. Tulos on jymy-yllätys, sillä Molde on sarjan piikkipaikalla ja Tromsø puolestaan hännänhuippuna.

Ratkaisevaksi jääneen Tromsøn toisen maalin teki Huuhkajien Robert Taylor, ja komea syöttö maaliin tuli Onni Valakarilta. Myös laitapuolustaja Juha Pirinen esiintyi noin 2 800 katsojalle 90 minuutin ajan.

Maali oli Robert Taylorille liigakauden ensimmäinen. Tromsø jatkaa liigassa pelejään vasta 17. kesäkuuta, joten suomalaiskolmikolla on nyt hyvä aika levähtää. Oletettavasti Taylor ja Pirinen tosin nähdään Huuhkajien matkassa otteluissa Bosniaa ja Hertsegovinaa sekä Liechtensteinia vastaan.

Emil Jääskeläinen & Tobias Fagerström

Kiinnostavia uutisia kuultiin viime viikolla myös potentiaalisten tulevien Huuhkajien rintamalta!

Useiden saksalaisseura HSV:ta seuraavien sivujen mukaan suomalainen Tobias Fagerström tullaan ensi kaudella nostamaan seuran U21-joukkueeseen eli Saksan nelostasolle Regionalliigaan. 18-vuotias Karjaan BK-46:sta Hampuriin ponnistanut hyökkääjä on pelannut tähän asti seuran U19-joukkueessa sekä eri juniorimaajoukkueissa.

Fagerströmille on siis ensi kaudella luvassa kovia pelejä kovassa sarjassa. Kun HSV:n edustusjoukkuekin vielä hyytyi eikä nouse 2. Bundesliigasta sarjaporrasta ylemmäs, ties mitä voi ensi kauden peleissä onnistumalla tapahtua.

Englannissa legendaarisen Jussi Jääskeläisen keskimmäinen poika, 18-vuotias Emil Jääskeläinen on puolestaan tehnyt 1+1 vuoden ammattilaissopimuksen Blackpooliin. Toistaiseksi hyökkääjä on pelannut seuran U18-joukkueessa. Samalla kertaa sopimukset sorvattiin myös pohjoisirlantilaiselle Sean Grahamille ja englantilaiselle hyökkääjäkollega Owen Watkinsonille.

Nuorta Jääskeläistä tuskin nähdään vielä aivan heti Blackpoolin edustusjoukkueessa League Onessa. Harva yllättyisi, jos hänelle yritettäisiin seuraavaksi löytää jonkinlaista lainasiirtomahdollisuutta.

Byyri toivottaa isosti tsemppiä Tobiakselle ja Emilille!