Huuhkajat maailmalla: Mixu Paatelaisen uudet tuulet

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Mixu Paatelainen

Kuinka monta miestä tarvitaan pystyttämään thaimaalainen joulukuusi? Yksi riittää, kun kyseessä on maajoukkuelegenda Mika-Matti ’’Mixu’’ Paatelainen. Mixun uusin valmennuspesti kuluneella viikolla. Moni tuskin osasi odottaa seuran olevan Thaimaan pääsarjassa pelaava Ubon UMT United FC. Lempinimellä The Eagles kulkeva joukkue perustettiin kolme vuotta sitten, ja se nousi muutamassa vuodessa 18 joukkueen pääsarjaan. Viime kaudella kymmenenneksi sijoittunut seura lähtee parantamaan sijoitustaan helmikuussa alkavalla sesongilla.

Jää vielä nähtäväksi millä muodostelmalla Mixu lähtee uusiin haasteisiin Thaimaassa, ja kuinka Paatelaisen tunteenpurkaukset istuvat maan valmennusfilosofiaan. Toivottavasti pesti sujuu paremmin kuin edellinen Dundee Unitedissa, sillä Mixun soisi todella löytävän työrauhan ja hieman pitkäjänteisemmän projektin vaikeiden vuosien jälkeen.

Kuva: UBON UMT UNITED / Facebook

Petteri Forsell

Toinen kerta toden sanoo? Huuhkajissakin monesti säväyttänyt Petteri Forsell pelasi Puolan divarin Miedź Legnicassa jo viime kaudella. Esimerkiksi laukauksestaan ja somepresenssistään tunnettu Forsell oli sarjan ehdottomia tähtipelaajia, mutta joutui syystä tai toisesta valmentajan epäsuosioon ja putosi kovista tehoista huolimatta vaihtopenkille. Tämän jälkeen Forsellin ura ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista: liigaseura Cracovia mitätöi sopimuksen hämäristä syistä, eikä stintti Allsvenskanin Örebrossa herättänyt kovin isoja hurraahuutoja.

Nyt olikin Forsellille loistava aika palata Ala-Sleesiaan ja Puolan divarivääntöihin, liiganousua tavoittelemaan. Valmentaja on vaihtunut, joten vanhojen kaunojen tuskin pitäisi häiritä suoriutumista. Toivottavasti Forsell jatkaa siitä, mihin Miedź Legnicassa viimeksi jäi.

Muuta mainittavaa

Vasa IFK:sta maailmalle ponnistanut Hampus Holmgren osoitti viime vuosien aikana olevansa vähintään Superettanin tasoinen pelaaja. Viiden kauden ajan Åtvidabergissa viihtynyt ja Pikkuhuuhkajissakin esiintynyt 22-vuotias laitapakki siirtyi Norjan ykkösdivisioonassa pelaavan Levanger FK:n riveihin. Siirto entisestä seurasta oli jokseenkin odotettu, sillä joukkue jäi Superettanin viimeiseksi ja putosi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Norjan divarista on pitkä matka maajoukkueeseen, mutta yksi nappikausi alle ja kaikki on mahdollista.

Viikon päätteeksi saatiin lukea lupaavan HJK-juniori Jaakko Oksasen siirrosta Englantiin Brentford FC:n vahvuuteen. Byyrin vielä lauantaina HJK – Hammarby -ottelun katsomosta havaitsema Oksanen siirtyy aluksi Brentfordin reservijoukkueeseen.

KP-75:ssa ja KOPSEssa uransa aloittanut, mutta 12-vuotiaasta eteenpäin Klubia edustanut Oksanen pelasi viime kauden hyvällä menestyksellä HJK:n kakkosjoukkue Klubi 04:ssä. 17-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on tilillään pelejä useasta juniorimaajoukkueesta, minkä lisäksi hän teki debyyttinsä HJK:n edustusjoukkueessa viime lokakuussa. Pallollisesti taitavalla Oksasella voi sanoa olevan kaikki edellytykset menestyä ulkomailla kovissakin peleissä. Tsemppiä matkaan!

Siirtohuuman keskellä on hyvä muistaa myös elämän perusasiat. Huuhkaja-puolustaja Jere Uronen odottaa Instagraminsa perusteella perheenlisäystä. Onnea Jerelle ja koko perheelle!