Huuhkajat maailmalla: Mitä kuuluu, Jesse Joronen?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Jesse Joronen

FC Kööpenhaminan riveihin siirtynyt Simpeleen Urheilijoiden kasvatti on aloittanut kautensa tuloksellisesti hyvin. Vastuuta on tullut pääosin liigapeleissä, kun kokenut Stephan Andersen on toiminut veräjänvartijana Kööpenhaminen euro-otteluissa.

– Haluan tietysti pelata mahdollisimman monessa ottelussa, mutta pelaaminen Superliigassa on tällä hetkellä ykkösprioriteetti. Fyysisesti ja henkisesti tavoitteena on kuitenkin olla sellaisessa kunnossa, jossa pystyn pelaamaan kolmekin peliä viikossa.

Andersen ja maalivahtivalmentaja Kim Christensen tulevat Huuhkajien vahdille päivä päivältä tutummiksi, sillä kolmikko työskentelee paljon keskenään. Ruotsin maajoukkueessakin kesän MM-kisoissa nähty Robin Olsen siirtyi AS Romaan, ja ainakaan toistaiseksi FC Kööpenhamina ei ole hankkinut uutta maalivahtia, mikä on positiivinen asia Jorosen peliajan suhteen.

Kuva – Lars Rønbøg

Reilun vuoden verran Tanskassa asunut Joronen on viihtynyt hyvin Kööpenhaminassa, vaikka ero Horsensiin myös kaupunkina on valtava.

– Kööpenhamina on erittäin hieno ja mukava kaupunki. Olen saanut kämpän hankittua ja muutkin arjen asiat rullaamaan, joten nyt voin keskittyä täysillä jalkapalloon.

Sunnuntaina Joronen vartioi Kööpenhaminan maalia vieraspelissä Odensea vastaan. FCK voitti lukemin 0-1, eikä Joronen ole vieläkään päästänyt yhtäkään liigamaalia. Erinomaista!

Niki Mäenpää

Huuhkajien kakkosvahdin paikka ei Jorosen hyvästä alusta huolimatta ole kiveen hakattu. Valioliiga-seura Brightonin katsomovahtina viime kaudella höntsäillyt Niki Mäenpää tekee omaa paluutaan parrasvaloihin.

Mäenpää siirtyi viime keskiviikkona Championshipin Bristol Cityyn, jonka espoolaiskassari onnistui testijaksollaan vakuuttamaan. Veskariosastoon kuuluu “Sexy-Nikin” ohella myös varsin kokematon seuran oma kasvatti, 21-vuotias Max O’Leary sekä viime kauden ykkösveskari, vielä noin puolitoista kuukautta loukkaantumistaan paranteleva Frank Fielding.

Ainakin Fieldingin poissaollessa vastuuta tullee siis riittämään, ja Mäenpää ehtikin jo vastata huutoon lauantaisessa sarja-avauksessa. Peli Nottingham Forestia vastaan päättyi 1-1, ja Mäenpää esiintyi raporttien mukaan mainiosti – jopa aina niin kriittinen brittimediakin kehui Mäenpään vakuuttaneen.

Roman Eremenko ja muuta mukavaa

Missä menee Roman Eremenko? Kokaiinin käytöstä vuonna 2016 langetettu peli- ja harjoittelukielto on kohta lusittu loppuun, ja jo aiemmin kerrottiin, että Eremenkon ura jatkunee joko Venäjällä tai Kiinassa.

MTV:n sisäpiiritietojen mukaan Eremenkon uusi osoite on nyt selvillä. Tähtipelaaja palaa pelikentille Spartak Moskovassa, jonka organisaatiossa myös pikkuveli Sergei Eremenko pelaa. Siirron vahvistusta odotetaan yhä, mutta uutinen ei sinänsä yllättäisi.

TPS:n lupaava nuori Onni Valakari puolestaan siirtyy Tromssaan, Norjan liigaan – isänsä Simo Valakarin valmennukseen. Nepotismi voi olla riski isän valmennusuran kannalta, mutta Valakari on toisaalta aidosti lupaava pelaaja, jolla voi jo pian olla edellytykset läpimurtoon Norjan liigassa. Toistaiseksi joukkueen hyökkäävän keskikentän paikkaa on miehittänyt 25-vuotias Daniel Berntsen, jolla on vyöllään 71 Norjan ja 53 Ruotsin liigan ottelun kova kokemus.

Lopuksi jaettakoon tunnustus maalinteosta Tanskan liigan Esbjergin Joni KaukolleMaali upposi komean peippailun päätteeksi Kaukon ex-seura Randersia vastaan. Dygtig!