Huuhkajat maailmalla: Maaleja Sotshin ja Ranheimin verkkoon – ja entä Walter Viitala?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Walter Viitala

Oletko miettinyt, missä Veikkausliigankin voittanut Walter Viitala nykyisin menee? 27-vuotias maalivahti on ajautunut Tanskan ja Ruotsin kautta Norjan divariin. Miehen joukkue on tätä nykyä suomalaisillekin tuttu Sandefjord.

Viitala pelasi kauden ensimmäiset 13 ottelua varsin hyvin tuloksin, mutta heinäkuussa tapahtui jotain – oletettavasti ikävä loukkaantuminen. Aluksi kokoonpanon ulkopuolelle tippunut Viitala on saanut sittemmin seurata vaihtopenkiltä, kun 23-vuotias Jacob Storevik on mainioilla otteillaan napannut ykkösveskarin paikan jykevästi itsellensä.

Sandefjord on käytännössä varma nousija – pelejä on jäljellä kaksi ja eroa kolmannen sijan Startiin yhteensä 6 pistettä. Viitalan sopimus jatkuu ensi vuodelle, mutta nähtäväksi jää, löytyykö miehelle käyttöä liigakentillä.

Roman Eremenko

FK Rostov voitti lauantaina FC Sotshin yli 33 000 katsojan edessä 2-0, ja kummankin osuman viimeisteli Roman Eremenko!

FK Rostov on parhaillaan Venäjän liigan jaetulla toisella sijalla, edellään vain Pietarin suuruus Zenit. Eremenko on missannut koko kauden aikana yhteensä ainoastaan puolitoista liigaottelua.

Tromsön suomalaiset

Norjan liigan “suomalaisseura” Tromsö voitti Ranheimin sunnuntaina 4-2. Koko joukkueen suomalaiskolmikko pelasi täydet minuutit. Robert Taylor jäi maaleitta, mutta Juha Pirinen ja Onni Valakari viimeistelivät osumat mieheen.

Simo Valakarin valmentama joukkue kamppailee kynsin ja hampain jatkostaan liigakartalla. Kun otteluita on jäljellä neljä, Tromsö on kolmen pisteen verran turvassa karsijan paikalla, olkoonkin, että sarja on huipputasainen.

Jesse Joronen, Will Jääskeläinen, Leo Väisänen

Hyviä suorituksia saatiin viikon varrella myös puolustuspäässä! Pelin avasi Brescian maalivahti Jesse Joronen, joka piti nollat muun muassa Franck Riberyn ja Milan Badeljin tähdittämää Fiorentinaa vastaan. Alkuviikosta Joronen oli tilastosivu WhoScoredin mukaan koko sarjan parhaiten pelannut maalivahti.

Seuraavana päivänä Englannin League Twossa 21-vuotias William Jääskeläinen onnistui Crewe Alexandran maalilla nollaamaan kivikovan Colchester Unitedin. Jääskeläinen jopa torjui viime hetkillä Valioliigaa myöten kokemusta keränneen Frank Noublen rangaistuspotkun.

Hollannin divarin FC Den Boschin puolustus on liki tappavan tehokas. Lauantaina joukkue pelasi Go Ahead Eaglesin vieraana kolmannen nollapelin putkeen. Leo Väisänen on koko kauden ajan muodostanut oivan tandemin bulgarialaisen Stefan Velkovin kanssa!