Huuhkajat maailmalla: Kasper Hämäläinen ja Vahid Hambo löysivät uudet seurat

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Kasper Hämäläinen

Legia Varsovan viime keväänä jättänyt 33-vuotias Kasper Hämäläinen on löytänyt seuran! Uusi osoite on Tsekin liigan FK Jablonec.

Hämäläinen ansaitsi testijaksolla kaksivuotisen sopimuksen seuraan, joka vielä viime syksynä pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Varsin hyvin sujuneen alkukauden aikana joukkueen kymppipaikkaa on pitänyt vahvasti hallussaan 21-vuotias Slavia Prahasta lainattu suurlupaus Jan Matousek ja vasenta laitaa Montenegron maajoukkuemies Vladimir Jovovic.

Betonoitua avauspaikkaa Hämäläiselle ei siis ole luvassa, mutta mahdollisten maajoukkue-edustusten kannalta on hyvä, että Hämäläisen kaltainen kokenut kehäkettu löysi itselleen ylemmän keskitason seuran hyvätasoisesta eurooppalaisesta pääsarjasta.

Vaikka uraa on tuskin jäljellä enää järjettömän montaa vuotta, sosiaalisessa mediassa Hämäläinen sai Jablonec-kannattajilta kiinnostuneen vastaanoton, ja eräskin Facebook-kommentaattori näki vielä potentiaalia jatkoon: “Jos hän onnistuu, näemme hänet Sparta tai Slavia Prahassa tai Viktoria Plzenissa korkeintaan puolessatoista vuodessa!”

Vahid Hambo

Keväällä 2015 FC Interissä huimat tehot pyssyttänyt ja Brightoniin siirtynyt Vahid Hambo on viettänyt viime vuodet kiertolaiselämää. Seinäjoki, Rovaniemi ja romanialainen Giurgiu saavat nyt jatkoa Etelä-Liettuan Marijampolesta – Hambon uusi seura on FK Suduva!

Liettuan hallitseva mestari pelasi huiman eurokesän; joukkue tiputti jatkosta Maccabi Tel Avivin, ja ahtaalle joutuivat niin Crvena Zvezda kuin Ferencvaroskin.

Joukkueen selkeä ykköskärki on 8 maalia iskenyt 31-vuotias Mihret Topcagic. Myös MYPAssakin ihastuttanut Tosaint Ricketts oli kovassa vauhdissa, mutta lähti Kanadaan kesken kauden. Niinpä Topcagicin rinnalla kärjessä on paikka auki, ja siitä käytänee nyt kilpailu Hambon sekä 32-vuotiaan Hongkongista saapuneen reissumiehen Josip Tadicin välillä.

Vielä perjantaina Hambo joutui istumaan penkillä Tadicin ollessa avauksessa ja tehdessä yhden maalin 0-4-voitossa Atlantasista. Suduva on sarjassa vankasti kakkossijalla selkeällä erolla molempiin suuntiin.

Teemu Pukki

Meidän oma Teemu Pukki teki lauantaina ihan perussuorituksen, eli tehot 1+1 Manchester Cityä vastaan. Annetaan suoritusten puhua puolestaan!

Nollapelejä

Bristol Roversin Anssi Jaakkola pelasi League Onessa kauden kolmannen nollapelinsä joukkueen voittaessa yli 8 700 katsojan edessä Lincoln Cityn 0-1. Paikallismedia Bristol Liven mukaan Jaakkolalla ei ollut ottelussa juuri tekemistä, mikä toki kertoo puolustuksen erinomaisesta organisoinnista.

Italian Serie B:ssä keskuspuolustaja Sauli Väisänen pelasi toisen ottelunsa Chievo Veronan paidassa. Chievo otti Veneziasta vierasvoiton 0-2, ja Väisänen sai kehuja esimerkiksi fyysisyydestään. Muista keskuspuolustajista ainakin 22-vuotias Maxime Leverbe on jo tippunut täysin penkin puolelle, ja tällä vauhdilla Väisänen on pian erittäin tärkeä osa joukkueen kokoonpanoa.

Laitapuolustaja Albin Granlund vääntää Ruotsissa viikosta toiseen isoja minuutteja. Tällä kertaa Örebro-pelaaja piti aisoissa entisen AIK-hyökkääjä Johan Blombergin, kun Örebro pelasi maalittoman tasapelin GIF Sundsvallin kanssa.