Huuhkajat maailmalla: Joona Toiviolle maali ja pokaali – eurokentille pitkä lista suomalaisia

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Joona Toivio ja kumppanit

Pysti Suomeen – göteborgilaisseura Häcken on Ruotsin cupin mestari!

Keltamustat kaatoivat torstaisessa finaalissa liigajoukkue Eskilstunan selkein lukemin 3-0. Joukkueen suomalaiskolmikosta Joona Toivio oli ainoana kokoonpanossa, pelasi 90 minuuttia ja puski komeasti joukkueensa toisen maalin. Video osumasta ja intohimoisesta tuuletuksesta on katsottavissa täältä (noin 37 sekunnin kohdalta alkaen).

Nollapeli kirjattiin myös sunnuntailta, kun Häcken pelasi vieraissa tasapelin Elfsborgia vastaan. Toivio pelasi jälleen ysikymppisen, mutta nyt myös Kari Arkivuo pääsi pelaamaan 74 minuuttia. Juhani Ojalan kohtalo oli jäädä käyttämättömäksi vaihtomieheksi.

Albin Granlund

Myös Göteborgin hienolla Gamla Ullevilla nähtiin suomalaisonnistuminen, kun lauantaina IFK Göteborg hävisi Örebrolle lukemin 0-1. Huuhkajissakin aktiivisesti esiintynyt Albin Granlund pelasi koko pelin Örebro-puolustuksessa. Ottelun ainoan maalin teki 25-vuotias keskikenttämies Filip Rogic.

90-minuuttinen oli Granlundille kolmas putkeen. Kauden ensimmäisessä 9 pelissä Granlund oli kolmesti kokoonpanon ulkopuolella ja vain kolmesti avauksessa – nyt tuuli on kuitenkin kääntymässä. Samanaikaisesti kolmannen sarjatason huippupelaajiin viime kaudella kuulunut, tammikuussa Örebrohon napattu 26-vuotias Daniel Björkman on tipahtanut avauskokoonpanon ulkopuolelle.

Huuhkajilla on Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Liechtensteinia vastaan mukanaan jälleen Genkin Jere Uronen ja Montreal Impactin Jukka Raitala, joiden odottaisi avaavan laitapakkeina. Myös Joona Toivion sekä Tromsön Juha Pirisen olettaisi menevän Granlundin edelle. On kuitenkin ehdottoman positiivista, että Granlund pääsee maajoukkuereissulle hyvin sujuneen pelin siivittämänä!

Suomalaiset europeleissä kaudella 2019-2020

Sarjat ovat jälleen päättyneet ympäri Euroopan, joten olkoon paikallaan pieni katsaus ensi kauden suomalaisiin eurokentillä. Huomioon ei ole otettu pelaajia, joiden sopimus päättyy kesäkuussa tai jotka eivät ole vielä tehneet virallista debyyttiään joukkueessa.

Mestarien liiga

Lohkovaihe: Bayer Leverkusen (GER), Lukas Hradecky, Joel Pohjanpalo

Lohkovaihe: Genk (BEL), Jere Uronen

2. karsintakierros: FC Kööpenhamina (DEN), Jesse Joronen

1. karsintakierros: AIK (SWE), Saku Ylätupa

1. karsintakierros: Partizani Tirana (ALB), Kevin Mombilo

1. karsintakierros: BATE Borisov (BEL), Jasse Tuominen

1. karsintakierros: HJK (FIN)

 

Eurooppa-liiga

3. karsintakierros: Midtjylland (DEN), Tim Sparv

2. karsintakierros: Esbjerg (DEN), Markus Halsti, Joni Kauko, Noah Nurmi

2. karsintakierros: BK Häcken (SWE), Joona Toivio, Kari Arkivuo, Juhani Ojala

1. karsintakierros: Bröndby (DEN), Paulus Arajuuri

1. karsintakierros: IFK Norrköping (SWE), Simon Skrabb

1. karsintakierros: Rangers (SCO), Glen Kamara

1. karsintakierros: FC Flora (EST), Anselmi Nurmela

1. karsintakierros: FC Inter, RoPS & KuPS (FIN)