Huuhkajat maailmalla: Jere Uronen 4, Ricardo Quaresma 2

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Fredrik Jensen

FC Futura, FC Honka, HJK FC Twente ja nyt FC Augsburg. Porvoolaisen Fredrik Jensenin tie on kantanut aina Saksan Bundesliigaan asti.

Kesäkuussa Augsburgiin siirtynyt Jensen pääsi debytoimaan cup-ottelussa elokuussa TSV Steinbachia vastaan, mutta sen jälkeen loukkaantuminen kiusasi alkusyksyä. Lauantain ottelussa Hannoveria vastaan se kuitenkin tapahtui – Bundesliiga-debyytti. Jensen tuli 68 minuutin kohdalla keskikentälle MM-kisoissakin esiintyneen Ja-cheol Koon tilalle.

Mitään erityistä Jensen ei raporttien perusteella ilmeisesti esittänyt. Augsburg kuitenkin voitti ottelun 1-2, ja peli on nyt Bundesliigan osalta avattu Jensenille, joten koto-Suomessa voidaan jäädä hyvillä mielin odottelemaan tulevia taistoja. Tiistaina 30.10. peliaikaa voisi hyvinkin irrota cupkamppailussa Mainzia vastaan!

Jere Uronen & Joona Toivio

Huuhkajien vakiokasvoilla pyyhkii hyvin seurajoukkueissaan. Belgian liigan Genkin Jere Uronen loisti viime viikolla kahdessa ottelussa. Eurooppa-liigan ottelu Besiktasia vastaan päättyi Genkin voittoon 2-4, ja Uronen sai omalta osaltaan pidettyä Ricardo Quaresman aisoissa hyvin. Viikonloppuna puolestaan Genk tasasi pisteet lukemin 1-1 Standard Liegen kanssa.

Genk johtaa parhaillaan UEL-lohkoaan, jossa pelaavat myös Malmö FF, Sarpsborg 08 sekä Besiktas. Myös Belgian liigassa Genk majailee piikkipaikalla. Ja mikä tärkeintä Huuhkajien kannalta: Uronen on tärkeä osa joukkueen avauskokoonpanoa.

Myös Häckenin Joona Toivio on Ruotsissa vakiinnuttanut asemansa ja puolustanut joukkuettaan tällä hetkellä neljännelle paikalle. Viimeksi lauantaina Häcken nuiji Dalkurdin 0-5 (Eero Markkanen ja Juhani Ojala pääsivät kumpikin lopussa noin 10 minuutiksi kentälle). Europaikasta kamppaileva Häcken on päästänyt viimeisessä 7 ottelussa vain 4 maalia, ja ainakin osa kiitoksista kuuluu juuri Toiviolle.

Simon Skrabb & Anssi Jaakkola

Jatketaan Allsvenskanilla. IFK Norrköping kisaa AIK:n kanssa mestaruudesta, ja yksi joukkueen tärkeistä hyökkäävistä pelaajista on Huuhkajien Simon Skrabb. Sunnuntaina Skrabb syötti Karl Holmbergin maalin 4-2-voitossa Östersundista. Skrabbin kausi on ollut hieman poukkoileva, mutta tehojakin on tullut.

Vaikka sopimus kantaa vielä kaksi kautta, teoriassa Norrköping voisi olla kiinnostunut laittamaan lupaavan pelaajan lihoiksi ja myymään Skrabbin eteläisempään Eurooppaan vielä talven aikana. Saa nähdä!

Näytönpaikkansa toissaviikolla erinomaisesti käyttänyt Anssi Jaakkola puolestaan jatkoi Readingin maalilla otteluissa Birminghamia ja Swanseaa vastaan. Tuloksena oli tappiot, ja selän taakse upposi yhteensä 4 maalia.

The Tile Hurstend -sivustolla Jaakkolalle annettiin otteluista arvosanoiksi (1-10) 5 ja 6. Jälkimmäisestä ottelusta saatesanat kuuluivat: “Ihan hyvä peli suomalaiselle. Teki odotusten mukaisia torjuntoja, eikä antanut mitään syytä tulla pudotetuksi Sam Walkerin tai Vito Mannonen taakse.”