Huuhkajat maailmalla: Hradecký nollasi Hålandin – Perparim Hetemajn Beneventolle ei löydy pysäyttäjää

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Lukas Hradecký

Lauantaina pelattiin yksi kauden viihdyttävimmistä Saksan Bundesliigan otteluista, kun Bayer Leverkusen isännöi Borussia Dortmundia. Katseet kiinnittyivät niin mestaruustaistossa mukana pysymiseen, kuin myös teinisensaatio Erling Hålandiin.

Värikkäiden vaiheiden ja seitsemän maalin jälkeen kolme pistettä jäi Leverkuseniin 4–3-tuloksen myötä ja Lukas Hradecký jätti Hålandin nollille ensimmäisen kerran Dortmund-paidassa. Hradecky torjui ottelussa kolmesti ja oli myös alustamassa Leverkusenin 1–0-maalia!

Vaikka maaleja on selän taakse mennytkin, niin on Hradecký ollut koko kauden ajan joukkueensa parhaimmistoa, jälleen kerran.

Hradecký on kolmantena saksalaisen Kicker-lehden parhaiden pelaajien rankingissa.

Perparim Hetemaj

LUE: PERPARIM HETEMAJ TAISTELEE BENEVENTOSSA NOUSUSTA SERIE A:HAN – JA PALJASTAA, MILLOIN AIKOO PALATA SUOMEEN

Täksi kaudeksi Italian Serie B:hen pelaamaan siirtynyt Perparim Hetemaj on ollut loistavassa vireessä muun Beneventon poppoon kanssa. Sunnuntaina kaatui Cosenza vieraskentällä Lorenzo Insignen pikkuveljen, Roberton, osumalla lukemin 0–1 ja tappioton putki venyi 14 ottelun mittaiseksi. Insignen maaliin syötön antoi Hetemaj.

Ero sarjan toisena ja kolmantena oleviin Crotoneen ja Frosinoneen on kasvanut jo 17 pisteen mittaiseksi, joten nousujuhlien todennäköisyys sen kuin kasvaa Etelä-Italiassa. Sauli Väisäsen edustama Chievo on sarjan yhdentenätoista.

Hetemaj tällä kaudella Serie B:ssä (9.2.2020)

Ottelut 19
Tarkat syötöt 368 / 76%
Onnistuneet kuljetukset 17 / 89%
Onnistuneet taklaukset 20 / 69%
Purut 12
Katkot 18
Keltaiset kortit 5
Peliminuutit 1380
Arvosana 6,81/10,0 (joukkueen kolmanneksi paras kk-pelaaja)

Lähde: FotMob

Suomalaiset vauhdissa treenimatseissa

Jasse Tuominen on jatkanut siitä, mihin jäi Liechtensteinia vastaan marraskuun illassa. Peliajan perässä ruotsalaiseen Häckeniin siirtynyt Tuominen on onnistunut jo kolmesti maalinteossa kauteen valmistavissa otteluissa!

Ensiksi Tuominen osui pari viikkoa sitten Norrbytä vastaan kahdesti ja lauantaina FC Reippaan kasvatti viimeisteli voittomaalin Astanan verkkoon.

Myös toinen Liechtensteinia vastaan EM-karsinnoissa maalannut suomalaishyökkääjä onnistui maalinteossa viikonlopun harjoitusotteluissa. Norjan liigan Haugesundiin lainalle siirtynyt Benjamin Källman iski maalin Rafael Benitezin koutsaamaa FC Dalian Yifangia vastaan Marbellan auringon alla. Haugesund voitti ottelun 3–2.

Kolmas ja kenties kovimmassa vireessä treenimatseissa ollut suomalainen kantaa Rostovin paitaa. Venäjän pääsarjan viettäessä talvitaukoa on Roman Eremenko tehnyt paluun kentille lyhyen pelaamattomuuden jälkeen ja ottanut tahtipuikon käteensä talousvaikeuksista kärsivässä seurassa.

Maaleja on syntynyt talvipeleissä Riga FC:n ja Lokomotiv Moskovan verkkoon, ja tässä koosteessa Partizania vastaan Roma on puolestaan käynnistämässä oivaltavilla syötöillä kaikkia Rostovin maaliin johtaneita hyökkäyksiä.

Eremenko on osoittanut olevansa kunnossa, mutta tulevaisuus maajoukkueen kanssa on valitettavasti edelleen kysymysmerkki.