Perparim Hetemaj taistelee Beneventossa noususta Serie A:han – ja paljastaa, milloin aikoo palata Suomeen

Kuva: Beneventocalcio.club

Chievo Veronassa kahdeksan vuotta viettänyt ja 249 ottelua pelannut Perparim Hetemaj löysi uuden seuran Beneventosta, noitien kaupungista. Kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle, mutta tulevaisuuden suunnitelmiakin keskikenttäpelaaja on jo ehtinyt miettiä.

Benevento Calcio

Etelä-Italiassa, Campanian alueella sijaitseva Beneventon futisylpeys keräsi kyseenalaista mainetta toissa kaudella Serie A:ssa. Velhot, kuten joukkueen lempinimi kuuluu, hävisi neljätoista ensimmäistä otteluaan, mikä on kaikkien aikojen huonoin aloitus top 5 -sarjoissa. Kausi oli 90 vuotta sitten perustetulle seuralle sen ensimmäinen Italian pääsarjassa ja lopulta tuloksena oli viimeinen sija ja putoaminen.

Viime kaudella paluu pääsarjaan jäi kuuden pisteen päähän ja tällä kaudella sitä haetaan todellisen italolegendan, Filippo “Pippo” Inzaghin johdolla.

– Pippo on erittäin intohimoinen valmentaja, joka viettää paljon aikaa valmentamisen parissa ja on aina tosi hyvin perillä vastustajan joukkueesta. Valmentajana hän on kiva, eikä aseta itseään muiden yläpuolelle, syyskuussa seuraan siirtynyt Hetemaj taustoittaa.

Benevento tunnetaan muualla Italiassa noidistaan, joita tarun mukaan tavattiin kaupungissa jo 1200-luvulla. Benevento Calcion kohdalla noitateema näkyy seuran logossa ja joukkueen lempinimessä. Muutto Beneventoon toi melkoisen muutoksen Veronassa vietettyyn aikaan, mutta seura saa sen sijaan kiitosta jo muutaman kuukauden kokemusten perusteella.

– Verona on yksi Italian kauneimmista paikoista, mutta Benevento ei kaupunkina ole erikoinen. Tiesin kyllä mitä odottaa. Seurana Benevento on erinomaisesti organisoitu ja kaikki toimii. Mikäli jotain tarvitsee, niin seura hoitaa aina kaiken mahdollisimman nopeasti. Seura on organisoituneempi ja täällä on yleisesti hyvä, leppoisa meininki. Pieni parannus siis siinä.

Serie B on satunnaisen seuraajan silmiin vaikuttanut vähämaaliselta sarjalta, joten on pakko heittää perinteinen kysymys sarjatasojen eroista.

– Serie A:ssa kaikki on hieman nopeampaa, fyysisempää sekä virheistä rankaistaan heti. Serie B:ssä viimeistely on lisäksi heikompaa, mutta veikkaan että näin on kaikkien isojen liigojen ja divarien välillä.

Kymmenen pelatun kierroksen jälkeen Benevento Calcio johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin ennen Crotonea. Sauli Väisäsen nykyinen ja Hetemajn entinen seura, Chievo, on kolmantena myös kolme pistettä kärjestä jääneenä. Kauden ensimmäinen suomalaiskohtaaminen pelataan tapaninpäivänä kello 16.00 alkaen.

Paluu Suomeen

Hetemaj on jo aiemmin tehnyt aikeensa selviksi Suomeen paluusta ja uransa lopettamisesta täällä, mutta vielä ensi kaudeksi Perpaa on turha odotella Veikkausliiga-viheriöille.

– Tavoitteena on pelata vielä 1,5 vuotta ulkomailla, jonka jälkeen edessä olisi paluu Suomeen. Vaimoni on kuitenkin piakkoin valmistumassa lennonjohtajaksi, joten hänen tuleva työpaikka tulee määrittämään myös minun osoitteeni, HJK:n kasvatti toteaa.

Huuhkajat on tällä hetkellä historiallisen lähellä arvoturnauspaikkaa. Hetemaj ei kommentoi millään tavalla sitä, voisiko paluu maajoukkueeseen olla Suomen kisaunelman toteutuessa mahdollinen.

Hetemaj tällä kaudella

Ottelut 8
Tarkat syötöt 170 / 78%
Onnistuneet kuljetukset 8 / 89%
Onnistuneet taklaukset 5 / 50%
Purut 6
Katkot 7
Keltaiset kortit 3
Peliminuutit 615
Arvosana 6,77/10,0 (joukkueensa toiseksi paras kk-pelaaja)

Lähde: FotMob