Huuhkajat maailmalla: Helpotusta laitapakkipulmiin?

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Janne Saksela

Oletko miettinyt, mitä RoPS:issa taannoin ihastuttaneelle ja maajoukkueessakin pyörineelle Janne Sakselalle kuuluu?

Laitapuolustaja siirtyi toissa vuonna Hollantiin Spartak Rotterdamiin. Miehen koko aikuisura on loukkaantumisten takia rikkonainen, eivätkä vuodet Rotterdamissa ole olleet poikkeus; lähes koko kausi 2017-2018 jäi väliin pahan polvivamman takia. Täksi kaudeksi Saksela kuitenkin palasi, ja on ollut jokaisessa ottelussa avauskokoonpanossa oikeana pakkina.

Viidestä ottelusta neljässä Spartak ei ole päästänyt yhtäkään maalia, ja viime lauantaina Saksela onnistui myös antamaan tyylikkään keskityksen toiseen joukkueen maaleista 2-0-voitossa FC Den Boschia vastaan.

Perinteiseen tapaan laitapuolustajat ovat olleet Suomen maajoukkueelle viime aikoina pienimuotoinen ongelma. Huuhkajien laitapakkikalusto on tällä hetkellä ennen kaikkea varsin ohut – Jere Urosen ja Jukka Raitalan takana vuoroaan odottelevat käytännössä Örebron Albin Granlund ja HJK:n Juha Pirinen. Sakselasta voi olla vielä lähitulevaisuudessa apua myös maajoukkueelle, mikäli hän pysyy kunnossa – ja sarjatasokin kenties kohenee Hollannin divarista pykälän ylöspäin.

Petteri Forsell

Puolan liigan Miedz Legnican Petteri Forsell ei jostain syystä mahtunut Huuhkajien Nations League -kokoonpanoon. Niin tai näin, Forsell jatkoi viime viikolla huikeaa maalivirettään liigaottelussa Wisla Plockin ja ex-HJK-vahti Thomas Dähnen kustannuksella.

Näin komealta se näytti.

Niki Mäenpää

Championshipin Bristol Cityn Niki Mäenpään tähti pysyy kirkkaana.

Edelliset kaudet pitkälti penkillä ja katsomossa viettänyt Mäenpää on päässyt pelaamaan Bristol Cityn jokaisen Championship-pelin, ja joukkue on nyt kivikovassa sarjassa kolmantena. Lauantaina tilille kertyi nollapeli 1-0-voitossa Sheffield Unitedia vastaan.

Muuta mukavaa

Jos oli Teemu Pukki tehokas maajoukkueessa, jatkui sama laulu viime viikolla myös Norwichin paidassa. Pukki teki ottelun ainoan maalin Norwichin 1-0-voitossa Middlesbroughista. Eräs brittikannattaja ilmoitti jo Twitterissä kyllästyneensä Pukin ja Lionel Messin vertailuun.

Maalinteossa kunnostautui Huuhkajien ringistä myös Pyry Soiri, joka teki debyyttimaalinsa Itävallan liigassa Admira Wackerin paidassa Sturm Grazia vastaan.

Tämänhetkisen ringin ulkopuolelta Sakari Tukiainen maalasi Tanskan divarissa kauden kahdeksannensa ja on yhä maalipörssin ykkösenä. Kyproksen liigassa Berat Sadik osui kahdesti, ja Roope Riski puolestaan teki maalin debyytissään cup-ottelussa Kreikan divarijoukkue Kissamikosin paidassa.