Huuhkajat maailmalla: 18-vuotias suomalaispakki debytoi Eredivisiessä – “Todella erityinen hetki minulle ja perheelleni”

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Glen Kamara

Huuhkajien tähtipelaaja Glen Kamara on viettänyt seurajoukkueessaan Glasgow Rangersissa ikävän paljon aikaa vaihtopenkillä. Kolmen liigaottelun penkkiputki ei katkennut lauantaina Aberdeenia vastaan, kun keskikentän pohjalla pelasi 325 Valioliiga-ottelun veteraani Steven Davis.

Muissa kilpailuissa Kamara on kuitenkin päässyt irti. Eurooppa-liigassa Kamara pelasi 82 minuuttia Feyenoordia vastaan, ja viime keskiviikkona Kamara tiputti maalillaan Livingston FC:n jatkosta liigacupista.

Torstaina Kamaralla on jälleen hyvä sauma peliminuuteille, kun Rangers saa Eurooppa-liigassa vastaansa Young Boysin. Toivotaan myös paluuta liigaminuuteille!

Pyry Soiri & Simon Skrabb

Tanskan liigan Esbjergin Pyry Soiri on avannut joukkueessaan jokaisen mahdollisen pelin, eikä totutusta kaavasta poikettu Odensessa cup-ottelussa nelostason Marienlystia vastaan. Esityön Soirin maaliin teki Anderlechtista lainattu 21-vuotias lupaus Mohammed Dauda.

Ruotsin liigan IFK Norrköpingin Simon Skrabb on saanut 24 vuoden iästään huolimatta täyteen jo yli 140 Allsvenskan-ottelua. Kulunut kausi on yksittäisiä tahmeita jaksoja lukuunottamatta sujunut vähintään mukiinmenevästi. Allsvenskan-sesongin neljäs maali syntyi ottelussa Falkenbergiä vastaan.

Jukka Raitala & Lassi Lappalainen

Pokaalit ovat monelle ulkomailla pelaavalle suomalaiselle harvinaista herkkua – nostettakoon siis voittajia esiin.

Jukka Raitalan ja Lassi Lappalaisen Montreal Impact osallistuu Pohjois-Amerikan MLS:n ohella myös vuosittaiseen Kanadan-mestaruusturnaukseen.

Kaksiosainen finaali Toronton ja Montrealin välillä päättyi tänä vuonna rankkarikilpailuun yli 21 300 katsojan edessä. Toronto-pelurin, Kanadan maajoukkuemies Jonathan Osorion epäonnistuminen teki Montreal Impactista ja siten myös suomalaiskaksikosta mestareita. Raitala itse pelasi ottelussa 90 minuuttia, Lappalainen noin vartin ja lisäksi koko jatkoajan.

Patrik Raitanen

Kesällä 18 vuotta täyttänyt puolustajalupaus Patrik Raitanen pääsi lauantaina debytoimaan Hollannin liigassa!

Neljässä ottelussa Fortuna Sittardin penkillä jo istunut Raitanen pääsi irti Sparta Rotterdamia vastaan. Vaihtoon tuli 22-vuotias walesilaispakki Cian Harries. Raitasesta ei menty läpi, ja ottelu päättyi 0-0. Rasmus Karjalainen istui koko ottelun vaihtopenkillä.

– Todella erityinen hetki minulle ja perheelleni. Päivä, jota emme koskaan unohda. Olen kiitollinen luottamuksesta ja jatkan töitä saadakseni lisää mahdollisuuksia, Raitanen tunnelmoi Twitterissä.

Fortuna Sittard pelaa sunnuntaina Feyenoordia vastaan, kenties seuraava mahdollisuus on luvassa jo tuolloin. Suomen maajoukkueiden osalta Raitanen on jo pelannut kaksi peliä U19-maajoukkueessa, ja mikäli Eredivisie-minuutteja tulee lisää, on seuraava looginen askel jo U21-maajoukkue. Tsemppiä!