Huuhkajat: Berat Sadik löysi Etelä-Kataloniaan

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Berat Sadik

Nyt voi huokaista – Berat Sadik on löytänyt uuden seuran! Kyproksen liigassa mukavaan tahtiin maaleja paukutellut Sadik pääsee vihdoin vakavasti otettavaan sarjaan, Espanjan Segunda Divisióniin, jossa miehen uusi seura on putoamistaistossa pyörivä Gimnàstic Tarragona.

Penkille Sadikia ei hankittu. Heti debyytissään sunnuntaina Las Palmasia vastaan Sadik pääsi avaukseen Watfordin akatemiasta lainatun nuoren Luis Javier Suárezin rinnalle. Lisäksi joukkueen kärkikalustoon kuuluvat 35-vuotias entinen nigerialaistähti Ikechukwu Uche sekä 32-vuotias pitkän linjan Segunda-jyrä Manu Barreiro. Kuvaavaa on, että joukkue on tehnyt 23 ottelussaan yhteensä 13 maalia.

Sunnuntain ottelu päättyi 0-0, joten toistaiseksi maalihanat jäivät avaamatta. Jos Sadik kuitenkin pistää verkot tötterölle Etelä-Kataloniassa, sankariviitta on taattu – ja niin pitäisi olla myös paikka maajoukkueessa. Tsemppiä!

Teemu Pukki

Numero 17. Kuka pysäyttäisi Teemu Pukin? Ei ainakaan Sheffield United – Pukki alusti yhden ja viimeisteli itse upeasti toisen maalin.

Ensi lauantaina luvassa on oikea herkkupala: Championshipin kärkijoukkueet Leeds ja Norwich kohtaavat, eikä ole mahdotonta, että kentällä nähtäisiin peräti kaksi suomalaista. Pukki pelaa, jos on kunnossa, mutta myös Aapo Halme voi elätellä toiveita minuuteista Leedsin puolustuksessa.

Nollapelejä: Hradecky, Väisänen, Lam

Bayer Leverkusen vaihtoi joulutauolla päävalmentajaa, ja nyt penkin päässä seisoo hollantilainen Peter Bosz. Ensimmäinen sarjapeli tauon jälkeen päättyi 0-1-tappioon Borussia Mönchengladbachille, mutta lauantaina Leverkusen nitisti Wolfsburgin 0-3. Maalia vartioi luonnollisesti Lukas Hradecky.

Nollapeliuutisia kantautui myös Italian Serie B:stä, jossa Sauli Väisänen pelaa jatkuvia ysikymppisiä häntäpään Crotonessa. Lauantaina nollat pysyivät, kun Crotone otti “kuuden pisteen ottelussa” 0-2-voiton Foggiasta.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä mainittakoon Thomas Lam, joka luuti tavalliseen tapaan topparina PEC Zwollen hakiessa 0-2-vierasvoiton Heraclesilta. Kyseessä on eittämättä tällä hetkellä kovimmalla tasolla aktiivisesti pelaava Huuhkajien toppari, mikä ei ole lainkaan merkityksetön sivuseikka kevään karsintapelejä ajatellen.