HIFK askeleen päässä noususta

Helsingin IFK voitti käytännössä nousun ratkaisevan kamppailun Helsingin Telia 5G Areenalla. HIFK on pelannut viimeksi Veikkausliigassa viime vuonna. Ottelun hahmoiksi nousivat kokenut hyökkääjä Pekka Sihvola ja jo 25. minuutilla kentältä vaihdettu Tuomas Mustonen, jotka tekivät punapaitojen maalit.

Pallo-Veikkojen vahva alku kesti vain hetken

KPV aloitti vahvasti ja koetteli hermoilevan HIFK-puolustuksen kestävyyttä heti ensiminuuteilla. Ennätysmieheksi itsensä vastikään kruunannut Kalle Multanen hiipi takatolpalle ja sutaisi keskityksen Daniel Kollarin kautta maaliin. HIFK sai nopeasti peliinsä järkeä ja kuittasi Mustosen ja Sihvolan maaleilla KPV:n ohi.

HIFK joutui tekemään ensimmäisellä puoliajalla kaksi vaihtoa, kun sekä Mustosen että Nando Cozarin reisivammat pakottivat molemmat jättämään kentän ensimmäisen puoliajan puolessavälissä.

HIFK kesti vastoinkäymisistä huolimatta

Tilalle tulleet Tommi Jyry ja Hussein Mohammed esiintyivät ehdottomasti edukseen: jälkimmäisenä mainittu olisi pamauttanut pelin ensimmäisellä puoliskolla jo 3-1:een ilman Teppo Marttisen upeaa venytystä.

Dramaattinen käänne nähtiin 81. minuutilla, kun Pauli Kuusijärvi ajettiin ulos todella kovan taklauksen seurauksena. HIFK joutui selvästi puolustuskannalle, mutta kesti kokkolalaisten painostuksen. HIFK:n mestaruus ja nousu ovat viimeisellä kierroksella täysin omissa käsissä. Nousun ratkaiseva kierros pelataan ensi lauantaina.