Helmarit maailmalla: Tehokaksikko Tanskassa

Uusi sarja alkaa! Byyri seuraa viikoittain Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Miesten puolella viikonlopun ympärillä on vietetty maajoukkuetaukoa, mutta Euroopan naisten sarjat ovat olleet käynnissä täydellä teholla. Suomalaisonnistumisia nähtiin eritoten Tanskan liigassa.

Öling ja Franssi kovassa vireessä

Brøndbyn IF:n Ria Öling oli hurjassa iskussa joukkueen napatessa lauantaina 5–2-voiton VSK Aarhusista. 64. minuutilla kentälle tullut Öling viimeisteli voittomaalin vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin ja syötti myös Brøndbyn kaksi viimeistä osumaa. Komean harhautuksen jälkeen syntynyt maali oli hyökkääjänä pelanneelle Ölingille sarjakauden viides. BIF:n toinen suomalaispeluri Olga Ahtinen pelasi ottelun viimeiset kymmenen minuuttia keskikentän pohjalla.

Toisaalla Fortuna Hjørringin suomalaishyökkääjä Sanni Franssi laukoi vastustajan kautta joukkueelleen voittomaalin toisella puoliajalla, kun Fortuna kaatoi Ballerup-Skovlunden selvin lukemin 5–1. Täydet minuutit pelannut Franssi myös alusti joukkueensa kolmannen maalin pitkän kuljetuksen jälkeen. Fortunan hyökkääjä on kuudella maalillaan jaetulla kuudennella sijalla Tanskan liigan maalipörssissä.

Suomalaisten joukkueilla kulkee hyvin. Brøndby johtaa sarjaa yhdentoista kierroksen jälkeen 31 pisteellään Fortunan ollessa toisena viiden pisteen päässä. 2010-luvulla viidesti mestaruuden vienyt Brøndbyn maalisuhde on kivenkova: 49 tehtyä ja neljä päästettyä.

Tanskan liigassa pelataan syksyllä 14 kierroksen runkosarja, minkä jälkeen kuusi parasta joukkuetta jatkavat keväällä pelattavaan kaksinkertaiseen jatkosarjaan. Fortuna Hjørring juhli viime kauden päätteeksi mestaruutta kahdeksan pisteen erolla Brøndbyhyn.

Tulevat tähdet kisamatkalla

Tulevaisuuden Helmari-pelaajia on ollut tositoimissa viime viikolla alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnauksessa. Suomi kärsi avausottelussaan tappion Uudelle-Seelannille lukemin 0–1, ja toisessa ottelussa takkiin tuli maalein 1–3 vahvalta Ghanalta. Suomen ainokaisen viimeisteli Jenni Kantanen.

Haaveet jatkopaikasta kahdeksan parhaan joukkoon haihtuivat viimeistään alkulohkon toisen kierroksen jälkeen, joten Pikkuhelmareiden viimeisessä kisaottelussa riittää pelattavaa enää kunniasta. Vastaan tiistai-iltana 20.11. asettuu kisoja emännöivä Uruguay, joka on Suomen tapaan hävinnyt kaksi aikaisempaa otteluaan. Byyri toivottaa tytöille tsemppiä!