Helmarit maailmalla – Suomalaiset Milanon derbyssä

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Helmarit murskavoittoon

Maajoukkue jatkoi hyvin alkaneita EM-karsintojaan viime viikon tiistaina voittamalla kotonaan Albanian komein lukemin 8–1. Maalin makuun pääsivät Anna Westerlund, Heidi Kollanen, Sanni Franssi, Ria Öling sekä peräti neljästi osunut Linda Sällström. Sällström nousi maaleillaan Laura Österberg-Kalmarin ohi maajoukkuehistorian parhaaksi maalintekijäksi. 99 maaottelua pelanneella Sällströmillä on nyt kasassa hulppeat 43 täysosumaa.

Jos maali-iloittelu on vielä näkemättä, tässä huippuhetket:

EM-karsintojen seuraava kamppailu on edessä 7. marraskuuta, kun Kypros saapuu vieraaksi Töölön Telia 5G Arenalle. Sieltä Helmarit matkustaa Portugaliin vierasotteluun, joka pelataan 12. marraskuuta.

Suomalaiskohtaaminen ensimmäisessä Milanon derbyssä

Kun Internazionale nousi täksi kaudeksi Serie A:han, varmistui se, että myös naisten puolella tultaisiin näkemään pääsarjatason derby della Madonnina, luonnollisesti kahteen kertaan. Ensimmäinen näistä pelattiin sunnuntaina, ja suomalaispelurit Nora Heroum sekä Anna Auvinen olivat vahvasti mukana historiallisessa kohtaamisessa.

4000 katsojan edessä käyty mittelö päättyi lopulta AC Milanin 1–3-vierasvoittoon. Molemmat suomalaiset pelasivat täydet minuutit, Auvinen topparina Interin puolustuslinjassa ja Heroum Rossonerin keskikentällä.

Suomalaiset kehuivat Ylen haastattelussa ottelun latausta ja tasoa:

– Loppuunmyydyllä stadionilla oli tosi siisti tunnelma. Paikalle oli tullut myös miesten joukkueemme faneja, kertoi Heroum.

– Nämä ovat silti juuri niitä otteluita, joiden takia tulin Italiaan. Peleissä on vahva tunne ja kovempi tempo kuin Suomessa. Kokemukseni ovat toistaiseksi vastanneet odotuksiani, totesi puolestaan täksi kaudeksi Italiaan siirtynyt Auvinen.

Kaikki kolme otteluaan voittanut AC Milan johtaa sarjaa tasapisteissä Tuija Hyyrysen Juventuksen kanssa, ja paikallisvastustaja Inter löytyy neljällä pistellään sarjataulukon keskikastista. Seuraava derby joukkueiden välillä pelataan 1. helmikuuta.

Toisaalla Serie A:ssa Barin suomalaisvahti Paula Myllyoja pelasi nollapelin, kun pisteet jaettiin tasan vierasjoukkue Hellas Veronan kanssa. Åland Unitedista Italiaan täksi kaudeksi siirtynyt 35-vuotias konkari on toistaiseksi pelannut joukkueensa kaikissa kolmessa ottelussa, joista jokainen on päättynyt tasapeliin.