Helmarit maailmalla – Korpela iskussa Englannissa

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Onnistunut maaottelutauko

Helmari-pelurit palasivat viikonloppuna EM-karsintojen täyteiseltä maaottelutauolta tositoimiin. Taukohan sujui Suomelta varsin mallikkaasti, kun ensin Kypros kaatui pari viikkoa sitten kotona selvästi 4–0, minkä jälkeen Suomi onnistui Linda Sällströmin loppuhetkien maalilla hakemaan Portugalista tasapelipisteen.

Neljästä ottelusta 10 pistettä saanut Suomi johtaa lohkoaan, joskin perässä tulevat Skotlanti ja Portugali ovat pelanneet vasta kaksi ottelua. Karsinnat Suomen osalta jatkuvat huhtikuussa kotiottelulla Portugalia vastaan ja vieraskamppailulla Kyproksella.

Korpelalle huikea nollapeli

Suomen ykkösmolari Tinja-Riikka Korpela pelasi sunnuntaina komean ottelun, kun Everton kaatoi Liverpoliin Merseysiden derbyssä 0–1. 23 500 katsojan nollapelin torjunut konkarikassari venyi muun muassa tällaiseen huipputorjuntaan:

Koko ottelun kohokohdat voit nähdä täällä. Voittonsa jäljiltä Everton majailee sarjataulukossa neljäntenä neljän pisteen päässä kärkijoukkue Chelseasta, kun kierroksia on pelattu kuusi.

Serie A:ssa suomalaiskohtaaminen

Maajoukkueen avainpelaajista sekä Nora Heroum että Tuija Hyyrynen palasivat sunnuntaina seurajoukkueidensa avauskokoonpanoihin ja kellottivat tuttuun tyyliin täydet minuutit, kun AC Milan emännöi Juventusta. Ottelu päättyi lukemiin 2–2 milanolaisten tullessa tasoihin Francesca Vitalen lisäaikamaalilla.

Tasapeli oli Hyyrysen Juventukselle kauden ensimmäinen pistemenetys, ja se johtaa Serie A:ta kuuden kierroksen jälkeen 16 pisteellä. AC Milan on toisena kahden pisteen päässä.

Inter Milanon Anna Auvinen uurasti niinikään ysikymppisen ja kirjautti nollapelin puolustuslinjassa, kun kotiottelussa kaatui Orobica 2–0. Interillä on kasassa kahdeksan pistettä, joilla se on sarjassa seitsemäntenä. Paula Myllyoja joutui päästämään kolme maalia Barin tolppien välissä, kun Fiorentina haki vieraspisteet tylysti 0–3. Bari on liigassa kolmanneksi viimeisenä neljällä pisteellään.