Helmarit maailmalla – Kaksi suomalaista Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Sällström hyvässä vireessä maaottelutauolle

Euroopan sarjoissa pelattiin viikonloppuna viimeinen kierros ennen siirtymistä maaottelutauolle. Suomalaisittain komeimmasta esityksestä vastasi Paris FC:n Linda Sällström, joka osui kahdesti avauspuoliskolla ottelussa Marseillea vastaan. Pariisilaiset veivät kamppailun lopulta luvuin 3–0.

Suomalaishyökkääjän seura on aloittanut kautensa tappioitta. Sarakkeessa on tällä hetkellä kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Tauolta palattaessa edessä lienee kenties kauden kovin haaste, kun Paris FC matkustaa kotimaan sarjaa ja Eurooppaa viime vuosina hallinneen Lyonin vieraaksi.

Alla olevan twiitin videolla maalit ajasta 0:29 alkaen:

Franssin Fortuna komeasti jatkoon

Suomalaisten seuroista paikkansa Mestarien liigan 16 parhaan joukossa varmistivat viime viikolla Sanni Franssin Fortuna Hjørring sekä Katriina Talaslahden Lyon.

Franssi pelasi täydet minuutit 2–0-kotivoitossa albanialaisesta Vllazniasta. Ottelun toiseen maaliin johtanut rangaistuspotku tuomittiin, kun vieraiden maalivahti kaatoi Franssin upeasti läpiajoon vapauttaman Caroline Møllerin. Rankkariin johtanut tilanne videolla ajassa 0:33.

Tanskalaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 3–0. Rouva Fortuna ei tällä kertaa ollut Fortunan puolella, sillä vastaansa seuraavalla kierroksella se saa juuri hallitsevan mestarin Lyonin, joka kukisti venäläisen Ryazan-VDV:n suvereenisti yhteismaalein 16–0. Ensimmäinen osa pelataan kahden viikon päästä ja toinen neljän viikon kuluttua.

Engmanille ikävä loukkaantuminen

Sumujen saarilta kantautui sunnuntaina ikäviä uutisia, kun Chelseassa kauden hyvin aloittanut Adelina Engman loukkaantui cupin ottelussa West Hamia vastaan. Ylen haastattelussa Engman kertoi reiden revähdyksen vaativan ainakin useiden viikkojen taukoa pelaamisesta.

Ottelu päättyi Chelsean 2–0-voittoon. Albania-maaottelun kokoonpanossa Engmanin korvaa Iina Salmi.

HJK juhlii mestaruutta

Kotimaan kentillä HJK varmisti lauantaina ensimmäisen mestaruutensa neljääntoista vuoteen. Mestaruus sinetöityi 3–0-voitolla KuPSista kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä. 19-vuotias Jutta Rantala viimeisteli ottelussa hattutempun. Onnittelut Klubille!