Helmarit maailmalla – Helmari-maalivahdeille suuria siirtoja

Byyri seuraa Suomen naisten maajoukkuepelaajien otteita kansainvälisillä kentillä.

Kesän aikana on nähty useita suomalaispelaajien siirtoja ja jokunen jatkosopimus. Kovin muuttoaalto suuntautui Ruotsiin, jossa kausi on täydessä vauhdissa MM-kisatauon jälkeen. Alla lista merkittävimmistä sopimusuutisista.

Pelaaja

Mistä

Minne

Olga Ahtinen (kk) Brøndby IF Limhamn Bunkeflo
Nora Heroum (p/kk) AC Milan 1 v. jatkosopimus
Juliette Kemppi (h) Bristol City ilman seuraa
Heidi Kollanen (h) Tavagnacco KIF Örebro
Tinja-Riikka Korpela (mv) Vålerenga Everton
Katarina Naumanen (p) Stabæk ilman seuraa
Iina Salmi (kk) Ajax 1 v. jatkosopimus
Katriina Talaslahti (mv) Bayern München Olympique Lyonnais
Ria Öling (kk) Brøndby IF Växjö DFF

 

Talaslahdelle unelmien siirto

Kesän kenties kutkuttavin siirto nähtiin, kun Bayern Münchenin organisaatiossa viime vuodet viettänyt superlupaus Katriina Talaslahti siirtyi maailman menestyneimpään seuraan Lyoniin.

Kuudesti Mestarien liigan ja 17 kertaa Ranskan liigan voittaneessa Lyonissa vasta 18-vuotiaan suomalaiskassarin edellä on kolme maalivahtia, muun muassa Ranskan maajoukkueen ykkösvahti Sarah Bouhaddi, joten peliaika on ainakin lähitulevaisuudessa tiukassa.

Laadukas organisaatio ja priimaolosuhteet takaavat kuitenkin sen, että kehittymismahdollisuudet ovat maailman huippua. Talaslahti kertoi Ylen haastattelussa kesäkuussa, että hänen tavoitteensa on tulla maailman parhaaksi maalivahdiksi.

Ranskan Division 1 Fémininessä pelaa alkavalla kaudella myös kahden vuoden jatkosopimuksen keväällä tehnyt Paris FC:n Linda Sällström. Hyökkääjä viimeisteli ensimmäisellä Ranskan-kaudellaan 12 osumaa 21 ottelussa. Paris FC sijoittui sarjassa viidenneksi.

Kausi Ranskassa potkaistaan käyntiin 24. elokuuta.

Korpela Englannin pääsarjaan

Konkarimaalivahti Tinja-Riikka Korpela siirtyi kesän aikana norjalaisesta Vålerengasta Englannin liigan Evertoniin. Liverpoolilaisseura on viime kausina kuulunut sarjan häntäpäähän, mutta haastattelussaan Palloliiton sivuilla Korpela kertoo, että päätös uudesta haasteesta oli helppo tehdä.

Viime kaudella Bristol Cityä edustaneen Juliette Kempin sopimus päättyi, eikä hyökkääjällä ole vielä uutta seuraa. Adelina Engman puolestaan jatkaa Chelseassa, jonka paidassa hän pelasi viime kaudella 11 liigakamppailussa. Chelsea sijoittui sarjassa kolmanneksi ja jäi täten ilman paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Uusi sarjakausi Englannissa alkaa 7. syyskuuta.

Suomalaistähdet jatkavat Italiassa

Nora Heroum solmi kesän aikana vuoden mittaisen jatkosopimuksen AC Milanin kanssa. Oikeana puolustajana luutiva suomalainen kuului viime kaudella kolmanneksi sijoittuneen Rossonerin avainpelaajiin ja uurasti kahta vaille kaikissa sarjaotteluissa.

Tuplamestaruuden Juventuksen paidassa vienyt Tuija Hyyrynen jatkaa niin ikään saapasmaassa. Tavagnaccossa viime kaudella pelannut Heidi Kollanen sen sijaan siirtyi Damallsvenskanin KIF Örebroon.

Serie A:n otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.