FC Luufemma julkaisi uuden biisin – Teemu Pukki on nyt kuumaa kamaa

Valioliigan maalipörssin kärjessä viipottava Teemu Pukki on nyt kuumaa kamaa jalkapallomaailmassa. Kotimaisen fudisräpin äänenkannattaja FC Luufemma ottaa myös osaa talkoisiin. Räppäreiden uunituore sinkku “P.U.K.K.I.” löytyy nyt kaikista suoratoistopalveluista.

FC Luufemma on tasaisen harvakseltaan pudotellut jalkapalloaiheisia kappaleitaan, ja edellisen “Kosovon Härkä”-kappaleen tiimoilta haastattelimme heitä viime syksynä. Tämänkertaisen kappaleen aihe tulee selväksi jo ensisävelten tahdittamana:

“Pukki, Pukki, Pukki,Pukki, Pukki, Pukki,Pukki, Pukki…”

“P.U.K.I.N.” tuotannosta vastaa Luufemman luottotuottaja Anodi Virta. Suoraviivaisen ja aggressiivisen rumpukompin päälle on tällä kerta rakennettu kasarifuturistista konesaundia. Kappale tuo itselleni mieleen männävuosilta tutun Uuden Fantasian ja Freemanin kappaleen “Liian Myöhään”. FC Luufemma jatkaa tutulla rajulla tyylillään, jossa riimeissä roiskuu rapa eikä vastustajien sääriä säästellä. Säkeistöjen räpit etenevät miesten ihannoimien divarijyrien lailla, suoraviivaisesti ja täysillä.

“Koko kentän kikkaan, vittuillakseen tsippaan. Pukki leikkii pässien kaa kaalimaalla hippaa.”

Luufemman omien sanojen mukaan kappaleesta löytyy esikuvansa tapaan “tempoa, taitoa ja seksiä”. Kertosäkeessä odottaakin miellyttävä yllätys kun heleä-ääninen Mimosa tarjoilee hieman kevennystä karskeja läppiä tarjoilevien äijien pitäessä juomataukoa.

“Hän iski pallon suoraan byyriin, iski nuolen sydämeen. Hän on mies joka kuninkaan tyyliin laittaa kaikki muut polvilleen.”

Jalkapalloaiheisia kappaleita on syntynyt viime aikoina useita ja jalkapallokulttuuri nostaa päätään Suomessa, kiitos Huuhkajien ja Teemu Pukin kaltaisten starojen, mutta myös rohkeiden taiteentekijöiden ja kannattajien. Urheilumusiikin tekeminen on haastava laji, mutta FC Luufemma tuntuu löytäneen oman kulmansa toteuttaa sitä. Tätä alunperin 2018 pikkujoulubiisiksi kirjoitettua kappaletta kelpaa soittaa vaikkapa Viasatin Pukki-huippuhetkien taustalla.

 

Kansikuvan on piirtänyt Samuli Lindberg
Promokuvan on ottanut Mikko Ramula