Dalkurdin Eero Markkanen ei haluaisi olla jatkuvasti muuttamassa: ‘’Henkisesti raskasta’’

Reilu vuosi sitten elokuussa Eero Markkasen lainasiirto AIK:sta saksalaiseen Dynamo Dresdeniin julkistettiin. Tämän jälkeen JJK:n kasvatti on kerennyt pelaamaan tanskalaisessa Randersissa, harjoittelemaan kesän AIK:n kanssa ja taistelemaan putoamista vastaan Taalainmaalaisen Dalkurdin paidassa.

Markkanen päätyi purkamaan kesällä sopimuksensa AIK:n kanssa, jotta voisi siirtyä Dalkurdiin. AIK:ssa Eero The Hero-lempinimen saanut hyökkääjä vietti uransa toistaiseksi parhaat vuodet Tukholmassa, mutta sittemmin on ollut vaikeaa. Vastoinkäymiset ovat koetelleet, vaikka peliaikaa Allsvenskanissa on nyt Dalkurd-siirron myötä siunaantunutkin.

– Jatkuva muuttaminen on ollut rankkaa henkisesti ja välillä meno on tuntunut aivan liian hektiseltä. Dalkurdissa olen saanut peliaikaa tasaiseen tahtiin, joten siltä kantilta seura oli oikea valinta.

Kymmenessä ottelussa yhden maalin viimeistellyt Markkanen ei siirtynyt stabiiliin seuraan, vaan putoamispeikko, ja muut vaikeudet hankaloittavat Dalkurdin menoa. Putoamisen koittaessa Markkasen jatko Dalkurdissa olisi epätodennäköistä, sillä sarjatasoa alemmas suomalainen ei halua mennä. Seuraava muutto siintää siis mahdollisesti jo kauden päätyttyä.

– Vielä on muutama tärkeä peli edessä, jotka toivottavasti hoidetaan ja säilytään sarjassa. Sopimus loppuu tähän kauteen, mutta jatkosta ei olla puhuttu. Superettanissa minun ei ole kuitenkaan tarkoitus pelata.

Laurin perässä Jenkkeihin?

Minkäänlaisia huhuja Pohjois-Amerikkaan siirtymisestä Erzin kohdalla ei ole ollut, mutta asiasta on pakko kysyä jo pelkästään Chicago Bullsissa pelaavan Lauri Markkasen takia. Suomalaispelaajat ovat esiintyneet edukseen MLS-sarjassa, ja Markkasella voisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätä rapakon takana oikein roolitettuna.

– Olen mä siellä pelaamista miettinyt. Varsinkin nyt, kun velipoika on sielläpäin, niin voisin hyvinkin pelata joskus vielä Yhdysvalloissa.

Seuraavat viikot keskittyminen on kuitenkin täysin Dalkurdin päässä, sillä seura taistelee vielä säilymisestä Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. Paikka suoraan säilymiseen on jo karannut mahdottomalta tuntuvan kahdeksan pisteen päähän, kun kolme ottelukierrosta on jäljellä, mutta sijoittuminen kolmanneksi viimeiseksi ja eteneminen putoamiskarsintaan on vielä joukkueen omissa käsissä.

Hektisinä ja hieman stressaavinakin aikoina Markkanen saa nollattua tilannetta muun muassa videopelien parissa. Urheilupiireissä paljon keskustelua herättänyt Fortnite pyörii myös Markkasen ruudulla, mutta pian se saattaa jäädä pelikirjastoon pölyttymään.

– Fortniten parissa vielä mennään, mutta kyllä tuo Red Dead Redemption 2 jo hieman houkuttelisi!

Dalkurdin loppukauden ohjelma:

30.10. Elfsborg – Dalkurd

5.11. Dalkurd – Djurgården

11.11. Sundsvall – Dalkurd

Artikkelikuva – Dalkurd FF