Vuoden 2021 paras suomalainen jalkapalloilija on valittu – Byyrin äänestyksessä kärkikolmikossa Hradecký, Nissilä ja Kuikka

Byyri järjesti sosiaalisen median kanavissaan kyselyn päättyneen vuoden parhaasta suomalaisesta jalkapalloilijasta. Bayer Leverkusenin ja Huuhkajien Lukas Hradecký voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

Vuoden viimeisellä viikolla oli mahdollisuus äänestää Byyrin Instagramissa vuoden 2021 parasta suomalaista futaria. Vastauksia tuli reilu 300 ja parikymmentä eri pelaajaa, maajoukkueesta alasarjoihin, sai ääniä.

TOP 5

  1. Lukas Hradecký (Bayer 04 Leverkusen) ~ 38% äänistä
  2. Urho Nissilä (KuPS) ~ 13%
  3. Natalia Kuikka (Portland Thorns FC) ~ 8%
  4. Glen Kamara (Rangers FC) ~ 6%
  5. Joel Pohjanpalo (Union Berlin & Rizespor) ~ 6%

Listan kärjessä on nykyinen Bayer Leverkusenin kapteeni, Bundesliigan eliittimaalivahteihin lukeutuva ja parhaiten onnistunut suomalainen viime kesän EM-kisoissa: Lukas Hradecký. Toisena on Veikkausliigan parhaaksi valittu ja maajoukkueeseen noussut Urho Nissilä. Kolmantena puolestaan hienon kauden Yhdysvalloissa pelannut Helmareiden Natalia Kuikka. Kuikka valittiin, kuten Hradeckykin, Captain’s Ball -gaalassa vuoden pelaajaksi.

Glen Kamara ja Joel Pohjanpalo täydensivät viiden listan, ja muita ääniä saaneita olivat mm. Tuija Hyyrynen, Robert Ivanov, Teemu Pukki ja Tim Sparv.