Veikkausliigasta: Egyptin kisakone ja tulikuuma Strandvall

Veikkausliigasta-juttusarja käsittelee viikoittain Veikkausliigan kuumimpia puheenaiheita. Esille nostetaan eri joukkueita, kannattajia ja kaikenlaista mielenkiintoista viikon varrelta. Lue, niin pysyt kärryillä!

Egyptiläisten kuulumiset

Veikkausliiga-kauden alussa kuului kummia, kun kaksi Egyptin maajoukkuemiestä lähti hakemaan pelituntumaa ja tavoittelemaan paikkaa Venäjän MM-kisoihin lähtevästä ryhmästä.

HJK:n riveihin siirtynyt Amr Gamal ei ole istunut Mika Lehkosuon pelisysteemiin ja on ollut vain kolmesti avauskokoonpanossa. HJK:n peli on ollut sekavaa, eikä Gamal missään nimessä ole ainoa hyökkäyspäässä epäonnistunut. Ajoittaiset väläytykset kertovat taitavasta pallotaiturista, ja Akseli Pelvaksen loppukauden sivussa pitävä polvivamma tarjoaa egyptiläiselle lisävastuuta tulevina kuukausina.

Maalipuiden väliin Gamal ei ole osunut Suomessa vielä kertaakaan, ja kutsua Egyptin maajoukkueen MM-kisaryhmään ei kuulunut. Pelit jatkuvat HJK:ssa näillä näkymin pidemmälle kesään, vaikka tilanne ei tällä hetkellä näytä hyvältä.

Amr Gamal HJK:ssa

Ottelut 10
Peliminuutit 313
Maalit 0
Maaliin johtaneet syötöt 1

 

Kaksikosta toisen, eli Abdalla El Saidin peliesitykset ovat olleet sen sijaan raudanlujia. El Said on pelannut ainoastaan neljä ottelua Suomessa. Perjantaina 18.5. pelattava KuPS – IFK Mariehamn -ottelu on jo nimetty miehen jäähyväisotteluksi.

Neljässä pelaamassaan ottelussa keskikenttämies on ollut joukkueensa parhaimmistoa, antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä ja valittu Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. Neljä ottelua Veikkausliiga-futista 12 päivän sisään on ollut sopiva kuntotesti 32-vuotiaalle egyptiläiselle ennen mahdollisia arvokisapelejä.

Abdalla El Said KuPS:ssa

Ottelut 4
Peliminuutit 360
Maalit 0
Maaliin johtaneet syötöt 2

 

Kuopiossa saatu pelituntuma tuli kreivin aikaan, ja El Said sai myös odotetusti kutsun Egyptin alustavaan MM-kisaryhmään. Miehen parhaita suorituksia Veikkausliiga-viheriöiltä voi ihailla KuPS:n koostamalta videolta.

Sebastian Strandvall

Sebastian Strandvallin urapolku kuulostaa aluksi suomalaisfutarille tavanomaiselta. Vasa IFK:n riveissä onnistunut kausi Ykkösessä 17-vuotiaana, siirto Olli Huttusen FC Hakaan ja läpimurto Veikkausliigassa, sekä urakehitystä hidastanut loukkaantuminen. Hakan talousvaikeuksien ja valmentajavaihdoksen myötä seuraava etappi oli IFK Mariehamn, josta muutaman vuoden jälkeen muuttokuorma suuntasi takaisin Vaasaan – tällä kertaa VPS:n riveihin Oka Huttusen vanavedessä.

Mielenkiintoiset ja normaalista poikkeavat vuodet vaasalaiselle sattuivat eteen 2015-2016. Itävallan SC Austria Lustenau ja eksoottinen Rah Ahan Yazdan Iranista tulivat Strandvallille tutuksi lyhyen ulkomaan kiertueen aikana.

Nyt eletään kuitenkin tätä päivää, ja Strandvall ansaitsee maininnan erinomaisesti sujuneen alkukautensa ansiosta. Yskähdellen kauden aloittanut VPS on petrannut kapteeninsa johdolla esityksiään ja noussut sarjassa viidenneksi. Joukkue on tehnyt liigassa 11 maalia, joista Strandvall on ollut maalin taikka syötön osalta mukana kuudessa.

Maalintekijätilaston jaetulla toisella sijalla Petteri Pennasen kanssa oleva Strandvall on pelaamassa maalinteon suhteen uransa parasta kautta. Kahdesti aiemmin Vasa IFK:n kasvatti on osunut seitsemän kertaa Veikkausliiga-kauden aikana, mutta tuo ennätys uhkaa nyt rikkoutua. Koossa on jo viisi maalia, joista viimeisin tuli upeasta vapaapotkusta FC Honkaa vastaan.

Perjantaina VPS kohtaa Ilveksen vieraskentällä ennakkoon vähämaaliseksi povatussa kamppailussa. Erikoistilanteet nousevat varmasti suureen rooliin, ja se jos mikä passaa Sebastian Strandvallille.