SJK

SJK
Näin näet SJK:n ja HJK:n europelit tänään suorana!

Nicolas Prieto
29.6.2017

HJK ja SJK aloittavat Eurooppa-liigan karsinnat alkaa tänään! Unibet näyttää ottelut Connah’s Quay Nomads FC – HJK sekä KR Reykjavik – SJK suorina lähetyksinä verkkosivuillaan yksinoikeudella Suomessa. SJK:n ottelun selostaa suomeksi Aaro Linnalaakso. Miten näet pelit: Kirjaudu sisään unibetin saitille tai unibetin appiin. Etsi haluamasi


LUE LISÄÄ
ByyriTV Pohjanmaan Derbyssä: ”Karma iski, ja Vepsu voitti tällä kertaa 0-1”

Nicolas Prieto
18.6.2017

[embedyt] [/embedyt] KATSO KANNATTAJIEN TUNNELMAT 0-1 vierasvoittoon päättyneen SJK-VPS ottelun (17.6.2017) jälkeen.  Peli oli hyvä ja sen verran tasainen, että olisi voinut käydä ihan miten vain. Tällä kertaa Vepsu oli parempi, ja tämän kauden Pohjanmaan kuninkuus ratkaistaan kolmannessa mittelössä. Loppuun vielä suurkiitos Klopeille hauskasta illasta!


LUE LISÄÄ
Byyri.com vihdoin auki!

Nicolas Prieto
17.6.2017

Tervetuloa! Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Tavoitteenamme on kasvattaa Byyristä kannattajien kohtaamispaikka, jossa on mielenkiintoisia juttuja, kuvia, videoita sekä tietoa jalkapallosta kannattajan näkökulmasta. Sivuilla jokaisella on mahdollisuus julkaista omia juttuja ja ajankohtaisia aiheita, jakaa matkakertomuksia sekä/tai esitellä oman seuran kannattajatoimintaa. Ohjeet oman jutun


LUE LISÄÄ
Lue SJK:n seuraesittely Byyri.comissa!

Nicolas Prieto
16.6.2017

Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Lue SJK:n esittelysivu osoitteessa byyri.com/veikkausliiga/sjk/. Valikoiden kautta navigoidessa: Veikkausliiga –> Joukkueet –> SJK. Mikäli keksit teksteihin täydennettävää, niin laita siitä meille viestiä osoitteeseen info@byyri.com ja hoidetaan homma minttiin! PS. Scrollaa sivua hieman alaspäin jos ei heti oman


LUE LISÄÄ

LUE KAIKKI SJK UUTISET

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’10247||Seinäjoen JK’ icon=’icon’ /]

SEURAAVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’10247||Seinäjoen JK’ /]
SEURA

SEURAESITTELY

PS Kemi on kemiläinen jalakapalloseura, joka perustettiin 21.10.1999, jolloin Kemin Palloseura, Visan Pallo sekä Kemin Pallotoverit yhdistyivät.

Seurojen yhdistymisestä huolimatta seurat jatkoivat silti omaa toimintaansa juniorityöhön keskittyen.

 

Historia

Lyhyt historia

SJK:n lyhyt historia on melkoinen nousutarina. Joukkue aloitti vuonna 2008 Kakkosesta, josta se nousi Ykkösen kautta Veikkausliigaan jo kaudeksi 2014.

 

Heti ensimmäisellä kaudellaan Ykkösestä nousun jälkeen SJK voitti Liigacupin, minkä lisäksi se sijoittui erittäin vahvan loppukauden ansiosta toiseksi Veikkausliigassa.

 

Kaudeksi 2015 joukkue vahvistui entisestään, ja joukkue voitti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden yhden pisteen erolla RoPSiin Simo Valakarin alaisuudessa.

 

Vuoden 2015 mestaruusjoukkue valittiin muun muassa Urheilugaalassa vuoden joukkueeksi.

Kaudella 2016 SJK voitti Suomen Cupin finaalissa HJK:n, ja Veikkausliigassa se sijoittui kolmanneksi.

 

Seuran sankarit

Seuran sankareihin kuuluvat nykyisestä joukkueesta puolustaja Richie Dorman, hyökkääjä Mehmet Hetemaj sekä virolaismaalivahti Mihkel Aksalu.

 

Seurasta jo lähtenyt mestaruusjoukkueen takuumies Roope Riski on jättänyt myös lähtemättömän vaikutuksen, vaikka onkin töpeksinyt mediassa sanomalla, ettei aio palata enää Seinäjoelle.

 

Seuran aiemmilta vuosilta esiin nousevat fanien suosikit Mikael Muurimäki sekä Toni Lehtinen. Myös Ykkösessä yhden kauden pelannut ja 19 maalia iskenyt Peter Meyer on jäänyt kannattajien mieliin.

 

Suhteet toisiin joukkueisiin

SJK:lla ei ole virallisia yhteistyöseuroja. Seurajohdolla on kuitenkin läheiset suhteet ulkomaille esimerkiksi Liverpoolin, Schalken, Werder Bremenin ja AIK:n kanssa.

 

Yhteistyö on näkynyt muun muassa SJK:n pelaajasiirroissa.

Stadion

SJK:n todellinen ylpeys on uusi vuonna 2016 valmistunut OmaSP Stadion, joka on käytnnölliseksi rakennettu 6000 katsojaa vetävä jalkapallostadion.

 

Stadion on erittäin onnistunut hanke, joka on tuonut aivan uudenlaista virtaa SJK:n kotiotteluihin.

 

Kaikista katsomoista näkee loistavasti otteluiden tapahtumat, minkä lisäksi stadion tarjoaa loistavat puitteet myös ravintoloineen ja baareineen.

 

SJK:n seurajohto muun muassa vieraili suunnitteluvaiheessa eri maiden stadioneilla ja otti eri paikkojen hyviä puolia mukaan omaan hankkeeseensa. Lopputuloksena syntyi kannattajia loistavasti palveleva stadion.

 

Stadionin rakenteissa on otettu huomioon myös se, että kannattajien äänet kaikuvat peltielementtien ansiosta loistavasti luoden lisätunnelmaa otteluissa.

 

Stadionilla pyritään panostamaan kännykkäsovelluksiin, joiden avulla kannattajat pystyvät etukäteen maksamaan tilauksena ja noutamaan ne kätevästi puoliajalla.

KANNATTAJAT

kannattajaryhmä

KLOPIT

SJK:n kannattajaryhmä Klopit on suora jatkumo aikoinaan vaikuttaneelle Oranssi Armeijalle, joka oli seinäjokelaisen TP-Seinäjoen kannattajaryhmä.

 

Oranssi Armeijan ydinryhmä oli mukana perustamassa Kloppeja alkuvuodesta 2008, jolloin myös SJK pelasi ensimmäiset ottelunsa Kakkosessa.

 

Klopit toimivat erittäin lähellä SJK:n koko organisaatiota, ja esimerkiksi koko seuran mediatiimii koostuu Kloppien jäsenistä.

 

SJK:n kasvaessa seurana myös Kloppien toiminta on vuosien aikana kasvanut. Kannattajaryhmä vastaa SJK:n kotiotteluiden tunnelmasta ja järjestää myös vieraspelireissut.

 

Koska Klopit toimivat lähellä seuraa, on vuorovaikutus SJK:n seurajhdon ja faniryhmän välillä toimivaa. Klopit pääsevät vaikuttamaan esimerkiksi fanituotteiden suunnitteluun.

 

Klopit ja SJK ovat yhdessä järjestäneet myös vierasreissuja, minkä ansiosta seuran kannattajat ovat muun muassa saaneet halpoja vieraspelimatkoja sankoin joukoin.

 

Klopit ovat järjestäneet myös SJK:n kannattajille festivaaleja sekä erilaisia tapahtumia pikkujouluista lähtien.

 

Kloppien toiminta tähtää ennen kaikkea siihen, että vieraspelireissuille saadaan jatkuvasti enemmän osallistujia, koska niissä tehdään uusia kannattajia, jotka pysyvät toiminnassa mukana.

 

Vierasreissuihin osallistumisen lisäksi toimintaan pääsee mukaan totta kai osallistumalla SJK:n kotipeleihin, joihin kaikki ovat tervetulleita.

 

Klopit löytää helpoiten SJK:n kannattajien verkkosivujen kautta, minkä lisäksi kannattajaryhmä on aktiivisena sosiaalisessa mediassa.

 

Lisäksi heillä tutuksi tulleille kannattajille olemassa keskustelufoorumit ja suljetut Facebook-ryhmät.

 

Klopit päivittävät ajankohtaisia uutisia Facebook-ryhmässään.

Pubit

Seinäjoella baari Still Standing on muodostunut Kloppien kantapaikaksi, johon kokoonnutaan matsipäivinä.

 

Toisaalta uusi OmaSP Stadion tarjoaa kannattajille loistavat puitteet kokoontua stadionille jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Stadionin baarit pidetään myös avoinna otteluiden jälkeen, joten myös sinne on hyvä jäädä SJK:n pelien jälkilöylyihin.

 

Vieraskannattajille stadion on näin ollen myös hyvä paikka kokoontua, mutta vain muutaman sadan metrin päässä on suositeltu tunnelmallinen Huhta Pub.

 

Seinäjoen keskustastakin löytyy vierasfaneille useita hyviä baareja.

Laulut

ERIKOISUUS

SJK:n kannattajat ovat aina omien puolella, eikä omaa joukkuetta kritisoida helposti.

JOUKKUE

PELAAJAT

MAALIVAHDIT

31 Paavo Valakari

33 Mihkel Aksalu

 

PUOLUSTAJAT

3  Marc Vales

4  Richard Dorman

5  Dani Hatakka

7  Timo Tahvanainen

18 Jarkko Hurme

20 Arttu Aromaa

22 Diego Bardanca

29 Chema Anton

 

KESKIKENTTÄ

6  Matej Hradecky

8  Johannes Laaksonen

11 Tomas Hradecky

15 Matti Klinga

17 Ville Tikkanen

19 Obed Malolo

21 Facundo Guichon

26 Jesse Sarajärvi

58 Mehmet Hetemaj

80 Efran Zeneli

HYÖKKÄÄJÄT

10 Billy Ions

25 Elias Ahde

37 Aristote Mboma

TILASTOT

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’10247||Seinäjoen JK’ icon=’icon’ /]

TULEVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’10247||Seinäjoen JK’ /]

TULOKSET

[soccer-info id=’9′ type=’results’ team=’10247||Seinäjoen JK’ /]