PS Kemi

PS KEMI
ByyriTV: Lapin Derbyssä PS Kemi – RoPS 29.6.2017

Nicolas Prieto
1.7.2017

KATSO KANNATTAJIEN TUNNELMAT 1-1 päättyneen Lapin derbyn jälkeen aurinkoisessa Kemissä. Ottelu keräsi miltei 3500 katsojaa, ja tarjosi hyviä tilanteita koko pelin ajan. Reeneissä molempien joukkueiden tulee keskittyä viimeistelyyn tulevaisuudessa, sillä selvistä paikoista pitäisi laittaa pallo pussiin. Molemmilla oli paikkansa, ja ottelu olisi voinut kääntyä kummalle


LUE LISÄÄ
Byyri.com vihdoin auki!

Nicolas Prieto
17.6.2017

Tervetuloa! Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Tavoitteenamme on kasvattaa Byyristä kannattajien kohtaamispaikka, jossa on mielenkiintoisia juttuja, kuvia, videoita sekä tietoa jalkapallosta kannattajan näkökulmasta. Sivuilla jokaisella on mahdollisuus julkaista omia juttuja ja ajankohtaisia aiheita, jakaa matkakertomuksia sekä/tai esitellä oman seuran kannattajatoimintaa. Ohjeet oman jutun


LUE LISÄÄ
Lue PS Kemin seuraesittely byyri.comissa

Nicolas Prieto
16.6.2017

Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Lue PS Kemin esittelysivu osoitteessa byyri.com/veikkausliiga/ps-kemi/. Valikoiden kautta navigoidessa: Veikkausliiga –> Joukkueet –> PS Kemi. Mikäli keksit teksteihin täydennettävää, niin laita siitä meille viestiä osoitteeseen info@byyri.com ja hoidetaan homma minttiin! PS. Scrollaa sivua hieman alaspäin jos ei heti


LUE LISÄÄ

LUE KAIKKI KEMI UUTISET

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’874||PS Kemi’ icon=’icon’ /]

SEURAAVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’874||PS Kemi’ /]
SEURA

SEURAESITTELY

PS Kemi on kemiläinen jalakapalloseura, joka perustettiin 21.10.1999, jolloin Kemin Palloseura, Visan Pallo sekä Kemin Pallotoverit yhdistyivät.

Seurojen yhdistymisestä huolimatta seurat jatkoivat silti omaa toimintaansa juniorityöhön keskittyen.

 

Historia

PS Kemi aloitti uransa Ykkösessä, jossa KPT-85 oli pelannut aikaisemmin. Ensimmäinen kausi päättyi huonosti, minkä seutrauksena PS Kemi tippui pohjoislohkon Kakkoseen kaudelle 2001, jossa se pelasi vuoteen 2007 asti.

Kaudella 2007 PS Kemi nousi takaisin Ykköseen, missä se pelasi vuoteen 2011 asti, jolloin se tippui takaisin Kakkoseen.

PS Kemin paluu Ykköseen tapahtui vuonna 2014. Jo seuraavana vuonna seura voitti sarjan ja nousi ensimmäistä kertaa seuran historiassa Veikkausliigaan.

Seuran ensimmäinen Veikkausliiga-kausi 2016 oli täynnä ylä- ja alamäkiä. Joukkue pystyi voittamaan HJK:n 1-0, mutta kausi päättyi putoamiskamppailuun.

 

Seuran sankarit

PS Kemin kirkkain sankari on seuran nykyinen apuvalmentaja, Esa Savolainen.

Savolainen pelasi joukkueessa vuosina 2000-2008. Kahdeksan vuoden aikana hän pelasi 178 ottelua, joissa hän teki peräti 101 maalia.

Muita seuran ikoneita ovat muun muassa Christian Eissele, Billy Ions, Tommy Torvikoski, Arto Hakala, Räihä Aleksi sekä Joonas Ikäläinen.

Valmentajaosastolta on mainittava seuran Veikkausliigaan johdattanut Jari Åhman.

 

Suhteet toisiin joukkueisiin

Tällä hetkellä PS Kemi tekee yhteistyötä muiden paikallisten seurojen kanssa, Kemin Palloseuran ja FC Kemin kanssa. Ulkomaille PS Kemillä on myös suhteita esimerkiksi Bradford Cityyn.

Stadion

PS Kemin kotikenttä on Kemin Sauvosaaren urheilupuistossa sijaitseva nurmikenttä, jonka ympärille rakennettiin kaudeksi 2016 uusi katsomo, johon mahtuu 1200 ihmistä. Kenttä sijaitsee Kemin sisäsataman läheisyydessä.

KANNATTAJAT

kannattajaryhmä

Kempton Royals

Kempton Royals on PS Kemin virallinen kannattajaryhmä. Virallisesti Kempton Royals perustettiin vuonna 2015. Tätä ennen PS Kemillä on kuitenkin ollut satunnaisia kannattajaryhmiä, jotka ovat toimineet epäsäännöllisen säännöllisesti.

Vuonna 2015 päätettiin kuitenkin, että kemiläisen jalkapallon lippulaiva ansaitsee oman virallisen kannattajaryhmänsä.

 

 

Nimi Kempton Royals viittaa Kemin karuun maineeseen itseironisesti. Royals pohjautuu PS Kemin entisestä nimestä, PS Kemi Kings, joten totta kai ”kuninkaat” ansaitsevat kuninkaallisen kannatuksen.

Toimintamme tarkoitus on tukea ja kannustaa PS Kemiä kaikenlaisissa tilanteissa ja laajentaa ryhmäämme mahdollisimman paljon.

Mukaan pääsee esimerkiksi ottamalla yhteyttä Facebookin tai Instagramin kautta, tai saapumalla peleihin kannustamaan kanssamme.

Molemmista some-kanavista ryhmämme löytyy nimellä Kempton Royals.

 

Pubit

Kemi on oikeastaan aina ollut jalkapallokaupunki. Vaikka kaupungin maine ei ole mitä parhain, täältä on aina löytynyt yleisöä jalkapallolle. Kempton Royals kokoontuu ennen kotipelejä yleensä Olutravintola Kukkoon tai Olutravintola Poltteeseen, josta sitten kävellään Sauvosaareen.

Samat baarit ovat myös osoitteena pelien jälkeen. Vieraskannattajia kehotetaan menemään, mikäli sää on hyvä, Kemin sisäsatamaan, esim. Sataman Tähteen, missä on hieno näkymä, A-oikeudet sekä lyhyt matka kentälle. Kemiin pääsee parhaiten moottoritietä pitkin.

 

Laulut

”Ei oo muutako PS Kemi” (Seven Nation Army)

 

”Oi PS Kemi Kings, oi Kemingrad. Me tullaan täällä jälleen kerran voittamaan. Ei kukaan mitään voi, kun verkko jälleen soi. Oi PS Kemi, oi Kemingrad. Shalalala…” (Yölinjalla)

 

”Oi PS Kemi, on maailman kaunein. Oi Kemingrad, Kemingrad, Kemingrad-grad grad! Se tulee ja —- kaataa. Oi meidän Kemingrad!” (Bella Ciao)

ERIKOISUUS

Meiltä löytyy Kemin kuumin yli 30-vuotias jalkapallon kannattaja!

JOUKKUE

PELAAJAT

MAALIVAHDIT

12 Oskari Forsman

35 Mikko Vilmunen

PUOLUSTAJAT

2  Aubrey David
3  Eduar Zea
5  Lassi Nurmos

19 Niko-Petteri Kuukasjärvi

21 Julián Guevara

22 Abdoulie Mansally

26 Marek Kaljumäe

62 Juuso Laitinen

KESKIKENTTÄ

4  Filip Valenčič

6  Abdulkadir Said Ahmed

7  Henri Louste

8 Matias Ojala

14 Justus Lehto

17 Aleksi Gullsten

20 Aleksi Räihä

23 Omar Jama

27 Samuel Mahlamäki

58 Reza Heidari

99 Joni Lehosmaa

HYÖKKÄÄJÄT

9  Rasmus Karjalainen

10 Jussi Aalto

11 Topias Wiena

18 Momodou Ceesay

24 Edwin Salazar

TILASTOT

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’874||PS Kemi’ icon=’icon’ /]

TULEVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’874||PS Kemi’ /]

TULOKSET

[soccer-info id=’9′ type=’results’ team=’874||PS Kemi’ /]