FC Lahti

FC LAHTI
Byyri.com vihdoin auki!

Nicolas Prieto
17.6.2017

Tervetuloa! Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Tavoitteenamme on kasvattaa Byyristä kannattajien kohtaamispaikka, jossa on mielenkiintoisia juttuja, kuvia, videoita sekä tietoa jalkapallosta kannattajan näkökulmasta. Sivuilla jokaisella on mahdollisuus julkaista omia juttuja ja ajankohtaisia aiheita, jakaa matkakertomuksia sekä/tai esitellä oman seuran kannattajatoimintaa. Ohjeet oman jutun


LUE LISÄÄ
Lue FC Lahden seuraesittely Byyri.comissa!

Nicolas Prieto
16.6.2017

Kauan odotettu ja paljon puhuttu byyri.com -sivusto on vihdoin avattu! Lue FC Lahden esittelysivu osoitteessa byyri.com/veikkausliiga/fc-lahti/. Valikoiden kautta navigoidessa: Veikkausliiga –> Joukkueet –> FC Lahti. Mikäli keksit teksteihin täydennettävää, niin laita siitä meille viestiä osoitteeseen info@byyri.com ja hoidetaan homma minttiin! PS. Scrollaa hieman alaspäin jos ei heti oman


LUE LISÄÄ

LUE KAIKKI FC LAHTI UUTISET

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’817||Lahti’ icon=’icon’ /]

SEURAAVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’817||Lahti’ /]
SEURA

SEURAESITTELY

FC Lahti perustettiin vuonna 1996 FC Kuusysin ja Lahden Reippaan edustusjoukkueet yhdistämällä.

Historia

Joukkue aloitti pelaamalla vuoden 1997 Ykkösessä FC Kuusysin sarjapaikalla. Sarjanousu Veikkauliigaan tapahtui kaudeksi 1999, jonka jälkeen joukkue pelasi sarjassa aina vuoteen 2010 saakka.

Silloisen romahduksen seurauksena joukkue tippui nimekkäästä joukkueesta huolimatta Ykköseen, mutta lunasti heti seuraavalla kaudella paikkansa takaisin pääsarjassa.

Veikkausliigassa joukkue on saavuttanut kahdesti pronssia, minkä lisäksi se on juhlinut Liigacupin voittoa kolmesti, joista viimeisin vuodelta 2016.

Eurooppa Cupin peleistä FC Lahti muistetaan kaudelta 2009-2010 UEFA:n Eurooppa-liigasta, jossa seura eteni aina kolmannelle kierrokselle asti, ja haastoi loistavasti belgialaisen Bruggen tippuen kuitenkin niukasti jatkosta.

 

Seuran sankarit

 

FC Lahden suurin sankari on jo seurasta lähtenyt brasilialainen Rafael, joka pelasi Lahdessa vuodet 2005-2016 ja paukutti joukkueessa yli sata maalia.

 

Hän on lahtelaisten kannattajien suosikki numero yksi nyt ja aina. Myös Drilon Shala nauttii kannattajien suurta suosiota. Lahden Reippaan kasvatti Jari Litmanen muistetaan myös myöhemmältä uraltaan useammalta kaudelta FC Lahden paidasta.

 

Oman kylän poikia lahtelaiset luonnollisesti suosivat voimakkaasti. Esimerkiksi Ruotsissa tällä hetkellä pelaavaa Kari Arkivuota odotetaan kuumeisesti vielä uran aikana Lahteen pelaamaan.

 

Suhteet toisiin joukkueisiin

 

FC Lahdella ei ole Suomessa edustustasolla yhteistyöseuraa, mutta seura tekee yhteistyötä junioritasolle useiden suomalaisseurojen kanssa.

 

Lisäksi FC Lahti tekee tiivistä yhteistyötä pietarilaisen Zenitin kanssa. Veikkausliigassa FC Lahden kannattajien pahin arkivihollinen on HJK ja toiseksi suurin KTP. FCLK:lla on yhteyksiä, tai oikeastaan gemellaggioita, ulkomaisten seurojen kannattajaryhmiin muun muassa Kreikasta, Ruotsista ja Englannista.

Stadion

Lahti on tällä hetkellä kahden stadionin loukussa. Lahdessa on pitkät perinteet Kisapuiston stadionilla, missä on vietetty lahtelaisen jalkapalloilun kultavuodet.

Nykyinen Lahden stadion (kansan suussa Hiihtostadion) on kuitenkin monien lahtelaiskannattajan mielestä nimenomaan FC Lahden kotistadion.

Viimeisen parin vuoden aikana joukkue on pelannut osittain Kisapuistossa, mutta suurimmaksi osaksi koko seurahistorian aikana joukkue on pelannut kotipelinsä Lahden stadionilla.

Joka tapauksessa lahtelaiset odottavat vesi kielellä, että Kisapuiston rapistunut stadion saataisiin kunnostettua, sillä sen avulla FC Lahti pääsisi jälleen pelaamaan keskellä kaupunkia perinteisellä paikalla.

KANNATTAJAT

kannattajaryhmä

FCLK

FCLK eli FC Lahden Kannattajat on Suomen vanhin kannattajaryhmä, joka on rekisteröity vuonna 1998.

 

Lisäksi pienempiä ryhmiä ovat Kivimaa Youth, LYC, Lahen Pojat, BCC, Mu+ka, ‘tausta loyals, Footbeach boys, Indian Hill Hooligans ja HeHot.

 

Ykkösjuttu on pitää peleissä meteliä ja kannustaa omaa joukkuetta. Myös vieraspelireissujen järjestäminen kuluu olennaisena osana FCLK:n toimintaan.

 

Kannattajaryhmään liittyminen takaa alennuksen kausikorteista, minkä lisäksi kannattajat saavat alennuksia yhteistyötä tekevistä ravintoloista.

 

Ajatuksena on, että jäsenkortilla saa mahdollisimman paljon etuja. FCLK:n tavoittaa esimerkiksi Facebookista omalta sivultaan, josta kannattajat pystyvät ottamaan suoraan yhteyttä kannattamiseen liittyvissä asioissa, kuten tulevista vieraspelireissuista.

 

Facebookissa ryhmä pyrkii myös tiedottamaan ajankohtaisista asioista. Ryhmän vetäjiä saa rohkeasti lähestyä myös ottelutapahtumissa suoraan hihasta vetämällä.

Pubit

Lahti ei ole vierasjoukkueen kannattajalle varsinaisesti helpoin kohde. Konflikteilta ei Lahdessa ole aina vältytty, tunnetaanhan Lahti Suomen Chicagona. FC Lahden kannattajilla on muutama vakiokuppila ennen matsia.

 

Perinteisin näistä on Pub Iloinen Kulkija (kansan suussa Lose), joka sijaitsee Kisapuiston välittömässä läheisyydessä.

 

Loviisankadulla Ravintola Tirra on toinen lahtelaiskannattajien vakiopaikka, jossa järjestetään esimerkiksi kauden tärkeimmät tapahtumat, kuten pikkujoulut, kauden avajaiset sekä lähdetään vieraspelimatkoille.

 

Kolmas mainitsemisen arvoinen paikka on ravintola Mamma Maria, jota pyörittää FC Lahden entinen pelaaja ja apuvalmentaja Luciano Martins. Kyseisestä ravintolasta voi hyvänä päivänä bongata Jari Litmasen.

Laulut

ERIKOISUUS

Lahtelaiskannattajat tunnetaan intohimostaan ja kovasta äänestään, vaikka mukana olisikin pienempi porukka lahtelaiset kuuluvat stadionilla kuin stadionilla.

 

Laulujen sanoitukset ovat usein varsin osuvaa pilkkaa joko vastustajaan tai jopa itseironisesti lahtelaiseen yhteisöön.

 

Kannattajat tekevät nykyään jonkun verran talkootyötä seuran eteen. Kannattajat ovat osallistuneet muun muassa Rafaelin palkan maksuun seuran pelatessa Ykkösessä.

JOUKKUE

PELAAJAT

MAALIVAHDIT

30 Miikka Mujunen

12 Santeri Pakkanen

31 Joona Tiainen

78 Alesandr Vasiutin

PUOLUSTAJAT

3 Mikko Hauhia

3 Igor Jovanovic

6 Pyry Kärkkäinen

13 Masa Malen

15 Hassan Sesay

23 Kalle Taimi

24 Paavo Voutilainen

KESKIKENTTÄ

10 Hendik Helmke

22 Loorents Hertsi

28 Oskari Kekkonen

25 Mikko Kuningas

8 Pavel Nzimov

19 Aleksi Paananen

11 Drilon Shala

17 Joona Tapani

HYÖKKÄÄJÄT

9 Stenio Dutra Garcia

16 Santeri Hostikka

7 Fareed Sadat

20 Irfan Sadik

21 Marko Simonovski

TILASTOT

SARJATAULUKKO

[soccer-info id=’9′ type=’table’ columns=’#,Team,MP,W,D,L,F,A,G,P’ highlight=’817||Lahti’ icon=’icon’ /]

TULEVAT OTTELUT

[soccer-info id=’9′ type=’fixtures’ team=’817||Lahti’ /]

TULOKSET

[soccer-info id=’9′ type=’results’ team=’817||Lahti’ /]