Suomi-Bosnia-Hertsegovina kuvina: Näin Huuhkajat nousivat lohkon kakkospaikalle

Suomen EM-karsintaurakka jatkui lauantaina riemukkaalla 2-0-voitolla Bosnia-Hertsegovinasta.

Maajoukkueen kannattajat tifoilivat ottelun alussa perinteiseen tapaan.

Suomalaispelaajien ei tarvinnut laulaa Maammelaulua yksin. Takana oli loppuunmyydyn Ratinan stadionin tuki.

Tampereelle oli saapunut myös arviolta 3000 vieraskannattajaa.

Albin Granlund pelasi erinomaisesti oikeana puolustajana, pitäen Haris Duljevicin taskussaan, ja tukien peliä hyökkäyssuuntaan. Valitettavasti peli jäi kesken 38 minuutin kohdalla polvivamman takia.

Kentän päällikkö löytyi keskikentältä. Glen Kamara riisti palloja ja määritti pelin rytmin laajalla syöttövalikoimallaan.

Bosnia-Hertsegovinan topparilla Toni Sunjicilla oli vaikea ilta. Dynamo Moskovan puolustaja oli toistuvasti vaikeuksissa vikkelien suomalaisten kanssa. Tässä Sunjic kamppailupallossa Simon Skrabbin kanssa.

Ottelu pelattiin varsin arvovaltaisten silmien alla.

Kotiyleisö laittoi koko illan parastaan. Ratinassa oli 16 103 katsojaa. Lukema on toiseksi suurin mitä Helsingin ulkopuolella on koskaan ollut.

‘Ottelun avausmaali syntyi pelin 56 minuutilla. Glen Kamaran syöttö tavoitti Teemu Pukin, joka yksinkertaisella harhautuksella ohitti vastaan rynnänneen Toni Sunjicin. Pukin viimeistely räjäytti Tampereen taivaan huudolla.

Simon Skrabb villitsi maalin jälkeen vielä lisää pääkatsomoa, joka oli jo muutenkin valmiiksi pähkinöinä.

Sadepilvet kuulivat Ratinan huudon ja saapuivat välittömästi maalin jälkeen katsomaan mitä Tampereen Stadionilla oikein tapahtuu.

Rankkasade kasteli täydellisesti jokaisen pääkatsomon ulkopuolella olleen.

Sade ei suomalaisia hidastanut, vaan pelin rintamasuunta oli edelleen vahvasti kohti vieraiden maalia.

Pukki-party jatkui 68 minuutin kohdalla. Suomi pääsi iskemään vastaan ja Robin Lodilla oli malttia siirtää ylivoimahyökkäyksessä pallo Teemu Pukille vielä parempaan maalipaikkaan. Kotkalaisen tyylikäs nosto muutti valotaululla lukemiksi 2-0 ja päätti samalla käytännössä pelin.

Robin Lod ensimmäisenä onnittelemassa.

Vierailla oli ottelussa vielä yksi Edin Dzekon paikka, mutta bosnialainen puski lähietäisyydeltä yli Lukas Hradeckyn vartioiman maalin. Suomella oli vielä mahdollisuutensa lisätä johtoaan, mutta 2-0 säilyi loppuun asti. Loppupuolella sisään tullut Lassi Lappalainen piristi vielä Huuhkajien peliä. Tässä hänkin purjehtii ohi Toni Sunjicista.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat tiistaina vierasottelussa Liechtensteinissa.

Kuvat: Arno Hämäläinen