Suomalainen futiskansa on puhunut: Veikkausliiga-kauden paras pelaaja on KuPS:n Urho Nissilä

Futiskulttuurin kannattajakanava Byyri järjesti sosiaalisen median kanavissaan kyselyn päättyneen Veikkausliiga-kauden parhaasta pelaajista. Kuopion Palloseuran Urho Nissilä voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja tuli hakemaan Suomesta uutta nostetta uralleen vuoden 2020 alussa. Belgiassa ja Hollannissa ei tullut läpimurtoa ja edessä oli paluu Kuopioon – ensiksi lainasiirrolla ja sitten pysyvästi vuoden mittaisella sopimuksella, joka on nyt katkolla. Paluu on ollut onnistunut.

Suomen cupin voiton lisäksi Nissilä on ollut KuPS:n ja koko sarjan tähtikaartia sekä noussut A-maajoukkueen rinkiin ja esiintynyt sielläkin lupaavasti jo viidessä ottelussa.

”pehmee on tatsi, voittoon käy matsi, se on meidän urho nissilä!”

Urho Nissilä Veikkausliigassa 2021

OttelutMaalitMaalisyötötSyöttöprosenttiPeliminuutit
258884,9%2045′

Nissilä oli kauden päätteeksi maalipörssin jaetulla neljännellä sijalla. Maaliin johtaneita syöttöjä Upi jakoi eniten kaikista Veikkausliigan pelaajista.

Byyrin Instagramissa ja Facebookissa olleessa äänestyksessä ääniä annettiin 320, joista Mölymäen Modrić keräsi nimiinsä noin 55%.

Äänestyksessä keräsivät hyvin ääniä myös Daniel O’Shaughnessy, Benjamin Källman, Timo Furuholm, Kei Kamara ja Kari Arkivuo. Nähtäväksi jää, minne Urho Nissilän matka jatkuu. Kiinnostusta on nimittäin ollut jälleen ulkomailta.

Artikkelikuva: Mira Lönnqvist