Seurajoukkuiden MM-turnauksessa käynnistyvät tänään välierät

Seurajoukkueiden MM-turnaus on päässyt jälleen ikään kuin salaa livahtamaan viimeiselle viikolleen. Tänään käynnistyvät turnauksen välieräpelit, kun Etelä-Amerikan ja Euroopan edustajat hyppäävät mukaan karkeloihin.

FIFA Club World Cupia on pelattu yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 alkaen, mutta suuri yleisö ei ole koskaan ottanut tätä turnausta omakseen. Vanhalla mantereella turnausta ei ole vielä koskaan nähty, vaan se on hyvin sitkeästi pysynyt Aasiassa, pois lukien Marokon isännyydet vuosina 2013 ja 2014. Tämän vuotinen turnaus järjestetään viime vuoden tapaan Yhdistyneissä arabiemiraattikunnissa. Turnaukseen osallistuvat kunkin mantereen parhaaksi seurajoukkueeksi valikoitunut joukkue sekä järjestävän maan edustaja.

Turnauksesta kertoo paljon se, että esimerkiksi meillä Suomessa yksikään TV-kanava ei ole innostunut hankkimaan turnauksen esitysoikeuksia.

Tämän vuotinen turnaus käynnistyi viime viikon keskiviikkona, kun isäntämaan edustajana mukana oleva Al-Ain FC tiputti Oseanian mestarin Team Wellingtonin Uudesta-Seelannista. Ottelu eteni pidemmän kautta, sillä ratkaisun saamiseksi tarvittiin lopulta rangaistuspotkukilpailu. Isäntien voitolle tarvitsee nostaa hattua, koska se oli 44 minuutin kohdalla 0-3-tappiolla, mutta kiri lopulta tasoihin. Team Wellingtonin kohtaloksi muodostui turnauksen jumbosija.

Voitollaan Al-Ain saavutti pääsylipun viime lauantain puolivälierään tunisialaista Esperance de Tunisia vastaan. Tunisialaiset ovat mukana turnauksessa hallitsevana Afrikan mestarina. Al-Ainin miehistön hurmos edellisestä ottelusta jatkui ja joukkue kaatoi tunisialaisvieraat lopulta selvästi maalein 0-3. Näin jopa hieman yllättäen Yhdistyneiden arabiemiraattikuntien joukkue nähdään tämän viikkoisissa välierissä.

Lauantain toisessa puolivälierässä mittaa ottivat toisistaan Aasian mestari Kashima Antlers Japanista sekä CONCACAF-maiden ykkönen CD Guadalaraja Meksikosta.

Tämä ottelu tarjosi lauantain otteluista enemmän jännitystä, sillä Kashima Antlers saavutti 3-2-voiton jännittävien vaiheiden jälkeen. Meksikolaiset saivat otteluun hyvän alun ja johtivat ottelua, mutta Kashima Antlers tuli tasoihin ja eteni lopulta kahden maalin karkumatkalle. Meksikolaiset tulivat vielä aivan lopussa lähelle epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkitilanteesta, mutta aika ei riittänyt enää tasoituksen hakemiseen.

Lauantaina ottelunsa hävinneet Esperance de Tunisia ja CD Guadalaraja vääntävät vielä keskenään turnauksen sijoista 5. ja 6.

Välierät käyntiin

Jo kaksi ottelua turnauksessa pelannut isäntäjoukkue Al-Ain saa tänään vastaansa paljon viime aikoina otsikoissa olleen Etelä-Amerikan mestarin River Platen. Copa Libertadoresin loppuottelut verivihollista Boca Juniorsia vastaan ovat vielä kaikilla tuoreessa muistissa ja on mielenkiintoista nähdä riittääkö kaiken otteluparin ympärillä olleen sekasorron jälkeen argentiinalaisilta vielä virtaa sekä keskittymiskykyä tähän kilpailuun.

Keskiviikkona on jälkimmäisen välierän vuoro, kun turnauksen voittoa puolustava Euroopan mestari Real Madrid aloittaa oman urakkansa Kashima Antlersia vastaan. Espanjalaisten valmistautuminen turnaukseen on ollut kiireinen, sillä se pelasi viime viikolla Mestarien liigaa ja vielä lauantaina Vallecanoa vastaan sarjaottelun, jonka jälkeen edessä oli matkustaminen Arabiemiraatteihin.

Maailman paras seurajoukkue on selvillä sunnuntai-iltana. Loppuottelu pelataan tuolloin klo 18.30 Suomen aikaa. Sitä ennen välierissä hävinneet kohtaavat vielä pronssiottelussa lauantaina.

Artikkelikuva – FIFA.com