Roberto Mancini jakoi tunnustusta Huuhkajille: ”He pelasivat todella hyvin”

Huuhkajien lisäksi Mancini hehkutti Pohjoiskaarretta.

Suomi laittoi nelinkertaisen maailmanmestarin Italian ahtaalle. Huuhkajat ja Azzurrin erottivat toisistaan lopulta käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku, jonka Jorginho upotti reilut 10. minuuttia ennen päätöstä ohi Lukas Hradeckyn.

Varsinkin ottelun alku oli Italialle hankala. Joukkue selvästi yllättyi Suomen ajoittain varsin aggressiivisestakin prässipelaamisesta ja sen alta pelaaminen tuotti tuskaa. Azzurrin kaiken nähnyt päävalmentaja Roberto Mancini yllättyi kuitenkin tätäkin enemmän Suomen muodostelmasta, jolla se peliin lähti.

”Yllätys tänään oli se, että Suomi pelasi viiden puolustuslinjalla. He olivat kuitenkin pelanneet edelliset ottelunsa niin hyvin 4-4-2 systeemillä, joten oli se kieltämättä yllätys, että he lähtivät muuttamaan sitä. Tätä en osannut odottaa”, Mancini muotoili.

Roberto Mancini myönsi, että Suomi oli heille vaikea vastustaja ja antoi tunnustusta vastustajalle.

”He pelasivat todella hyvin”, kiteytti Mancini.

Italialainen kertoi nauttineensa ottelusta ja sen tunnelmasta.

”Peli itsessään oli fantastinen ja Suomen fanit olivat uskomattomia”, päätti Mancini.

Kolmen pisteen ansiosta Italia tarrasi nyt tukevasti J-lohkon voittoon. Ero toisena olevaan Suomeen kasvoi kuuteen pisteeseen, kun karsintaa on neljä ottelua pelaamatta. Italia kohtaa seuraavissa lokakuun karsintapeleissään Kreikan kotonaan Roomassa ja Liechtensteinin vieraissa.

Artikkelikuva: Arno Hämäläinen