Pirkanmaan derby sai Tehtaan kentän lehterit pullistelemaan – Haka-TPV kuvina

Ykkösen piikkipaikkaa pitävä Valkeakosken Haka kohtasi naapurikaupunki Tampereen Pallo-Veikot torstai-iltana kolmannen kerran tällä kaudella. Kaksi aiempaa kohtaamista olivat päättyneet koskelaisten voittoon.

Ilta saatiin liikkeelle alkuseremonioiden jälkeen. Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen palkitsi tulikuuman Salomo Ojalan heinäkuun otteistaan.

Kuningas Salomo jatkoikin maalitehtailuaan lähes välittömästi. Kauden maali numero 16 syntyi ottelun neljännellä minuutilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

TPV oli hävinnyt vain kolme päivää aikaisemmin Kotkassa tennisluvuin 6-1 ja aikainen maali ei lupaillut tästäkään vierailusta sen ruusuisempaa. Vierailijoiden maalivahdin Antti Kuusisen ilme on paljon puhuva.

Pallo-Veikkojen kapteeni Tommi Smeets oli jatkuvasti kaksinkamppailuissa Ykkösen parhaan maalintekijän Salomo Ojalan kanssa. Vaikeasta illasta huolimatta, Ojalan maalitili ei enää avausmaalin jälkeen enempää karttunut.

Kiirettä piti myös Antto Hilskan kanssa. TPV-kasvatti Hilska totesi ottelun jälkeen, että kasvattajaseuran kohtaamisessa on aina erityinen lataus.

Hakapeliitat sai tukea kannustamiseen sveitsiläisen salibandyjoukkueen junioreilta. Valkeakoskella pelataan tulevana viikonloppuna kyseisen lajin kansainvälinen junioriturnaus ja sveitsiläisjoukkueen nuoriso oli jalkautunut Tehtaan kentälle aistimaan kuningaslajin tunnelmaa.

Myös Tampereelta oli saavuttu omien tueksi.

Ja rytmiä riitti.

Rummun paukkuessa TPV:n Giorgi Ositashvili otti rangaistusalueella kontaktin Hakan Anton Popovitchin kanssa. Popovitch nurin ja tuomari Oskari Hämäläinen osoitti pallon yhteentoista metriin.

Popovitch asettui itse ampumaan…

…ja pääsi tuulettamaan.

Ottelu keräsi Tehtaan kentälle kauden ennätysyleisön – 2004 katsojaa.

Tauolla sisään tullut Tino Purme toi uutta energiaa Hakan peliin. Kauden avausmaali oli myös lähellä, mutta yritys lähietäisyydeltä pysähtyi 65. minuutin kohdalla TPV:n maalin pystypuuhun.

Anton Popovitch puolestaan onnistui toistamiseen ja jälleen rangaistuspotkusta. Tällä kertaa rikottuna pelaajana Antto Hilska.

Numeroiden vaihtaminen alkaa käymään Tehtaan kentän henkilökunnalta jo rutiinilla.

Yksi vieraiden näkyvimmistä pelaajista oli oikean puolustajan tontilta hyvin hyökkäyksiä tukenut Mauno Sirén. Sirén tarjoili pari tekopaikkaa sekä kokeili itse kertaalleen avausjaksolla kohti oikeaa alakulmaa.

TPV:n Arjan Goljahanpoor kavensi vielä ottelun lisäajalla lopullisiksi numeroiksi 3-1. Pirkanmaan derby kuitenkin Hakalle, joka voitti siis kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. Valkeakoskelaiset ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa tällä kaudella.

Hienon ottelun pelannut Jami Kyöstilä oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja nautti derbyn tunnelmasta.

“Hieno oli pelata! Oma latauksensahan näissä paikallispeleissä aina on, kun on väkeäkin katsomossa. Nytkin taisi olla yli 2000 henkeä”.

Pallo-Veikoilla kahdesti avausjaksolla maalipaikassa ollut Riku Oras oli tappiosta huolimatta suhteellisen tyytyväinen siihen, miten TPV paransi ilmettään maanantain tukkapöllystä.

“Meillä oli tähän peliin eri pelisuunnitelma. Panostimme paljon siihen etteivät he pääse pelaamaan meidän muodon sisään ja minusta se meidän muoto toimikin nyt suhteellisen hyvin”.

Varsinkin ottelun alku jäi Orasta kaivelemaan. Mies oli itse ensin tekopaikassa ja alle puoli minuuttia tästä pallo oli omissa.

“Ensin oltiin niin lähellä ja heti soi omissa sen jälkeen. Se oli juuri sellainen nihkeä alku mitä yritettiin välttää”.

Haka porskuttaa nyt vahvasti Ykkösen kärjessä ja kolkuttelee jo Veikkausliigan porttia. Oras näkee selkeät syyt sille, miksi Haka on juuri niin vahva mitä se on.

“Heillä on hyvä pelaajamateriaali ja selkeä pelitapa. Riiston jälkeen iskevät hyvin vastaan. Vaikea joukkue haavoittaa”.

 

Kuvat: Arno Hämäläinen