Penkinlämmittäjät-podcast ja Byyri yhteistyöhön

Suomen kovimpiin jalkapallo-podcasteihin lukeutuva Penkinlämmittäjät tunnetaan jatkossa nimellä Byyrin Penkinlämmittäjät.

Podcast syntyi rakkaudesta lajiin

Oli kesä vuonna 2014 ja jalkapallon MM-kisat. Pohjanmaan kasvatti, Atte, kuunteli sinä kesänä paljon jalkapalloaiheisia podcasteja, ja hänen mieleensä juolahti ajatus siitä, kuinka siistiä tuollaisia tekeleitä olisi myös itse tehdä. Päivän läpivieminen hikisessä tehtaassa ei vaatinut kuin murto-osan aivokapasiteetista, joten hän alkoi pyöritellä ideoita omasta podcastista. Lopullisen sysäyksen podcastia kohtaan aiheutti tehtaan ratkaisu korvata Aten työpanos koulutetulla simpanssilla.

Atte ehdotti espoolaistuneelle nuorelle miehelle, Anssille, että he alkaisivat tehdä omaa podcastia meneillään olevista MM-kisoista. Tilannetta seurasi lyhyt keskustelu, jonka jälkeen molemmat tulivat siihen tulokseen, että ”mekö muka podcastia?”

Kuukaudet vierivät, mutta tuo perkeleellinen aivomato – eli idea omasta podcastista – ei vain jättänyt rauhaan, ja Atte otti Anssiin uudelleen yhteyttä 2015 tammikuussa. Molemmat olivat kyrpiintyneitä heikosti menneisiin kesätyöhakuihin ja päättivät, että jos työpaikka ei tule meidän luokse, menkäämme me työpaikan luokse. Ja näin, rakkaat facebookkaajat ja futishipsterit, syntyi jalkapallo-podcast Penkinlämmittäjät.

Penkinlämmittäjät

”Kuin keskustelisimme jalkapallosta tuopin ääressä.”

Penkinlämmittäjät-podcastissa pureudutaan futismaailman ajankohtaisiin ilmiöihin ja uutisiin. Aten, Jussin ja Anssin käsittelyssä ovat niin kansalliset kuin myös kansainväliset liigat. Kolmen nuoren toimittajan vireää podcastia on julkaistu jo vuodesta 2015 lähtien.

Penkinlämmittäjiä tehdään rakkaudesta lajiin, ja te – hyvät kuulijat – olette tärkeässä asemassa kehittämässä podcastia palautteellanne.

Tervetuloa Penkinlämmittäjien kyytiin!

Avausjaksossa aiheena Mestarien liiga

Byyrin Penkinlämmittäjien avausjakso käsittelee maanosan suurinta ja kauneinta seurajoukkueturnausta, Mestarien liigaa. Tsämppärissä käynnistyy 13. helmikuuta neljännesvälierät ja vakiotiimin kanssa ottelupareja on ruotimassa Viasatin ja Viaplayn selostaja Ville Kuusinen.

Jatkossa viikoittain julkaistava podcast löytyy osoitteesta: https://byyri.com/podcastit/.