Paulus Arajuuri Kreikka-voiton jälkeen: ”Kun on tuollainen yleisö takana, on hyvä antaa myös takaisin”

Maajoukkueen luottotoppari kiitteli kotiyleisön tukea ja korosti saatujen pisteiden merkitystä.

”Uskomaton joukkuesuoritus meiltä ja uskomattoman tärkeät kolme pistettä, joten vaikea tässä on olla hymyilemättä”, Paulus Arajuuri tunnelmoi tuoreeltaan Kreikka-taiston tauottua.

”Olemme pelanneet itsemme todella hyvään saumaan. 12 pistettä viiden pelin jälkeen. Siitä pitää olla ylpeä ja tyytyväinen, mutta pysyä myös nöyränä”, Arajuuri jatkoi samaan hengenvetoon.

Huuhkajien valmistautumista Kreikan kohtaamiseen hankaloitti se tosiseikka, että peli oli Kreikalle ensimmäinen uuden päävalmentajan John van´t Schipin alaisuudessa. Hänen ryhmityksensä sekä taktinen lähestymisensä olikin siis iso arvoitus, ja van´t Schip laittoikin tuulemaan. Hollantilainen juoksutti Ratinan nurmelle avaukseen kahdeksan sellaista pelaajaa, jotka eivät olleet pelanneet lainkaan edellisessä kamppailussa Armeniaa vastaan.

Arajuuri myönsikin, että valmistautuminen ei ollut tämän takia helpoimmasta päästä.

”Olihan siellä kokoonpanossa vähän yllätyksiä. Se oli tosi vaikea aavistaa, kun siellä oli tosiaan uusi valmentaja, joka on saapunut uusien ideoidensa kanssa. Onneksi Kreikka on kuitenkin tyyliltään aina vähän samanlainen vastustaja. Tykkäävät pitää palloa ja aika paljon siellä kuitenkin oli samoja äijiä, mitä oli jo viime syksynä kohdattu”, pyöritteli Arajuuri.

Ellei koko tähänastisen karsinnan, niin ainakin Ratinan torstai-illan sykähdyttävin hetki nähtiin toisella jaksolla, kun Paulus Arajuuri pysäytti vaarallisen oloisen vastahyökkäyksen, taklaten pallon puhtaasti omille takaisin ja heitti perään villin tuuletuksen saaden loppuunmyydyn Ratinan villiintymään.

”Nyt kun adrenaliini on laskenut, niin vähän jopa hävettää se. Tunteet siinä oli pinnassa ja nähtävästi olin tyytyväinen omaan katkooni”, nauroi Arajuuri tunteenpurkaustaan.

”Kun on tuollainen yleisö takana, on hyvä antaa myös takaisin”, lisäsi Arajuuri heti perään.

Kotiottelu ja yleisön tuki tekivätkin Arajuureen jälleen kerran syvän vaikutuksen.

”Tunnelma oli fantastinen ja uusi alustakin vähintään yhtä hyvä. Saa kyllä itseänsä nipistää, kun miettii että Suomessa miesten jalkapallomaajoukkueen pelissä on tällainen tunnelma”.

Pilkku jännitti

Ottelun ainokainen syntyi vähemmän yllättäen tulikuuman Teemu Pukin kengän kautta, kun kotkalainen sijoitti rangaistuspotkun kylmän viileästi oikeaan alanurkkaan. Arajuuri myöntää, että pilkun seuraaminen jännitti häntä isosti.

”Jännitti ihan perhanasti! Teemu on ihan tulessa, mutta silti ei melkein uskaltanut katsoa. Pilkku oli sitten pomminvarma”, kertasi Arajuuri.

Huuhkajien karsintaurakka jatkuu nopeasti, sillä jo sunnuntaina Ratinaan saapuu lohkon piikkipaikkaa pitävä Italia. Arajuuren mukaan katseet suunnataan tuohon otteluun nopeasti.

”Tämä ilta nautitaan fiiliksistä ja sitten jo siirretään katseet sunnuntain tosi tärkeään otteluun. Meille se on kiva, että saadaan jäädä tänne Tampereelle. Kaksi peliä samassa kaupungissa mahdollistaa ehkä vähän paremman palautumisen, kun ei tarvitse lähteä minnekään”.

 

Artikkelikuva: Arno Hämäläinen