Markku Kanerva kiitteli kotiyleisön tukea Pukki-partyn päätteeksi

Päävalmentaja huokui tyytyväisyyttä 2-0-voiton päätteeksi.

Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva suhtautui voittoon Bosnia-Hertsegovinasta analyyttisen tyynesti, mutta olemus henki ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa äärimmäistä tyytyväisyyttä, ja syytä olikin.

”Kypsä esitys koko joukkueelta. Tehtiin kaksi hienoa maalia ja osoitettiin sitä samaa äijämäisyyttä ja taistelutahtoa, mitä meillä oli jo Nations Leaguen peleissä”, Kanerva totesi tyynenä.

”Pelattiin 4-2-3-1 -systeemillä ja pystyttiin eliminoimaan Bosnia-Hertsegovinan pelinrakentelu juuri niin kuin oli ajateltu”, Kanerva jatkoi.

Loukkaantumiset huolettivat voitosta huolimatta päävalmentajaa.

”Osoitettiin tänään, että meiltä löytyy materiaalia millä paikata loukkaantumisia”, Kanerva viittasi pelissä tulleisiin kolhuihin.

Erityisesti avausjakson loppupuolella poisotetun Albin Granlundin tilanne huoletti huuhkajakäskyttäjää.

”Granlund pelasi tänään hyvän pelin. Hänen polvivamman vakavuus selviää tarkemmin huomenna.”

Granlundin loukkaantuminen oli iso sääli, sillä Örebron puolustaja oli matkalla uransa parhaimpaan maaotteluun. Hän piti hyvin aisoissa omalla laidallaan Haris Duljevicin ja oli röyhkeästi mukana tukemassa hyökkäyksiä. Hänet korvannut Jukka Raitala pelasi myös hyvän pelin, vaikka komento kentälle tuli nopealla varoitusajalla.

Kanerva oli erityisen mielissään siitä, että voitto saatiin täydellä Ratinan stadionilla. Loppuunmyydyssä ottelussa oli yli 16 000 katsojaa, ja yleisömäärä oli toiseksi suurin Helsingin ulkopuolella koskaan.

”Hienoa, että pystyttiin palkitsemaan täysi stadion ja tämä yleisö tällä voitolla. Saatiin hyvä tuki taaksemme”.

Kansan villitsi liekkeihin Teemu Pukin kaksi maalia. Kanerva oli luonnollisesti mielissään, että Pukki-party rantautui myös Tampereelle.

”Kliinisiä viimeistelyjä”, Kanerva myhäili.

Katseet jo Vaduzissa

Markku Kanerva korosti, että seuraava peli tulee pian ja sellaista asiaa kuin helppo peli ei ole olemassa. Suomella on kymmenen vuoden takaa taskussaan nöyryyttävä kokemus siitä, kuinka kinkkinen vastustaja Liechtenstein voi Rheinpark Stadionilla oikein olla.

”Tämä ilta nautitaan tästä. Matka kuitenkin jatkuu pian ja huomenna alkaa täysi valmistautuminen Liechtensteinin kohtaamiseen”, Kanerva suuntasi lähes välittömästi jo katseet tiistaiseen vierasotteluun Vaduzissa.

 

Artikkelikuva: Arno Hämäläinen