Maagi pelaa futsalia Italiassa

Suomen parhaaksi futsal-pelaajaksi valittu 28-vuotias Miika,“Maagi” Hosio siirtyi puolitoista kuukautta sitten Italian Serie B:n G.S Giovinazzon riveihin. Hän kertoi paikan päältä kuulumisiaan Byyrille.

 

“Sopimukseni Italiaan syntyi, kun paikallinen agentti otti minuun yllättäen loppukesästä yhteyttä. Kyselin tutuilta italialaisesta futsalista, ja sen jälkeen asiat menivät eteenpäin nopealla aikataululla.

Elämänmuutos on ollut tänne saavuttuani suuri. Saan keskittyä täydellä teholla pelkästään futsalin pelaamiseen. Harjoitteleminen on helpompaa, kun energiaa säästyy. Harjoittelemme joinakin päivinä jopa kahdesti.

Italiassa seuratoiminta on ammattimaista. Meillä on käytössä omat lääkärit, fysioterapeutit ja hierojat. Myös muissa asioissa autetaan tarvittaessa. Pelaajille on laadittu oma ruokasuunnitelma ja tehty kehonkoostumusmittaus. Ruoka on myös erittäin hyvää ja ravintolat hienoja.

Valmentaja ja pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Englantia täällä ei juurikaan puhuta, mutta opin italian kieltä pikkuhiljaa. Olen selvinnyt pelisilmällä tähän asti tarpeeksi hyvin.

Tällä kaudella tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon ja pitää taso korkealla koko kauden ajan. Seuran ainoa tavoite on nousu ylemmälle sarjatasolle. Minulle tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen askeleeni ulkomailla, ja tavoitteeni on päästä pelaamaan vieläkin korkeammalla tasolla tulevaisuudessa. Tällä hetkellä elän päivä kerrallaan.

Kausi on vasta alkanut, mutta kahdessa kotipelissä on käynyt noin 700 katsojaa ottelua kohden. Tunnelma hallissa on ollut loistava. Rummut lyövät, liput heiluvat ja yleisö elää täysillä pelissä mukana. Ultras-kannattajaryhmä löytyy myös, kuten jalkapallon puolelta on totuttu näkemään. Kentän ulkopuolellakin kannattajat tunnistavat ja tulevat juttelemaan. Jos on pelannut hyvin, kehutaan, jos taas ei, saa paljon negatiivista palautetta. Se on vain hyvä asia; pidän ihmisten avoimuudesta.”

 

Miika Hosion saavutukset:

Kaksi hopeaa ja yksi pronssi Futsal-liigassa

Kolme Suomen cupin voittoa

Suomen Futsal-liigan paras pelaaja sekä paras hyökkäävä pelaaja

Pistepörssin voitto

 

Kuva: Miika Hosio