Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

C-lohko: VIFK – VPS/Akatemia 5. heinäkuuta 19:30

Perinteikkäät vaasalaisseurat eivät ole viime vuosina kohdanneet usein, mutta nyt on kauden ensimmäisen derbyn vuoro. VIFK sai sarjapaikkansa kabinetissa ja VPS on sarjanousija, joten ei ole valtava yllätys, että kumpikin on sarjan häntäpäässä. VIFK keikkuu viimeisen säilyjän paikalla viisi pistettä KajHa:n ja Vepsun edellä, ja voitto illan ottelusta toisi joukkueelle huomattavan helpotuksen.

VPS voitti kauden ensimmäisen ottelunsa, mutta seuraavat yhdeksän peliä se on hävinnyt. Viimeiseen neljään otteluun se ei ole tehnyt maaliakaan, ja omissa on soinut 13 kertaa, vaikka edustuksesta on tullut Jesper Engströmin ja Hampus Holmgrenin kaltaisia vahvistuksia. Sarjapaikka olisi seuralle tärkeä, joten tappioputken olisi syytä päättyä derbyssä.

A-lohko: JäPS – PEPO lauantaina 6. heinäkuuta 17:00

Viime kaudella niukasti A-lohkon toisella sijalle jäänyt JäPS sekä viidenneksi sijoittunut PEPO ovat kumpikin alisuorittaneet pahasti tällä kaudella. Sarjataulukon kärkipaikoille ennakoidut joukkueet konttaavat häntäpäässä, ja etenkin kauteen vahvasti panostaneen PEPO:n laiha pistesaldo hämmästyttää.

Lappeenrantalaisten viimeinen voitto on toukokuun lopulta, ja tappio JäPS:lle voisi horjuttaa päävalmentaja Mika Heinon pallia toden teolla. Etenkin maalinteko on tuottanut joukkueelle tuskaa, eikä tähtihankinta Paul Obi ole osunut kuin kahdesti. PEPO:n nousuhaaveet ovat jo miltei karanneet, mutta tätä menoa se joutuu taistelemaan täysillä sarjapaikastaan.

A-lohko: JIPPO – FC Viikingit lauantaina 6. heinäkuuta 17:00

Kautensa neljällä maalittomalla tasapelillä aloittanut JIPPO on sarjakärki MP:n lisäksi lohkon ainoa joukkue, joka ei toistaiseksi ole kärsinyt tappiota. Lauantain vastus FC Viikingit jäi viime viikonloppuna tasapeliin Kiffenin isäntänä, mutta porskutti sitä ennen viiden ottelun voittoputkessa.

JIPPO pelasi viime viikonloppuna ensimmäisen hurlumhei-ottelunsa, kun joukkue haki kolme pistettä MiPK:lta lukemin 3–4. Tätä ennen joensuulaiset olivat tehneet yhdeksässä ottelussa kahdeksan ja päästäneet vain kolme maalia. Kärkitaiston asetelma on selkeä – tasapeli ei olisi jättiyllätys, sillä kumpikaan ei missään nimessä ei saa hävitä.

C-lohko: SJK/Akatemia – RoPS/2 lauantaina 6. heinäkuuta 17:00

Peräti kymmenen kauden ensimmäistä otteluaan voittaneella SJK:lla on mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan reservijoukkueiden kohtaamisessa. Kolme viimeistä otteluaan maalierolla 7–0 voittanut SJK ei ole vielä löytänyt pysäyttäjäänsä, mutta nyt se saa vastaansa kovavireisen RoPS:n.

RoPS:n edustusjoukkue pelaa samaan aikaan kotiottelun IFK Mariehamnia vastaan, joten apuja ei todennäköisesti tule – etenkään, kun rovaniemeläiset pelaavat seuraavalla viikolla Eurooppa-liigan karsintoja. Ottelussa riittää mielenkiintoa myös maalipörssin kannalta, sillä sekä SJK:n Joonas Lepistö että RoPS:n Jarkko Luiro ovat maalanneet tällä kaudella 11 kertaa. Nuorukaiset jakavat maalipörssin kärkisijan JBK:n Wilterlynd Inalienin kanssa.

C-lohko: KuFu98 – JBK lauantaina 6. heinäkuuta 19:30

Lohkon kolmonen ja nelonen ovat kumpikin olleet alkukaudella positiivisia yllättäjiä. Etenkin JBK, jonka ympärillä pyöri talvella suuria kysymysmerkkejä, on kerännyt vakuuttavan pistesaldon. SJK Akatemia näyttää menevän lohkon kärjessä omia menojaan, mutta kummallakin joukkueella on mainio paikka tarrata paikkaan lohkon kärkikolmikossa.

Kummallakin joukkueella on yksilöitä, jotka voivat tarvittaessa nousta valokeilaan. KuFu:n Arttu Heinonen ihastutti Vaajakoskella soolomaalillaan ja on osunut tällä kaudella jo kahdeksan kertaa.

Vieraiden jenkkivahvistus Wilterlynd Inalien sen sijaan on niin ikään hurjassa tahdissa – ja varmasti monen suomalaisen seuran kiikareissa.

Suora lähetys osoitteessa http://www.kups.fi/fi/ottelut/KuPS%20TV%20-%20LIVE