Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

A-lohko: JäPS – MP lauantaina 31. elokuuta 15:00

JäPS:n tappioton putki jatkui Joensuussa, ja joukkue on yhä kuntopuntarin kakkospaikalla. Järvenpääläiset ovat kaataneet alemman keskikastin sekä häntäpään joukkueita hyvällä prosentilla, ja viimeiset tasapelit ovat tulleet lohkon neljän parhaan joukossa majailevia JIPPO:a ja FC Viikinkejä vastaan. JIPPO-tasuri oli vasta toinen kerta tällä kaudella, kun JäPS jäi maaleitta.

Sarjataulukon sekä kuntopuntarin ykkönen MP oli viime viikonloppuna todella vakuuttava, kun Reipas kaatui 90-vuotisjuhlaottelussa puhtaasti 3–0. MP:n hyökkäyskalusto näytti, ettei se ole riippuvainen pelikieltoa kärsineestä Lucas dos Santosista. Vaikka lukemat olivat selvät, Reippaallakin oli paikkansa, ja vain Sammy N’Djockin huippuesitys pelasti mikkeliläiset takaiskuilta – saako vaarallinen JäPS rikottua neljän ottelun mittaisen nollapeliputken?

A-lohko: VJS – FC Viikingit lauantaina 31. elokuuta 17:00


Vantaalaisilla oli viime viikonloppuna saumat nousta tasapisteisiin MiPK:n kanssa, mutta joukkue jäi täysin Kissojen jalkoihin. 4–1-tappio kasvatti takaa-ajomatkan kuuteen pisteeseen, jota ei ole helppoa kiriä kiinni, vaikka joukkue onkin pelannut yhden ottelun kilpailijoitaan vähemmän. Jos Mikkelistä jäi jotain hyvää käteen, niin 17-vuotias Janar Georg viimeisteli kauden ja uransa toisen osuman Kakkosessa. Huipputärkeän voittomaalin NJS:n verkkoon kolme viikkoa sitten viimeistellyt Georg on VJS:n tulevaisuuden nimiä.

VJS lähtee otteluun altavastaajana, mutta sillä on oiva paikka yllätykseen. Hyvän alkukesän pelannut FC Viikingit on vaipunut surkeaan vireeseen, ja viimeisestä neljästä ottelusta on kertynyt vain yksi piste. Vaikkakin itähelsinkiläisten nousuhaaveet ovat torpatut, joukkue on heikoista otteistaan huolimatta lohkon neljäntenä. Tasaisessa keskikastissa on tunkua jatkosarjaan, joten pisteitä pitää alkaa tulla, mikäli Viikkarit sinne mielii.

B-lohko: FC Espoo – GrIFK lauantaina 31. elokuuta 17:00

FC Espoo tiedotti keskiviikkona, että päävalmentaja Ilir Zeneli ei luotsaa joukkuetta tulevalla kaudella. Kesken kauden 2017 espoolaisten puikkoihin hypänneellä Zenelillä ei ole toistaiseksi sopimusta muualle, joten loppukauden peleissä riittää varmasti näyttöhaluja. Hyvin viime viikot pelannut FC Espoo taistelee tosissaan sijoituksesta neljän parhaan joukossa, jollaista ei ole nähty sitten kauden 2016.

GrIFK:n tilanne oli vielä reilu kuukausi sitten lohduton, kun KäPa ja EPS olivat joukkueelta pahasti karussa. Muutaman voiton jälkeen tilanne on kääntynyt päälaelleen, ja GrIFK on lohkon yhdeksäntenä sekä kuntopuntarin kakkosena. Voitto paikallispelistä kasvattaisi todennäköisesti kaulaa putoamisviivaan, kun EPS kohtaa huippuvireisen KaaPo:n ja KäPa FC Honka/Akatemian – revanssihenkeä pitäisi ainakin löytyä, sillä FC Espoo voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen tylysti 4–1.

C-lohko: FCV – KajHa lauantaina 31. elokuuta 17:00

Keskikesällä kompuroinut FCV on tällä hetkellä C-lohkon kuntopuntarin kärjessä. Viidestä viimeisestä ottelustaan 13 pistettä kerännyt joukkue on tehtaillut näissä peleissä 14 maalia, ja sarjapaikka on käytännössä saletti. Seuran kaikkien aikojen paras sarjasijoitus on vuodelta 2009, jolloin FCV sijoittui kuudenneksi – pistetäänkö tällä kaudella paremmaksi?

Kajaanilaisten kannattajat kokivat viime sunnuntaina kauhunhetkiä, kun KajHa oli puoliajalla tappioasemassa, ja pääkilpailija PK-37 johti omaa otteluaan. Kaikki päättyi KajHa:n kannalta varsin suotuisasti joukkueen noustua tasapeliin GBK:n isäntänä ja OLS:n noustua voittoon PK-37:sta. Vaikka ero varsinaiseen putoamisviivaan kasvoi, KajHa tarvitsee kipeästi pisteitä, sillä se on tällä hetkellä huonoin kymmenenneksi sijoittunut.

B-lohko: Gnistan – SalPa lauantaina 31. elokuuta 18:30

Oulunkyläläisten nousua on ehditty jo kuuluttaa kirkossa, mutta loppukausi saattaa mennä hyvin jännittäväksi. Gnistan ei lukuisista huippupaikoistaan huolimatta onnistunut voittamaan viime viikonloppuna, ja toinen perättäinen tasapeli nosti Ilveksen lähemmäs kärkipaikkaa. Vaikka ”Kipinän” kärjestä löytyy Pekka Sihvolan sekä Tuomas Mustosen kaltaisia tekijämiehiä, ja joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja lohkossa, viimeistelyssä on ollut viime aikoina paljon parannettavaa. Myös parin viikon takainen, tasapeliin päättynyt GrIFK-ottelu olisi ollut täysin voitettavissa, mikäli tekopaikat olisi hyödynnetty.

SalPa:n ero kärkeen kasvoi ratkaisevan suureksi heinä-elokuussa joukkueen pelattua viisi voitotonta ottelua putkeen. Kurssi on kääntynyt kahdessa viime ottelussa, mutta seuraavaksi edessä on kovempi haaste kuin alavireiset Pallo-Iirot ja Tampere United. Kauden 2017 komeetta Lucas Gabrielsson löysi maaliverkot kahdessa viime ottelussa, eikä maalipörssiä johtavan Elmo Heinosen jättämä aukko näytä järin suurelta, kun SalPa on mättänyt hänen lähtönsä jälkeen keskimäärin kaksi osumaa ottelua kohden.