Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

B-lohko: Pallo-Iirot – TamU perjantaina 26. heinäkuuta kello 18:30

Pitsiyön spesiaali on raumalaiselle futisyhteisölle iso ottelu. Pallo-Iirot isännöi TamUa samassa spektaakkelissa kaudella 2016, kun joukkueet viimeksi kohtasivat Raumalla. Tällöin vieraat ryöstivät pisteet lukemin 0–2.

TamU tarvitsisi kipeästi pisteitä tälläkin kertaa, sillä joukkuetta uhkaa paluu Kolmoseen. Jumbofinaalin tasapelipiste viime viikonlopulta ei juuri avittanut tamperelaisia, ja viimeisen säilyjän paikalla majaileva EPS on yhä neljän pisten päässä. Kotijoukkue on vakaasti tasaisessa keskikastissa, mutta tappio muuttaisi asetelmia merkittävästi.

B-lohko: FC Jazz – Ilves/2 perjantaina 26. heinäkuuta kello 18:30

Lohkon keskikasti on erittäin tasainen – FC Jazz on FC Espoon tavoin 17 pisteessä, ja Ilves/2, FC Honka/Akatemia sekä Pallo-Iirot pisteen perässä. KäPa sen sijaan on kerännyt 15 pistettä. Kukin joukkueista on pelannut melko epätasaisesti, ja Jazz kuuluu hyvävireisiin joukkueisiin. Viimeinen tappio on toukokuulta, minkä jälkeen on tullut todella vakuuttavia voittoja.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ilveksen selvään kotivoittoon lukemin 3–0, mutta kenttätapahtumat olivat hyvin tasaiset. Kotona on kulkenut muutenkin, mutta vieraissa on ollut vaikeaa – tamperelaiset eivät ole voittaneet toistaiseksi kertaakaan kotikaupunkinsa ulkopuolella.

A-lohko: NJS – PEPO lauantaina 27. heinäkuuta kello 17:00

Nurmijärveläisten komea tappioton putki sai tylyn lopun viime kierroksella, kun JäPS murskasi joukkueen peräti 5–0. Romahdus oli NJS:lle erikoinen, sillä ottelua ennen Palokärjet olivat päästäneet vain yhden maalin per ottelu.

PEPO:lla on vain piste isäntiä enemmän, mutta joukkue lähtee otteluun täysin erilaisista lähtökohdista. Toukokuun lopusta asti kestänyt korpivaellus päättyi vakuuttavasti, kun Klubi 04 kaatui Lappeenrannassa peräti 4–0. Elintärkeiden pisteiden lisäksi PEPO sai muitakin ilonaiheita, kun Paul Obi iski ottelun ensimmäisellä jaksolla hattutempun. Nigerialainen oli tehnyt alkukaudella vain kaksi maalia – aukesiko ketsuppipurkki viimein?

C-lohko: KuFu-98 – SJK/Akatemia lauantaina 27. heinäkuuta kello 18:00

Jani Uotisen SJK/Akatemian päävalmentajana juuri korvannut Brian Page saa heti eteensä kenties suurimman mahdollisen haasteen, kun sarjakakkonen isännöi kärkijoukkuetta. Kuopiolaiset ovat olleet erityisen kovia kotona, ja kaikki kuusi kotiottelua on päättynyt voittoihin.

SJK kärki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä viime viikonloppuna, kun OLS venyi maalittomaan tasapeliin Seinäjoella. Tästä huolimatta nuoren joukkueen sarjajohto on seitsemän pistettä. Nuori on muuten kuopiolaistenkin nippu – viime viikonlopun KajHa-voitossa joukkue koostui ensimmäistä kertaa seurahistoriassa pelkistä juniori-ikäisistä pelaajista.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa KuPS-TV:stä.

A-lohko: Klubi 04 – JIPPO sunnuntaina 28. heinäkuuta kello 18:30


JIPPO on edelleen tappioitta, kun kausi on jo yli puolivälissä. Peräti seitsemän tasapeliä pelannut joukkue otti ennen kesätaukoa komean voiton Kiffenistä, ja ero kärkeen on neljä pistettä. Tuleva helsinkiläisvastus on astetta kovempi, vaikka takana onkin vaikeita viikkoja.

Lohkossa on nähty tällä kaudella runsaasti tasapelejä, ja joukkueiden keskinäinen alkukauden ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon. Tässä ottelussa tasapeli ei olisi kummallekaan tyydyttävä tulos, mikäli nouseminen kiinnostaa – etenkin isännät tarvitsevat kolmea pistettä, muuten kärki karkaa.