Kakkosen tärpit – viisi pointtia viikonlopun kierrokselta

Byyri ennakoi joka perjantai viittä mielenkiintoista Kakkosen ottelua.

C-lohko: KajHa – PK-37 perjantaina 13. syyskuuta 18:30

Perjantain otteluun on äärimmäisen mielenkiintoiset lähtökohdat, sillä kumpikin joukkue on pakkovoiton edessä. PK-37 on kymmenellä pisteellään putoamisviivan alapuolella, ja 13 pistettä kerännyt KajHa on tällä hetkellä huonoin lohkokymppi. Kajaanilaisten tilanne näytti heinäkuun puolivälissä lähes lohduttomalta, mutta kymmenen pistettä viimeisestä kuudesta ottelusta on nostanut joukkueen taistelemaan säilymisestä.

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut PK-37 on kokenut kauden aikana valmentajanvaihdon, joka ei juuri onnistunut kartuttamaan joukkueen pistetiliä. Erityisen harmittava häviö tuli juuri viime ottelussa, kun PK-37:ää viime kaudella edustanut 16-vuotias KuFu-kärki Eetu Rissanen upotti iisalmelaiset kahdella maalillaan. Voitoton putki on venynyt kahdeksan ottelun mittaiseksi, ja säilyminen olisi tässä vaiheessa pienimuotoinen ihme.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa YouTubessa.  

B-lohko: FC Jazz – Pallo-Iirot lauantaina 14. syyskuuta 14:00

Valtatie 8:n derbyssä ei ole valtavia panoksia, mutta kummallakin joukkueella on pelattavaa kauden päätöskierroksilla. Jazz on vain neljän pisteen päässä jatkosarjasijoituksesta, ja Iiroilla on kuusi pistettä kymmenenteen sijaan, joka saattaa johtaa putoamiseen. Joukkueiden välinen ero on vain kolme pistettä, joten B-lohkon Satakunnan herruuden osalta kamppailu on merkittävä.

Jazz päätti viime ottelussaan parin matsin tappioputken noustuaan 3–1-tappioasemasta komeaan voittoon TamU:n vieraana. 13 maalia kolmessa viimeisessä ottelussa päästäneen joukkueen puolustus ei ole herättänyt hurraahuutoja, ja lauantaille on luvassa lisähaasteita, kun alakerran luottomies Jussi Lemio on pelikiellossa.

Pallo-Iirot lähtee otteluun niin ikään voitto allaan. Emenike Mbachu avasi kauden maalisaldonsa Ilves/2:ta vastaan, ja raumalaiset juhlivat kotikentällään 2–1-yllätysvoittoa. Voitto oli ensimmäinen sitten heinäkuun lopun ja saattoi olla säilymisen kannalta hyvinkin ratkaiseva. Voisiko sarjanousija venyä vielä sarjataulukon paremmalle puolelle?

Suora lähetys Satakunnan derbystä katsottavissa Satakunnan Kansan verkkosivuilla. Lähetys aukeaa hetki ennen aloituspotkua.

B-lohko: EPS – FC Honka/Akatemia lauantaina 14. syyskuuta 15:00

Paikallismatsi on jatkoa EPS:n elintärkeille otteluille. Se on kohdannut viimeisen kuukauden aikana sekä KäPa:n että GrIFK:n ja sai näistä otteluista tyydyttävät kolme pistettä. TamU lienee varmasti jumbosijalla kauden päätteeksi, mutta toinen putoaja löytyy kolmikosta GrIFK (18 p), EPS (17 p) ja KäPa (15 p). EPS esitti viime ottelussaan taisteluhenkeään venymällä 1–1-tasapeliin Kaarinassa, ja samaa asennetta tarvitaan derbyssä.

Keväällä vaihtelevasti pelannut FC Honka on kärsinyt kesäkuusta alkaen vain yhden tappion ja voittanut kaksi viimeistä otteluaan maalierolla 8–3. Erityisen hyvällä maalipäällä on ollut kesken kauden KäPa:sta Honkaan siirtynyt, viisi maalia 180 minuuttiin mättänyt, Idrissa Camara. Nuorella joukkueella on vain pisteen matka jatkosarjaan oikeuttavaan neljänteen sijaan, ja lisäpelit kelpaisivat varmasti näyttöhaluja uhkuville pelaajille.

Suora lähetys ottelusta katsottavissa EPS:n YouTube-kanavalla.

B-lohko: Ilves/2 – Gnistan lauantaina 14. syyskuuta 15:00

Upeaa kautta pelaava Ilves/2 palasi paikallisottelussa voittojen tielle kärsittyään edelliskierroksella tappion – pitkästä aikaa. Ero sarjakärki Gnistaniin on nyt yhdeksän pistettä, mikä on toki kirittävissä, kun kummallakin joukkueella on todennäköisesti edessään seitsemän ottelua. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves kärsi Oulunkylässä katkeran tappion, kun isännät nousivat toisella jaksolla tappioasemasta 2–1-voittoon, eli revanssihenkeä pitäisi löytyä.

Gnistanin leirissä saatettiin huolestua, kun joukkue jäi kahteen tasapeliin peräkkäin, mutta 2–1-voitto SalPa:sta palautti hymyt huulille. Etenkin Pekka Sihvolan voittomaali oli komeaa katsottavaa.

Maalinteossa onnistui myös toppari Mikko Pitkänen, joka debytoi Kipinässä tultuaan joukkueeseen lainalle KuPS:n riveistä. Pelikiellot ja loukkaantumiset ovat aiheuttaneet huolia Gnistan-puolustukselle, joten lähes kaksimetrinen Pitkänen on joukkueelle tärkeä pala loppukauden ajan.

A-lohko: Kiffen – VJS lauantaina 14. syyskuuta 17:00

Kiffen on viime kausina välttänyt putoamisen niukasti ja joutuu tänäkin syksynä jännittämään viimeiseen asti. Kahdesta viime ottelustaan neljä pistettä napannut Kiffen on neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta toisaalta kuudennelle sijalle on yhtä lyhyt matka. Lauantain ottelu antaa paljon suuntaa loppukaudelle – voitolla säilyminen olisi lähes varmaa, mutta tappio tekisi putoamistaistelusta todella jännittävän.

VJS kärsi viime viikolla 4–2-tappion PEPO:n vieraana. Tämä oli jatkoa vantaalaisten surkeille vieraspeleille – koko kaudella niistä on tullut vain yksi voitto, ja neljässä viimeisistä viidessä vierasottelussa joukkue on päästänyt neljä maalia. VJS ei varsinaisesti ole pakkovoiton edessä, mutta se kohtaa vielä kärkijoukkueet JIPPO:n ja MP:n, joten täydet pisteet tulisivat tarpeeseen.

Joukkueiden pahin haastaja, tasapisteissä Kiffenin kanssa majaileva MiPK, pelaa samalla FC Viikinkejä vastaan. Ei olisi valtava yllätys, mikäli Kissat hakisi huonovireiseltä Viikinkiryhmältä pisteen tai kolme.