Ikosen huuto tinnittää vieläkin korvissa – välähdyksiä futisvuodelta 2020

Koronasta huolimatta futisvuoteen 2020 mahtui myös hyviä ja hienoja hetkiä. Byyrin perustaja, Jukka Illikainen, kokosi yhteen posiitivisia hetkiä omasta jalkapallovuodestaan.

Huuhkajien paluu Stadikalle

Muutaman vuoden tauon jälkeen tuntui jännittävältä ja jopa erikoiselta mennä katsomaan Huuhkajien matsia Stadikalle. Viereiseltä Boltilta, Ratinasta ja Veritakselta oli toki upeat muistot EM-karsinnoista, mutta Huuhkajien koti on Stadikka.

Siellä on koettu onnenhetkiä ja toki monta karvasta tappiotakin, jotka on huuhdottu alas piilotetulla munapullolla tai keskioluella.

Sunnuntain Suomi-Bulgaria -matsin odotusarvo edelliseen Huuhkajien kotipeliin yleisön edessä oli valtava. Perjantai-iltana 15.11.2019 pelattu Huuhkajien peli oli tunnetta täynnä, onnesta itkeviä kannattajia kentällä, halaamista, olutta, Tommi Läntistä ja ilotulitusta. Näistä lähtökohdista huolimatta kaikki tuntui kuitenkin heti tutulta, turvalliselta ja yllättävän hyvältä, kun astui uusitulle Stadikalle sisään.

Torppa ei ollut täynnä, mutta tunnelma yltyi kiitettäväksi Huuhkajien piestessä Bulgarian ja myöhemmin Irlannin. Näistä fiiliksistä on hyvä jatkaa tulevissa MM-karsinnoissa keskiviikkoiltana 24.3. Toivotaan, että silloin olisi jo mahdollista ottaa torppa täyteen ja nähdä Pohjoiskaarre koko komeudessaan. Oi Suomi on!

Helmareiden Skotlanti-ottelut

Syksyn harmaa tiistai-ilta ei varsinaisesti kelin puolesta houkutellut Töölön jalkapallostadionille, vaan Helmareiden kotimatsin seuraaminen töllöstä tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Onneksi intohimo voitti mukavuudenhalun ja kävelin pienessä tihkusateessa Boltille katsomaan matsia Skotlantia vastaan.

Suomen upean taisteluvoiton todistaminen osoitti taas todeksi, että futis on parasta paikan päällä. Vierasmatsin katsoin sitten mukavasti kotisohvalta muutaman RPS Brewingin oluen kera. Enkä varmasti ollut ainoa, joka oli jo menossa koisaamaan, kun Amanda Rantanen viimeisteli legendaarisen voittomaalin! Loppuilta menikin katsoessa sosiaalisen median räjähtämistä Rantasen huikeasta maalista.

Stadin derby 10.9.2020

Olen käynyt katsomassa kaikki Stadin derbyt ja tunnelma on aina ollut niissä eurooppalaisen vertailun kestävä. Koronarajoitusten takia en tiennyt mitä odottaa tältä derbyltä. Päädyt osoittivat heti ottelun alussa, että jalkapallokulttuuria on myös korona-aikana, vaikka ylilyöntiä tulikin punaisten juostua kentälle matsin loputtua. Derbyssä painettiin seitsemän maalia ja voittomaali tuli 89 minuutilla. Kenties koko kauden viihdyttävin Veikkausliiga-ottelu!

TiPS-KuPS 8.8.2020

Helteisenä elokuun lauantaina etsin futismatsia, jota menisin katsomaan. Silmiini osui Kansallisen liigan ottelu TiPS-KuPS. Olen asunut aikoinaan Tikkurilassa muutaman vuoden, joten reissu vanhoille hoodeille ja TiPSin matsi ei kuulostanut ollenkaan pahalta idealta.

Tikkurilan urheilupuistossa katsomo oli täynnä ja tunnelma erittäin positiivinen. Huippufutiksen lisäksi tarjolla oli perinteisesti aina maistuvaa grillimakkaraa, olutta ja jopa kuohuviiniä. Ottelun voittomaali nähtiin ajassa 90+7, kun Jenni Huttunen painoi 2–1-maalin. Futista kannattaa välillä lähteä katsomaan ex tempore.

KuPS:n europelit

Olen seurannut tiiviisti suomalaisten joukkueiden eurotaipaleita aina 80-luvun Kuusysistä lähtien. Isoimpana mieleen on jäänyt Klubin Mestarien liigan lohkovaiheen pelit Stadikalla. Tämän syksyn paras suomalainen eurojoukkue oli KuPS. Moldelle konttaamisen jälkeen kuopiolaiset toivat iloa pelaamalla loistavasti syksyn Eurooppa-liigan karsintamatseissa, vaikkei suoritus ihan lohkovaiheeseen riittänytkään.

Lähikuppilassani Helsingin Jätkäsaaressa oli torppa täynnä KuPSin kannattajia monena iltana. Juuso Ikosen huuto tinnittää vieläkin korvissa syksyn jäljiltä. Banzai!