Huuhkajat maailmalla: William Jääskeläisen ylväs League Two -debyytti

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

William Jääskeläinen

Legendaarisella Jussi Jääskeläisellä oli perjantaina kaksin verroin juhlittavaa. 44-vuotissyntymäpäivän lisäksi Jääskeläinen pääsi todistamaan poikansa debyyttiä League Twon Crewe Alexandrassa!

Isänsä tavoin maalivahtina pelaava William Jääskeläinen liittyi Crewen pikkukaupungista ponnistavan perinneseura Crewe Alexandran riveihin jo vuonna 2017. Tämän jälkeen vuorossa on ollut useita lainasiirtoja eri sarjatasoilla, ja nyt, 19. huhtikuuta 2019, vuorossa oli debyytti ammattilaistasolla, johon Englannissa käsitetään viisi ylintä sarjatasoa.

Loppukausi on Crewe Alexandralle käytännössä panokseton. Näin ollen 24-vuotiasta ykkösvahtia, jo yli 200 peliä seurassa urakoinutta Ben Garrattia saatettiin lepuuttaa, ja kakkosveska Dave Richardsin ollessa sivussa loukkaantumisen takia Jääskeläinen pääsi pelaamaan Yeovil Townia vastaan. Putoamiskamppailussa olevalle Yeovil Townille kamppailu oli puolestaan elintärkeä.

Debyytti sujui mainiosti; Crewe voitti 2-0, ja Jääskeläinen pääsi nappaamaan useamman hyvän torjunnan. Myös gibraltarilaisvalmentaja David Artell kehui suojattiaan. Jääskeläinen itse kehui CheshireLive-sivustolle ottelun sujuneen erinomaisesti ja ylisti maalivahdin nimeä laulaneita kannattajia.

Entäs se isä? “Puhuin isälle aamulla, hän sanoi vain ‘paljon onnea’. Hän ei halua puhua liikaa jalkapallosta minun kanssani, hän haluaa olla vain isäni”, Will kommentoi.

Perparim Hetemaj

Chievo Verona putoaa kauden päätteeksi Serie B:hen, mutta Perparim Hetemaj saattaa jatkaa jossakin muualla. Perinteisesti Hetemaj ei ole aivan joka pelissä Italiassa maaleja paukuttanut, mutta viime viikolla Perpa  hurjasteli jo Serie A -kauden toisen maalinsa!

Väki sai Rooman Olympiastadionilla haukkoa henkeänsä, kun laitapakki Fabio Depaoli keskitti ja Hetemaj puski. Osuma jäi lopulta voittomaaliksi, ja Chievo voitti kipeästi europaikasta taistelevan Lazion 1-2.

Tanska: Maalintekijät Kauko & Tukiainen

Tanskassa tapahtuu! Torstain suomalaiskohtaamisessa pidemmän korren vetivät Esbjergin Joni Kauko ja Markus Halsti. Jälkimmäinen urakoi ottelun puolustuksessa, ensimmäinen keskikentällä. Kauko pääsi vieläpä tuikkaamaan liigakauden kahdeksannen maalinsa – valitettavasti Brøndbyn Paulus Arajuuren avittamana! Esbjerg voitti 2-1, ja altavastaajana kauteen lähtenyt kyläseura taistelee jälleen europaikasta.

Toinen maalinteossa onnistunut oli Tanskan divarissa Thistedissa pelaava Sakari Tukiainen. Maaliverkko heilahti aivan ottelun viime minuuteilla Helsingøria vastaan. Maali saattaa muodostua äärettömän tärkeäksi, sillä Thisted voitti ottelun 1-2, ja kumpikin joukkueista on mukana sarjan tiukassa putoamistaistossa.

Tukiaiselle maali oli kauden 12., ja tuloksella irtoaa sarjan maalipörssin neljäs sija.