Huuhkajat maailmalla: Teemu Pukin nelikko ja 7 muuta suomalaismaalia

Suomalaisia pelaa jatkuvasti kotimaatansa kirkkaammissakin parrasvaloissa. Kuka lyö itsensä läpi? Kuka palaa maitojunalla takaisin kotiin? Byyri seuraa suomalaisten otteita viikoittain ja raportoi mielenkiintoisimmat tapahtumat muille kannattajille.

Teemu Pukki – tuleva Tanskan mestari?

Huhtikuun ensimmäinen kokonainen viikko oli Huuhkajien kärjelle melkoista tykitystä. Viikkoon kuului 2 liigaottelua ja yksi jatkoajalle edennyt cup-ottelu, yhteensä 240 peliminuuttia – ja neljä maalia. Maanantaina maali upposi Aalborgin ruotsalaisen Jacob Rinteen taakse, kun taas sunnuntaina Pukki nuiji peräti hattutempun Horsensin verkkoon. Väliin mahtui myös 120 peliminuuttia keskiviikkona Brøndbyn edetessä cupin välieriin Sønderjysken kustannuksella.

Paulus Arajuuri pelasi molemmat liigaottelut ja oli täten mukana pitämässä nollapeliä Aalborgia vastaan.

Brøndby johtaa tällä hetkellä Tanskan Superligaa, ja on hyvin mahdollista, että Pukki pääsee joukkuetovereineen nostelemaan keväämmällä mestaruuspyttyä. Mestaruudesta kilpailee kuitenkin tasaväkisesti myös toinen ”suomalaisjoukkue” Midtjylland.

Pukki nousi viikon neljällä maalillaan maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle, edellään vain jo Brentfordiin siirtynyt Emiliano Marcondes sekä Hobron Pål Alexander Kirkevold. Pukin sopimus loppuu kesällä, ja villinä velloneiden siirtohuhujen perusteella miehelle löytynee ottaja mahdollisesti Saksasta tai muualta keskisestä Euroopasta.

Tapio Heikkilä

FC Hongasta ja HJK:sta tuttu puolustaja Tapio Heikkilä siirtyi Norjassa täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas. Saku-Pekka Sahlgrenin seurakaverina divaria Sandnes Ulfissa vääntävä Heikkilä pelasi viime viikolla kaksi ysikymppistä, joista joukkue nappasi itsellensä kuusi pistettä. Sahlgrenille viikko oli todella epäonninen: maalivahti loukkaantui maanantaisessa sarja-avauksessa ja on Stavanger Aftenblad -lehden mukaan poissa pelistä koko loppukauden.

Heikkilän viikko ei kuitenkaan ollut lainkaan hassumpi, sillä voittojen lisäksi myös henkilökohtainen maalitili karttui sunnuntaina Nest-Sotraa vastaan. Maalivideo osoittaa kaksi asiaa. Ensinnäkin, satunnaiset divariottelut 210 katsojan edessä perunapellolla eivät ole mikään suomalainen ainutlaatuisuus. Lisäksi on hienoa huomata, kuinka HJK:n takavuosien kulmapotkukuviot on omaksuttu myös Norjassa. Ihan kuin Teemu Tainio olisi taas antamassa kulmapotkua, jonka eteenpäin juokseva Tapsa nikkaa takaraivollaan verkon perukoille!

…Ja vielä kuusi maalia!

Tällä kertaa ynnä muut -osio voidaan mielihyvin omistaa suomalaismaaleille. Kasper Hämäläinen iski, eteensä ilmestynyttä vastustajan ruhoa hyödyntäen, maalin komeasti volleysta entisen Celtic-maalivahti Lukasz Zaluskan selän taakse. Todella komeat maalit nähtiin myös Norjan liigassa debytoineelta Robert Taylorilta sekä vihdoin maalitilinsä tanskalaisessa Randersissa avanneelta Eero Markkaselta.

Pienemmissä sarjoissa maalien makuun pääsi myös Tanskan divarin Thistedin Sakari Tukiainen, joka murtautui oivasti puolustajan ohi ja viimeisteli terävästi jatkaen taannoisesta hattutempusta alkanutta maaliputkeaan. Mikkelin Pallon kasvatti Akim Sairinen onnistui maalinteossa Viron liigassa, ja Armend Kabashi upotti Saksan läntisen Regionalligan kamppailussa pilkun varsin perinteikkään Wuppertaler SV:n verkkoon.